היפוך מגמה היום במט"ח: הדולר סיים את היום בירידה של 1.14% מול השקל

המסחר בשקל-דולר ממשיך המשיך להיות תנודתי במיוחד גם היום. האירו התחזק היום אל מול השקל בכ-0.27%
נועם הוד |

השבוע התחזק הדולר בחדות הן אל מול השקל והן אל מול מרבית המטבעות בזירה הבינלאומית, זאת תוך חציית רמת ה- 3.9 שקלים לדולר. מגמת התחזקות הדולר תפסה תאוצה נוספת, ברקע להורדת שיעור הריבית בכ-0.5% על ידי הבנק המרכזי ביום רביעי לרמה של 3%, הרמה הנמוכה בהיטוריה של ישראל.

הדולר נחלש היום מול המטבע המקומי והשיל 1.14% ושערו היציג נקבע על 3.8830 שקלים לדולר. המטבע של מדיניות גוש האירו התחזק ב-0.27% מול השקל ושערו היציג נקבע על 4.9337 שקלים.

בזירה הבינלאומית מתחזק כעת היין היפני אל מול מרבית המטבעות בעולם. ברקע להתחזקות המטבע היפני, חששות המשקיעים כי מנהיגי ה-G20 אשר נפגשים היום בווישנגטון, לא יגיעו להבנות משותפות בשאלת השאלות כיצד יש לבלום את הדרדרות הכלכלה העולמית ועל כן מעריכים האנליסטים כי המשקיעים רצים לחוף מבטחים בדמותו של היין היפני.

בתוך כך, טאקאשי טוקיטה, סגן נשיא מחלקת מט"ח ב-Mizuho Corporate Bank שבטוקיו, אמר בראיון לסוכנות בלומברג: "אני צופה כי היין עתיד להתחזק שכן אף אחד לא בטוח שראשי המדינות המתועשות אכן יגיעו היום להסכמה משותפת וזאת בעקבות כך שראשי אירופה וארה"ב לא רואות באותה העין כיצד יש להתמודד עם המשבר".

בסקירתם השבועית, מעריכים כלכלני בנק הפועלים כי השקל יסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, בשל השפעתם של גורמים מנוגדים. בראש ובראשונה צופים בפועלים כי השקל צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם.

יחד עם זאת, בפועלים מציינים כי בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, החשש מהאטה כלכלית בישראל ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל, שלהערכת הכלכלנים כנראה יימשכו וזאת למרות שיעד היתרות הושג. מנגד אומרים בפועלים כי פער הריביות הרחב בין השקל והדולר מספק תמיכה מסוימת לשקל.

נזכיר כי אמש רשם התחזק הדולר אל מול השקל בכ-1.342% ושערו היציג נקבע על 3.928 שקלים. האירו התחזק אתמול אל מול השקל בכ-0.686% ושערו היציג נקבע על 4.9204 שקלים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה