בלאומי אופטימיים בנוגע לשווקים הבינלאומיים: "ישנו מספר רב של חברות שנענשו יתר על המידה"
לאחר ההתפתחויות הדרמטיות בארה"ב ובאירופה בשבוע האחרון, מפרסמת היום חטיבת המחקר של בנק לאומי סקירה על השווקים הבינלאומיים, הכוללת כמה המלצות מעניינות.
בלאומי סבורים כי בשוק המניות "ישנו מספר לא מבוטל של חברות שנענשו יתר על המידה ובהסתכלות קדימה לטווח הארוך, נוצרו הזדמנויות. נדגיש שוב, הזדמנויות אלו רלבנטיות למשקיעים לטווח הארוך בעלי העצבים החזקים. בטווח הקצר והבינוני אנו עדיין גורסים כי התנודתיות תשלוט בשווקים. עם תנודתיות כזו יש לומר כי שוק המניות בכללותו אינו מתאים למשקיעים שונאי סיכון".
בנוגע למיגזר הפיננסים מציינים בלאומי כי "למרות הירידות החדות במניות הבנקים אנו סבורים כי למשקיע אוהב הסיכון העיתוי הנוכחי יכול להיות מעניין להשקעה. הסקטור הפיננסי בארה"ב איבד השבוע כ- 8%. כמובן, אנו מדגישים כי לאור תנאי הרקע, הירידות החדות עלולות להימשך".
בתחום האנרגיה מעדיפים בלאומי את תחום הגז הטבעי. "נראה כי בניגוד לשוק הנפט, שוק הגז הטבעי מתחיל להתייצב ולמשקיעים אוהבי הסיכון נמליץ להתמקד בחלק זה של הסקטור. בסקטור חומרי הגלם, לעומת זאת, עדיין לא נראית מגמה דומה בה המניות מאבדות יותר מערכן מאשר מחירי חומרי הגלם. נדגיש, כי למרות שרמות המחירים בסקטור האנרגיה וחומרי הגלם נמוכות, בטווח הקצר ירידות במחירי הסחורות צפויות להיתרגם לירידה במדדי הסקטורים".
מחברות היי-טק מומלץ, בינתיים, להימנע. "אנו עדיין מאמינים שהשילוב בין האטה גלובאלית, להתחזקות הדולר אינו מיטיב עם חברות הטכנולוגיה מוטות הייצוא".
למרות הציפיות להאטה גלובלית, סוברים בלאומי כי רמות המחירים בסין ובהודו משקפות צמיחה נמוכה למדי, וממשיכים להמליץ על השווקים הללו, תוך ציפייה לתנודתיות רבה.
בנוגע לשווקי האג"ח אומרים בלאומי כי פרסום נתוני מאקרו גרועים בתחום התעסוקה ומדדי מנהלי הרכש, העלו את הסבירות להפחתת נוספת והביאו לירידת תשואות. בסיכום שבועי ירדה תשואת האיגרות בעלות שנתיים לפדיון ב- 23 נקודות בסיס ל- 1.32% ואילו האיגרות בעלות 10 שנים לפדיון איבדו 16 נקודות בסיס מתשואתן ל- 3.79%.
בשבוע שעבר פורסמו מספר נתוני מאקרו מאכזבים ובכללם: שיעור הבלתי מועסקים גדל בחודש אוקטובר ל- 6.5%. זהו החודש ה- 10 ברציפות, במהלכו נרשמת ירידה במספר המשרות במגזר הלא חקלאי במשק, כאשר מתחילת השנה נגרעו משוק העבודה בארה"ב כבר קרוב ל- 1.2 מיליון משרות. מדדי מנהלי הרכש של סקטור הייצור והשירותים בחודש אוקטובר ממשיכים להתכווץ, מדד הייצור עמד על 38.9 נקודות (הקריאה הנמוכה ביותר מאז 1982) ואילו מדד השירותים ירד ל- 44.4 נקודות (הנתון הנמוך ביותר מאז הושק המדד ב- 1997).
התפתחות נוספת, מציינים בלאומי, "היא התרחבות פער התשואות בין האיגרות ל- 10 שנים לאיגרות לשנתיים ל- 247 נקודות בסיס, המהווה את הפער הגבוה ביותר מאז 2004. התלילות של עקום התשואות, מבטאת את התבצרות המשקיעים בחלק הקצר של העקום (ולכן התשואות שם יורדות בצורה חדה יותר מאשר בחלק הארוך), מתוך צפייה להאטה כלכלית משמעותית. ציפיות המשקיעים, קיבלו השבוע חיזוק מתחזית קודרת של Goldman Sachs, לצמיחה שלילית בארה"ב בשיעורים של 3.5% ו- 2%, במהלך הרבעון הרביעי של 2008 והראשון של 2009".
"להערכתנו, תשואת האיגרות נמצאת ברמה נמוכה, המשקפת את עומק ההאטה הכלכלית בארה"ב. כמו כן רמת התשואות משקפת צפי להמשך הורדת ריבית נוספת של 0.5% לרמה של 0.5%, עד לסוף השנה. תשואת האיגרות בקצה הקצר של העקום חזרה לרמתה הנמוכה מחודש מארס השנה (לאחר התמוטטות בנק ההשקעות Bear Stearns) ואנו מעריכים כי הפוטנציאל לירידת תשואות תלולה נוספת, מוגבל. להערכתנו, האפיק הממשלתי מוסיף להיות מתאים למשקיעים סולידיים, כאשר מאז ירידת התשואות החדה של קיץ 2007, שסימנה את תחילת המשבר הכלכלי הנוכחי, ועד עתה, קיימת תנודתיות רבה במסחר באיגרות".
באפיק הקונצרני ממליצים בלאומי להתמקד באג"ח בדרוגים גבוהים של חברות מסקטורים דפנסיביים כדוגמת יצרניות מוצרי המזון ומוצרי הצריכה ובמח"מ קצר. משקיעים אוהבי סיכון יכולים למצוא עניין באג"ח של בנקים גדולים ובמיוחד אלו שזכו להשקעה ממשלתית.
למרות העלייה בציפיות האינפלציוניות במהלך השבוע האחרון, עדיין להערכתם האינפלציה תהיה גבוהה יותר מהציפיות ובמיוחד בטווחים הארוכים ולכן נותרים עם העדפתנו ל- TIPS ( צמודות מדד) על פני האיגרות הרגילות.
בנוגע לשוק המטבעות מעריכים כלכלני לאומי כי "בטווח הקצר, המסחר בדולר יושפע מן ההחרפה במצב הכלכלי העולמי במיוחד במדינות אירופה, המחייבת כפי שראינו בשבוע החולף התאמה ואפילו חדה של המדיניות המוניטארית למצב החדש. מנגד, כפי שעולה מן החוזים על ריבית הבנק הפדראלי, לדעת המשקיעים צפויים קיצוצי ריבית נוספים גם בארה"ב מה שצפוי לכרסם במידה מסוימת בביקושים לדולר.
באשר לטווח הארוך יותר, יש לצפות כי מגמת התחזקות הדולר, שהחלה באמצע השנה, תימשך. התחזקות זו של הדולר תיתמך בעיקר בעובדה שהדולר נסחר עדיין נמוך משוויו על פי שוויון כוח הקנייה, בציפיות לקיצוצי ריבית באירופה ובצמצום הצפוי בגירעונות הסחר, על רקע הפיחות המשמעותי אותו רשם הדולר עד לאחרונה וצמצום בביקושים למוצרי ייבוא בתגובה להאטה החריפה המורגשת בכלכלה האמריקנית".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה