הדנקנרים בצרות: הערת "עסק חי" חמורה בדוחות של אלרן השקעות

לחברה גרעון בהון החוזר בסך של 90.6 מיליון שקל וגרעון בהון של כ-123 מיליון שקל
קובי ישעיהו |

חברת אלרן השקעות, הנמצאת בשליטת גדי, ודורי דנקנר, בצרות. נכון, הצרות של החברה לא התחילו היום או אתמול, אבל כיום החברה נפלה לתחתית שכנראה היא תתקשה להחלץ ממנה.

אלרן גייסה כסף מהציבור באמצעות שתי סדרות של אגרות חוב הנסחרות בבורסה. המשקיעים באגרות החוב של החברה כבר מזמן לא מאמינים שהיא תצליח להחזיר להם, גם לא חלק קטן מכספם. סדרת אג"ח א' נסחרת כיום בתשואה של 1,000% וסדרה ב' נסחרת בתשואה של 328%. אלרן אמורה לשלם לבעלי איגרות החוב כ-53 מיליון שקל בפברואר-ומארס וכעת נראה שהסיכוי שזה יקרה הוא אפסי.

אלרן דיווחה אתמול על התוצאות ברבעון השלישי, מהם עולה כי ברבעון השלישי הסתכמו ההכנסות בכ-8.8 מיליון שקל בעוד ההוצאות גדלו מ-51 ל-61.7 מיליון שקל. בשורה התחתונה דיווחה החברה על הפסד של כ-53 מיליון שקל ברבעון והפסד של כ-84 מיליון שקל מתחילת השנה.

רואי החשבון של החברה, קוסט פורר גבאי את קסירר, מדגישים בסקירתם על הדוחות כי "לחברה נגרמו הפסדים ניכרים מתמשכים, גרעון בהון החוזר בסך של 90.6 מיליון שקל וגרעון בהון העומד על סך 123 מיליון שקל ליום 30 בספטמבר, 2008 ".

כמו כן, "לאחר תאריך המאזן החברה אינה עומדת בהתניות פיננסיות בגין הלוואות מבנק. גורמים אלה, יחד עם גורמים נוספים, מעוררים ספקות משמעותיים בדבר המשך קיומה של החברה כעסק חי".

בנוסף, "חברה מאוחדת מדווחת על הפסדים ניכרים מתמשכים, גרעון בהון החוזר וגרעונות תזרימיים מתמשכים. רואי החשבון של החברה המאוחדת מפנים את תשומת הלב כי קיימים ספקות משמעותיים בדבר יכולת החברה המאוחדת להמשיך ולפעול כעסק חי. בדוחות הכספיים לא נכללו התאמות לגבי ערכי הנכסים וההתחייבויות וסיווגם שיתכן ותהיינה דרושות אם החברה לא תוכל להמשיך ולפעול כעסק חי".

חברת אלרן נדל"ן, הנמצאת בשליטת אלרן השקעות (41.38%) הציגה גם היא דוחות כספיים גרועים לרבעון השלישי. החברה רשמה ברבעון הפסד נקי של כ-45 מיליון שקל ומתחילת השנה כ-81 מיליון שקל. בסקירה של רואי החשבון של אלרן נדלן אמנם עדיין לא הוצמדה הערת "עסק חי" לחברה אם כי רואי החשבון ראו לנכון להדגיש כי "לחברה נגרמו הפסדים בסך של כ-83.7 מיליון שקל וגרעון תזרימי מפעילות שוטפת בסך של כ-30.8 מיליון שקל".

בנוסף, "לחברה התחייבות לפרוע בשנה הקרובה, אגרות חוב וריבית שנצברה על החוב האמור והתחייבויות אחרות בסך של כ- 95 מיליון שקל. יכולת החברה לפרוע התחייבויותיה מותנה בעיקר בקבלת תמורה בגין מכירת נכס שמומש".

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה