בראון: "אובאמה יפעל במהירות כדי להבריא את המערכת הפיננסית"
"דרוש שיתוף פעולה בינלאומי על מנת לטפל במשבר. הקהילה הבינלאומית צריכה ליצור לוח זמנים מסודר במטרה לנקות את המערכת הבנקאית", כך אמר לפני זמן קצר ראש הממשלה הבריטי גורדון בראון במסיבת עיתונאים שקיים.
"אני מאמין שרק שיתוף פעולה והפעלת תמריצים פיסקאלים ומוניטארים ביחד יצליחו לעורר את הכלכלה הבריטית".
"כאן בבריטניה יש לנו תנאים יחסית טובים להתמודד עם המשבר: חוב לאומי נמוך יחסית, אבטלה נמוכה יחסית וריבית שיורדת ותמשיך לרדת... אבל לא צריך לזלזל בעוצמת המשבר ולפעול בהתאם".
בתשובה לשאלות שהופנו אליו אמר בראון כי "בראש סדר העדיפיות שלי כיום הוא ההגנה על לוקחי המשכנתאות ובעלי העסקים על מנת שלא יאבדו את בתיהם. אנחנו צריכים פעולה מוניטארית בינלאומית מתואמת על מנת להתמודד עם המשבר. יש כאן הזדמנות לשיתוף פעולה בינלאומי, כדי שתמרוץ פיסקאלי במדינה אחת יתמוך ויעזור לתמרוץ פיסקאלי שעושה מדינה אחרת".
"האסטרטגיה הברורה ביותר היא שבריטניה ושאר העולם צריכים לעבוד ביחד על מנת להתמודד ביעילות עם המשבר. יש כאן הזדמנות שיכולה להוביל להסרת חסמים בסחר העולמי ולעולם טוב יותר בעתיד. אני מאמין שיש אינטרס משותף לאמריקה ולכל מדינות העולם המתפתח להגיע להסכם משותף שיפחית את ההגנה של אמריקה על התעשיה והחקלאות המקומית וייתן למדינות המתפתחות באפריקה ובמקומות אחרים הזדמנות לחדור לשווקים אלה".
"הזמן הנכון להמרצה פיסקאלית הוא כעת ואפשר לראות את זה במדינות מרכזיות באירופה, סין, אמריקה. בכל רחבי העולם פועלות מדינות במרץ לאושש את הכלכלות שלהם ולתמוך בכלכלה העולמית. אזרחי בריטניה כבר מרגישים את הפעילות שלנו. כבר השנה יש הקלות במס של כ-120 מילארד ליש"ט, והפעילות שלנו תימשך".
"החוב הלאומי שלנו הופחת בשנים האחרונות מכ-44% מהתוצר לכ-37% כיום ולכן בריטניה נמצאת במצב טוב יחסית למדינות אחרות באירופה או אמריקה. השאלה מה אנחנו רוצים לעשות כעת עם המצב. התחלנו כבר לפעול ונמשיך לפעול, בשוק הביתי שלנו ובשיתוף פעולה עם מדינות אחרות".
"התמרוץ הפיסקאלי חשוב מאוד. אנו מובילים בעולם בהפעלת צעדים שונים במטרה להתמודד עם המשבר".
"דיברתי עם הנשיא הנבחר של ארה"ב, ברק אובאמה, על החשיבות של העברה וביצוע מהיר של רפורמות במערכת הפיננסית באמריקה ובעולם. אני חודש שאובאמה והצוות שלו יפעלו בחודשים הקרובים במהירות על מנת לטפל בכשלים שהתגלו במערכת הפיננסית. הכלכלה העולמית תנוע קדימה בעקבות שיתוף הפעולה בין המדינות המובילות, ביחד עם המדינות המתפתחות".
עוד אמר בראון כי "השבוע אנחנו מתמקדים בטיפול בבעיה שהבנקים לא מעבירים את הורדת הריבית האגרסיבית של השבוע שעבר ולא מעניקים הלוואות לעסקים ולאנשים שמעוניינים לקחת משכנתאות. ברור שנדאג לזה שהמערכת בעתיד תראה שונה לגמרי אבל כעת אנחנו צריכים לטפל בבעיות הבוערות ".