בניגוד למגמה השבועית: הדולר התחזק היום בכ-0.5%
השבוע נחלש הדולר מול השקל, כאשר אתמול נקבע שערו היציג מעט מתחת לרמה של 3.9 שקלים לדולר. ההחלשות חלה על רקע המגמה העולמית ולמרות הפחתת הריבית המקומית. הפחתה זו מצטרפת לרצף הפחתות ריבית בשיעור מצטבר של 1.75%, שצמצם את פער הריביות בין השוק המקומי לאמריקניי ל-1.5% כיום.
בניגוד למגמה השבועית, הדולר התחזק היום אל מול השקל בכ-0.53%, ושערו היציג נקבע על 3.92 שקלים, האירו התחזק בכ-0.23%, ושערו היציג נקבע על 5.043 שקלים לאירו.
בסיכום שבועי איבד המטבע האמריקני כ-2.46% מערכו אל מול השקל ואילו האירו התחזק בכ-0.48% אל מול המטבע המקומי.
הדולר סבל השבוע מפרסום על התכווצות כלכלית בארה"ב. השבוע פורסם העדכון השני משלושה, כי כלכלת ארה"ב התכווצה ברבעון השלישי השנה בשיעור של 0.5%, הגבוה ביותר זה שבע שנים, משנת 2001 לאחר נפילת התאומים.
בתוך כך, האנליסטים בארה"ב מעריכים כי ההתכווצות הכלכלית צפויה להמשך ברבעון הרביעי ולגלוש גם לשנת 2009. בעקבות הדברים ההערכות הן כי נגיד הפד ימשיך להפחית את הריבית, שנמצאת כיום ברמה של 1% בלבד. הציפיות הן להפחתה של 0.5% בחודש דצמבר והפחתה נוספת של 0.25% בחודש ינואר, עד לרמה כמעט אפסית.
בגזרת המט"ח בעולם, מגמה בולטת נרשמת במסחר בין הרופי ההודי לבין הדולר האמריקני בצל מתקפת הטרור בבירה מומביי, כשהאחרון מתחזק בכ-2.16%, לרמה של 49.86 רופי לדולר. אל מול האירו והיין היפני, נסחר כעת הדולר בעליות שערים קלות.
בסקירה השבועית של בנק הפועלים, מעריכים כלכלני הבנק כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם.
יחד עם זאת, מציינים בפועלים, כי בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, החשש מהאטה כלכלית בישראל ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל, שכנראה יימשכו, למרות שיעד היתרות הושג.
בבנק לאומי אומרים כי: "הגורם המרכזי שהשפיע השבוע על המסחר בדולר, בדומה לתקופה האחרונה, היה מידת התיאבון לסיכון של המשקיעים. להערכתנו, הדולר ימשיך להיות מושפע גם השבוע בעיקר ממידת אי הוודאות הכלכלית בעולם וממידת התיאבון לסיכון הנגזרת מכך, כאשר המשך חוסר הוודאות יתמוך בעוצמתו".