הדולר נסגר מעל רמת 3.8 שקלים: זינק בתגובה להורדת הריבית המפתיעה על ידי בנק ישראל
הדולר זינק היום אל מול מטבע השקל, זאת בתגובה להפחתת הריבית המפתיעה בה נקט אתמול בערב נגיד הבנק המרכזי, הפרופ' סטנלי פישר. פישר הפחית את הריבית בשיעור של 0.5% לרמה של 3% ומייד לאחר ההודעה זינק הדולר ב-2% וכך גם נקבע שערו היציג היום.
כאמור, לאחר הפחתת הריבית יעמוד שיעורה על הרמה הנמוכה בתולדותיה של מדינת ישראל. הנימוק שנתן הבנק להורדת הריבית, כשבועיים וחצי לאחר ההפחתה האחרונה, הוא "ההערכות כי הירידה בצמיחה העולמית תהיה עמוקה משמעותית מזו שנחזתה קודם לכן."
הדולר התחזק היום ב-1.107% מול השקל ושערו היציג נקבע ברמה של 3.876 שקלים, האירו התחזק בשיעור של 1.117% מול השקל ושערו היציג נקבע ברמה של 4.8869 שקלים. בעולם נסחר כעת הדולר במגמה מעורבת: מתחזק ב-0.7% מול הליש"ט ונחלש מול האירו והיין בשיעורים של 0.21% ו-0.345.
מחדר המסחר של פינוטק נמסר כי הבנק המרכזי הישראלי, בראשות הנגיד סטנלי פישר, קיים פגישת חירום והפתיע את השוק בכך שקיצץ בחצי אחוז בריבית לטווח קצר והעמידה ברמת שפל של 3.0% בלבד, זאת על רקע הדאגה ההאטה הכלכלית במשק המקומי גדלה. זהו מהלך שלישי ברציפות של הפחתה בתקופה של קצת יותר מחודש ימים.
הבנק המרכזי ציין כי צמצום המדיניות המוניטארית בא בקו דומה לשאר הבנקים המרכזיים בעולם, ירידה בלחצים האינפלציוניים והתחזית הקודרת לצמיחה כלכלית בזירה הגלובלית. בפינוטק מעריכים כי המהלך של הבנק המרכזי עשוי לדחוף את הדולר לעליות נוספות אל מול השקל. בגוש האירו, מירב תשומת הלב תהייה לנתוני התפוקה התעשייתית ונאומו של נשיא ה-ECB, טרישה, בערב.
בפינוטק מסבירים את התחזקות הדולר בעולם אמש, על רקע התגברות החששות להחרפת המשבר הכלכלי הגלובלי, אשר דחף את המשקיעים להזניח נכסים בעלי סיכון גבוהה ולחפש ביטחון בשטר הירוק. בנוסף, מכירת החיסול המתמשכת בשוק המניות הגלובלי הפריחה את תיאבון המשקיעים לסיכון והגדילה את הביקושים למטבעות עם נמוכה כגון הדולר והיין היפני.
על פי הערכות האנליסטים, טווח המסחר של אירו/דולר נע בין הרמות של 1.28 ל-1.25 לחץ מכירות לאורך זמן ועשוי למשוך את הצמד לירידות חדות יותר בטווח המיידי, כאשר תחזית הצמיחה הגלובלית ומירב המניות נראה עגום.
התחזקות היין בעולם מוסברת בכך שהעלייה בדאגות המשקיעים להאטה בצמיחה העולמית, הוציאה את משקיעי הקארי טרייד מחוץ לשוק. סוחרי הקארי טרייד לווים את היין בשל הריבית הנמוכה של 0.3% וקונים נכסים או מטבעות בעלי ריבית גבוהה יותר כאשר ישנה יציבות בשוקי המניות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה