ביל מילר: "יש כעת מספיק מזומן בצד כדי לקנות מחצית מחברות S&P 500"
על רקע הסערה האחרונה בשווקי ההון בארה"ב ובעולם, שלח לפני כמה ימים אחד ממנהלי ההשקעות המוערכים בוול סטריט, ביל מילר מחברת ההשקעות וניהול הקרנות לג מייסון (סימול: LM), מכתב ללקוחות החברה, המסכם את פעילותה ברבעון השלישי של 2008 ובו גם תחזיות לעתיד.
לג מייסון ספגה מכות כואבות בשנתיים האחרונות. מניית החברה, המתמחה בניהול קרנות נאמנות ודוגלת בפילוסופיית השקעות על בסיס ערך (חיפוש חברות הנסחרות בשוק מתחת לערכן הכלכלי), נפלה בשנתיים וחצי האחרונות בכמעט 90% על רקע המשבר בשווקים ובמניות הפיננסים וביצועים חלשים של הקרנות שבניהולה.
כך או כך, במכתב הרבעוני לבעלי יחידות ההשתתפות בקרנות שלה, אומר מילר כי "יש קלישאה ישנה בשווקים האומרת כי בעת שנגיע לתחתית לא יקום מישהו עם פעמון גדול ויכריז כי התגענו לשם. ואולם, לפעמים זה קורה והפעם היה מי שהכריז בקול גדול שהגענו לתחתית ולמישהו הזה קוראים וורן באפט.
יש סיבה לכך שבאפט הוא האיש העשיר בעולם והיא שיש לו את היכולת לזהות מצבי קיצון בשווקים שיוצרים הזדמנויות השקעה שמגיעות פעם בדור. ב-1974 הוא זיהה אחת כזאת ופעל, וב-1999 הוא הזהיר כי התשואות בשנים הבאות יהיו נמוכות בהרבה מהממוצע הרב שנתי. ומה קרה אחר כך ידוע.
כעת אנחנו לאחר 10 שנים של שלילית במניות, תופעה מאוד נדירה בהיסטוריה של השווקים. ב-17 באוקטובר אמר באפט שזה הזמן לקנות מניות אמריקניות וחברו צ'רלי מונגר הוסיף כי אנו לפני 10-15 שנים של שוק שוורי. כאז כן עתה, מעטים ההולכים בדרכו של באפט, כשהפחד עדיין שולט בשווקים".
עוד אומר מילר כי "כעת אנחנו כשנה לאחר התפוצצות בועת האשראי וצמיחת האשראי ב-20 השנים הקרובות לא תעבור את צמיחת הכלכלה (כלומר תהיה נמוכה מהגידול בתוצר המקומי הגולמי). הבנקים והמוסדות הפיננסים ימשיכו להיות קשים במתן אשראי בשנים הקרובות ולכן מומלץ להשקיע בחברות המייצרות הגדול יותר מצרכיהן השוטפים".
"הצירוף של תזרים מזומנים חזק, מובילות שוק, תשואת גבוהה, רכישה בחזרה של מניות בחלק מהחברות ותמחורים נמוכים יוצר כרית בטחון מהותית וגם פוטנציאל לרווחי הון בעת שהבטחון יחזור לשווקים".
עוד כותב מילר כי אין כמעט מחלוקת כיום כי מחירי המניות נמוכים בהרבה מערכם הכלכלי. אולם יש חשש לגיטימי שמחירי המניות ימשיכו לרדת, וייתכן שבהרבה, לפני שתחול התאוששות. הפחד הוא לגיטימי. אז מה לעשות ? בפועל מתרומם לו הר של מזומנים שמחכה להזדמנות נאותה להיכנס. הנתונים מלמדים שיש כעת מספיק כסף מזומן בצדדים כדי לקנות מחצית מהערך של החברות במדד ה-S&P 500.
כעת יש סוף סוף סימנים לכך שפעולות הפד נושאות סוף סוף פירות והבסיס המוניטארי מתרחב במהירות. כלומר, הבנקים מוצפים בכסף זול, שחלק ממנו יעשה את דרכו בעתיד הלא רחוק לשווקי ההון".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה