המסחר באסיה נסגר במגמה מעורבת: הניקיי טיפס ב-0.7%, ההאנג סנג ירד 0.1%
יום המסחר העולמי נפתח באסיה במגמה שלילית אולם מהר מאוד עברו המדדים המובילים שם לעליות, למרות פרסום נתוני מאקרו ביפן, שהצביעו על כך שהכלכלה היפנית, בדומה לכלכלות אירופה, גלשה למיתון ברבעון השלישי. לבסוף נסגר המסחר במגמה מעורבת.
בדומה למסחר בתל-אביב אתמול, גם רמת התנודתיות באסיה גבוהה מאוד על רקע עצבנות רבה השוררת בקרב המשקיעים והסוחרים. מדד הניקיי 225 רשם בסיום עליה של 0.7% לאחר שאת יום המסחר פתח בירידה של 2.8% ולפני הסיום עבר לעליה של 2.7%. בהונג קונג סגר מדד ההאנג סנג בירידה של 0.1% ואילו שנחאי רשמה עליה של 2.2%.
היום דווח כי המשק היפני התכווץ בקצב שנתי של 0.4% ברבעון השלישי, לאחר נסיגה של 3.7% ברבעון השני. כלכלנים ציפו להתרחבות של 0.1% בכלכלה היפנית, אולם לאחר פרסום נתוני המאקרו השליליים באירופה בשבוע שעבר הורדו התחזיות גם לגבי אסיה.
"זה צפוי להחמיר עוד יותר. כלכלת יפן תכנס למיתון החמור ביותר מזה עשור בעקבות המשבר הפיננסי והכלכלי בעולם, שיגרור ירידה חדה בביקושים למוצרי היצוא היפניים", אמר מאסאמישי אדאצ'י, כלכלן בכיר בג'יי.פי.מורגן טוקיו.
החוזים על מדדי וול סטריט מצביעים כעת על צפי לעליות קלות בפתיחת שבוע המסחר. אתמול דיווחנו כי על רקע הסערה האחרונה בשווקי ההון בארה"ב ובעולם, שלח לפני כמה ימים אחד ממנהלי ההשקעות המוערכים בוול סטריט, ביל מילר מחברת ההשקעות וניהול הקרנות לג מייסון (סימול: LM), מכתב ללקוחות החברה, המסכם את פעילותה ברבעון השלישי של 2008 ובו גם תחזיות לעתיד.
במכתב הרבעוני לבעלי יחידות ההשתתפות בקרנות שלה, אומר מילר כי "יש קלישאה ישנה בשווקים האומרת כי בעת שנגיע לתחתית לא יקום מישהו עם פעמון גדול ויכריז כי התגענו לשם. ואולם, לפעמים זה קורה והפעם היה מי שהכריז בקול גדול שהגענו לתחתית ולמישהו הזה קוראים וורן באפט.
מניות האנרגיה והמחצבים נחלשו על רקע המשך הירידות במחירי הנפט, כשמנגד מניות של חברות התשתיות נסחרות במגמה חיובית. "אם נראה את מחירי חומרי הגלם והאנרגיה מתייצבים סביב הרמות הנוכחיות, זה יהיה תמריץ גדול לצרכנים ויתמוך בקפיצה ברווחי החברות ב-2009", אמר לבלומברג מאסרו האמאסאקי, בטוקיו.
מניות BHP רשמו ירידה של 3.5% ואילו פאנאסוניק עלתה 5% בטוקיו, על רקע החלשות של היין מול הדולר והאירו לאחר הראלי האחרון שרשם המטבע היפני. מניות של חברות התעופה הסיניות, צ'יינה איסטרן איירליינס וצ'יינה סאות'רן איירליינס מזנקות ב-10% כל אחת לאחר שעיתון סיני דיווח היום שהחברות יקבלו סיוע בהיקף של כ-440 מיליון דולר מהממשלה הסינית.
מניות היצוא היפניות עלו על רקע החלשות היין. מניית הונדה טיפסה ב-0.8% ונינטנדו, יצרנית משחקי האלקטרוניקה הניידים הגדולה בעולם, הוסיפה 1.2%.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה