ויינשטיין בעד התערבות: "צריך להקים קרן באמצעותה יקנה האוצר מניות ואג"ח"

רועי יקיר: "המרוץ אחר התשואה החודשית הוא תהליך הרסני שאין לו אח ורע"
קובי ישעיהו |

ועידת הפנסיה של בנק לאומי מתקיימת היום בצל המשבר הפוקד את השווקים הפיננסים בכלל, ואת שוק האג"ח הקונצרני בפרט. במסגרת הועידה נערך פאנל בנושא "השקעת כספי חיסכון ארוך טווח בשוק סוער ותחת רגולציה משתנה".

בפאנל אמר אמר יעקב וינשטיין, מנהל השקעות ראשי במגדל שוקי הון כי "אני לא בפאניקה, יש בשוק הרבה הזדמנויות בדמות אג"ח שמציעות תשואה גבוהה. נראה כשלי אשראי, אך חשוב לזכור שגם כשל אשראי לא נגמר באיבוד כל הכסף". וינשטיין הוסיף כי "יש צורך בהתערבות ממשלתית. אסור להפסיק את פרסום התשואות בכל חודש, יש לפרסם כמה שיותר נתונים. צריך להקים קרן שבה המדינה קונה מניות ואג"ח לטווח קצר".

יוני טל, מנהל השקעות ראשי במנורה מבטחים אמר כי "השוק יאושש את עצמו גם אם לא תהיה התערבות ממשלתית, אני רק חושש שבדרך התהליך הזה יצור השפעות מקרו שליליות. השקעה ישירה של המדינה באג"ח יכולה להיות עסק רווחי, יש להקים קרן השקעות בה המדינה והמשקיעים המוסדיים יהיו שותפים והקרן תבצע רכישות על בסיס כלכלי בלבד".

רועי יקיר, מנכ"ל כנף מנהל השקעות ראשי כלל ביטוח: "המרוץ אחר התשואה החודשית הוא תהליך הרסני שאין לו אח ורע. הדינאמיקה כרגע לא טובה- ועדות ההשקעה כל הזמן בודקות מה עושים המתחרים, וזה לא מצב רצוי.

יאיר לפידות: הציבור לא היסטרי כמו שמנסים להציג

פאנל נוסף עסק ב"השתלבות בתי ההשקעות בעולם החיסכון ארוך טווח", בו אמר רועי ורמוס, מנכ"ל פסגות כי "קוראים למשבר הנוכחי משבר קופות הגמל, אך לא הן אלה שמובילות אותו, בהסתכלות קצבתית אין מכשיר הזה נחיתות לעומת האלטרנטיבות".

יאיר לפידות, מנכ"ל משותף ילין לפידות אמר כי "אנחנו לא נערכים למצב של היסטריה טוטאלית, אם הציבור כולו יבקש למשוך את הכסף זה ימוטט את המערכת, אך בהתחשב בנסיבות הציבור לא היסטרי כמו שמנסים להציג אותו".

גלעד אלטשולר, מנכ"ל משותף אלטשולר שחם ציין כי "אין בעיה לתת פתרונות לפדיונות וקיים אחוז גבוה של נכסים שקל לממש. יחסית ללחץ הגדול, השירות יוצא מן הכלל".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה