באגוד פסימיים: "אך ברמת המשקיע הבודד ההמלצות שלנו לא משתנות"
בסיכום שבוע המסחר החולף רשמו המדדים בבורסה בתל אביב עליות שערים נאות, כאשר המעו"ף רשם עלייה של 3.3% ומדד ת"א-75 רשם עלייה מתונה יותר של 1.5%. עם זאת, מתחילת השנה איבד המעו"ף לא פחוות מ-38% ומדד ת"א-75 איבד כ-56%.
כלכלני בנק אגוד התייחסו בסקירת סוף השבוע למצב בשווקים וציינו כי "השווקים עולים והשווקים יורדים, אך ברמת המשקיע הבודד ההמלצות שלנו לא משתנות בצורה מיוחדת. בסך הכל התנודתיות עדיין קיימת, אי הוודאות עדיין גדולה ולמרות האופטימיות הזהירה שאפפה את השווקים בשבוע-שבועיים האחרונים המשבר הפיננסי עדיין כאן ולא צפוי להיעלם בקרוב. מימשל אובמה שנבחר השבוע עתיד לנהל עוד קרב ממושך על הכלכלה ולהתמודד עם בעיית הגירעון הגדולה של ארה"ב".
באגוד ממשיכים להמליץ בתיק סולידי על אחזקה של 10% במניות. במניות חו"ל מומלץ על השקעה בסקטורים הדפנסיביים כגון הבריאות והתרופות ומוצריהצריכה הבסיסיים. גם בארץ הסקטורים הללו מספקים עד כה תוצאות חיוביות יחסית כאשר מזון ותרופות הם המצרכים האחרונים שאדם ינכה בסל הצריכה שלו, אומרים באגוד.
ללקוחות ספקולטיביים, סבורים באגוד, כי ניתן להשקיע במניות גדולות בסקטור הטכנולוגיה אשר ירד בצורה חדה מתחילת השנה ונסחר במכפיל רווח עתידי נמוך יחסית.
המשבר צפוי לחלחל בהדרגה לישראל ותחזיות הצמיחה לשנה הבאה מתמתנות, כשלהערכת כלכלני אגוד המשק יצמח פחות מ-2% בשנה הבאה. "עם זאת, בתיק הספקולטיבי יותר ושנועד לתקופות ארוכות של מספר שנים אנו ממליצים על איסוף סלקטיבי והדרגתי של מניות אשר ירדו ללא
הצדקה כלכלית בשל האלמנט הפסיכולוגי בשווקים".
בנוגע לשוק האג"ח אומרים באגוד כי באפיק הצמוד יש עדיפות מסויימת להשקעה בטווח הקצר. אחזקה של האפיק השקלי עדיפה להיות בטווחים הבינוני ארוך.
בנוגע לשיעור האינפלציה מעריכים באיגוד שמדד חודש אוקטובר, שיפורסם ביום שישי, ירשום עליה מתונה של 0.1% ואילו מדד נובמבר ירד ב-0.2%. ב-12 החודשים הקרובים צפויה של 1.65%. בארה"ב מגלמים החוזים צפי להורדת הריבית בחצי אחוז ב-16 לדצמבר ובישראל היא תרד ברבע אחוז נוסף בסוף החודש.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה