גובר החשש מפשיטת רגל של רוסיה: התשואה על האג"ח הדולריות ב-11%
הטלטלה שעוברת הכלכלה העולמית, ובעיקר נפילת מחירי הנפט, ממשיכים לפגוע, וקשה, במשק הרוסי. אחת ההשלכות הכואבות של האירועים האחרונים בעולם היא קפיצת מדרגה ברמת החששות מפשיטת רגל של רוסיה. התשואה על האג"ח הדולריות שהנפיקה ממשלת רוסיה זינקה היום לכמעט 11% לעומת 9.2% אתמול.
נסיונות הבנק המרכזי של רוסיה לבלום את נפילת הרובל מול הדולר לא משפיעים על השווקים. הרחבת רצועת הניוד של הרובל ב-1% עלתה לבנק כמעט 7 מיליארד דולר ו"השיגה כלום", מסרו אנליסטים בחברת רנסנס קפיטל.
עליה חדה נרשמה גם בביטוח על הלוואות לעסקאות ברוסיה (CDS) מ-6.14% אתמול ל-7.87% היום.
"הלחצים על הרובל התגברו לא מעט בגלל פעולות הבנק המרכזי של רוסיה, שפעולותיו השלומאליות בשווקים העצימו את המתקפה הספקולטיבית על הרובל", נכתב היום בדוח של רנסנס קפיטל.
רוסיה בזבזה כ-20% מיתרות המט"ח הגדולות שלה בנסיון לבלום את נפילת הרובל מול הדולר, בשיעור של 15% מתחילת אוגוסט. סוכנויות דירוג האשראי פיטש ו-S&P הודיעו כי יבחנו את הפחתת הדירוג של רוסיה בעקבות הדלדלות יתרות המטבע, שעדיין עומדות ברמה גבוהה של כ-484 מיליארד דולר.
אתמול שוב הופסק המסחר בבורסה הרוסית לאחר שמדד ה-RTS נפל ביותר מ-13%. היום, לאחר שחודש המסחר, נפל המדד בעוד 13%.
כאמור, גורם נוסף שמעודד את הספקולנטים לתקוף את הרובל הוא נפילת מחירי הנפט. חוזה לדצמבר על חבית נפט גולמי קל רושם כעת ירידה נוספת של 1.7% ל-58.10 דולר, לאחר שאתמול נפל בכמעט 5%.
רון אייכל, הכלכלן הראשי של מיטב, התייחס היום בשיחה עם Bizportal למצבה של כלכלת רוסיה ואמר כי "מערכת הבנקאות ברוסיה בהחלט במצב מאוד לא טוב, במשך שנים הם היו רגילים לקחת הלוואות במטח וכעת הם חוטפים כך וחזק". אייכל מתכוון למצב לפיו בנקים כמו גם אזרחים פרטיים ברוסיה היו לוקחים הלוואות באירו, משלמים של 4%, שמים את הכסף בפיקדון רובלי ומקבלים 8% ועוד נהנים מעליית הערך של הרובל.
"אם במשך שנים עשו הבנקים הרוסים רווח קטן בכל חודש, פתאום כל הרווח הזה נעלם תך שבועות ספורים" אומר אייכל ומוסיף, כי "גם התערבות הממשל לא ממש עוזרת לפי שעה ובכל זאת קשה לי לראות את רוסיה מגיעה למצב של חדלות פירעון בשלב זה. עם זאת, במידה ומשבר האשראי יימשך עוד כשנה, אז אין לדעת, הרי כבר נוכחנו לגעת שהמציאות עולה על כל דמיון"
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה