כלכלני גאון בית השקעות: האג"ח הצמודות הממשלתיות הקצרות והבינוניות אטרקטיביות מאוד

היעד של הדולר לטווח של החודשים הקרובים הינו 4.35 שקל, אם כי בשבוע הקרוב ייתכן שנראה דווקא מימוש חזרה לרמת התמיכה 3.90-3.91 שקל לדולר
קובי ישעיהו |

כלכלני גאון בית השקעות מפרסמים סקירה שבועית על רקע הטלטלות האחרונות בשווקים.

בגאון אומרים כי באופן כללי אנו עדים למצב בו העקום השקלי נהיה תלול יותר ויותר (תשואה יורדת בקצרים ולא משתנה בארוכים). התשואה לפדיון באג"ח הממשלתי ל-10 שנים (ממשל 217) עלתה מעט מרמה של 6.03% לרמה של 6.08%, בעוד שהתשואה על האג"ח האמריקאי ל- 10 שנים צנחה מ- 3.75% ל- 3.17%.

פרמיית הסיכון של ישראל, אשר מבטאת את הפער בין התשואה השקלית לאמריקאית עומדת על 2.86%, נתון המייצג עלייה חדה בפרמיית הסיכון של ישראל לעומת השבוע הקודם. בגאון מציינים כי החוזים על הריבית בארה"ב צופים סיכויים של 90% להורדת הריבית ב-0.50% לפחות בישיבה הקרובה של הפד (אמצע דצמבר).

בגאון מעריכים כי הריבית בישראל צפויה לרדת ב 0.25% נוספים מחר, ולכן במצב הנוכחי שנוצר, קיים עוד מקום לרווחי הון באפיק השקלי, אולם ממליצים להתמקד (בשל החשש מפדיונות בקופות הגמל) במח"מ השקלי הבינוני אשר מהווה השקעה אטרקטיבית וסיכוי טוב ליהנות מרווחי הון נוספים, קל וחומר לעומת המק"מים הקצרים שמגלמים בשוק כבר תשואה של 2.65% (ירידה של 0.35% בריבית).

בנוגע לאפיק הצמוד אומרים בגאון כי מדד חודש נובמבר צפוי לרדת בין 0.5%-0.7% ויושפע מירידת במחירי הדלקים, הרכבים הפרטיים, החשמל והמזון. האינפלציה הנגזרת משוק ההון עומדת על מינוס 0.5% בשנתיים הקרובות (אינפלצייה שלילית), ואילו לטווח הבינוני של סביב 3 שנים מגולמת אינפלציה של 0.7% .

האג"ח הצמודות הממשלתיות הקצרות והבינוניות, אומרים בגאון, אטרקטיביות מאוד בתשואות הנוכחיות (סביב 3.8% ריאלית), על אף העובדה שבחודשים הקרובים לחצי האינפלציה יתמתנו כתוצאה מצניחה במחירי הסחורות והאנרגיה וירידה בצריכה הפרטית. המח"מ הארוך הצמוד אינו אטרקטיבי מפני שתוספת התשואה על המח"מ הבינוני אינה מפצה על גודל הסיכון.

כמדי שבוע, גם הפעם, שוב ממליצים בגאון לנצל את הירידות החדות שנוצרו באג"ח הקונצרני ולשקול השקעה באג"ח בדירוגים גבוהים, שהינן אטרקטיביות נוכח SPREAD (מרווח) של 3.66% בתל-בונד 20 (מרווח מול אג"ח ממשלתיות צמודות מדד לתקופות מקבילות), זאת נוסף על סיכוי כי תוצע ע"י הממשלה במתכונת זו או אחרת "רשת הביטחון" שככל הנראה תשפיע מאוד לחיוב על מדדי התלבונד.

בנוגע לשוק המט"ח אומרים בגאון כי מבחינה טכנית, בשבוע שעבר הדולר פרץ רמת ההתנגדות 3.90-3.91 שקלים לאחר שבועות של ניסיונות. הדבר נחשב לשינוי מגמה ארוך טווח בדולר (לפי ההגדרה בניתוח טכני), והיעד לטווח של החודשים הקרובים הינו 4.35 שקל לדולר. עם זאת, בשבוע הקרוב, ייתכן שנראה דווקא מימוש חזרה לרמת התמיכה 3.90-3.91 שקל לדולר.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה