מגמת ההתחזקות השקל נמשכה: טיפס היום בכ-0.3% ובסיכום שבועי הוסיף כ-2%

שערו היציג של השקל נקבע על 3.898. אל מול האירו רשם השקל ירידות שערים
נועם הוד |

השקל התחזק השבוע למול הדולר, במקביל למגמת היחלשותו של האחרון מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי. נראה כי רכישות הדולרים היומיות, בהיקף של 100 מיליון דולר על ידי בנק ישראל, לא הצליחו השבוע לספק לדולר תמיכה מספקת כדי להפוך את המגמה.

יום המסחר האחרון במט"ח לשבוע זה הסתיים בהחלשות המטבע האמריקני בכ-0.33% ושערו היציג נקבע על 3.898 שקלים לדולר בודד ובסיכום שבועי התחזק השקל בכ-2%. המטבע האירופאי הוסיף לערכו כ-0.74% אל מול השקל ושערו היציג נקבע על 5.207 שקלים לאירו, בסיכום שבועי נחלש השקל אל מול האירו בכ-2.4%.

בזירת המט"ח העולמית, הדולר נחלש השבוע מול רוב המטבעות העיקריים בשוק המט"ח הבינלאומי, לאחר שתוכניות ממשלת ארה"ב להמרצת הפעילות הכלכלית בארה"ב הובילו לעליות שערים בבורסות ברחבי העולם. בעקבות זאת צומצמו הביקושים לדולר כמטבע מקלט ומנגד, גברו הביקושים להשקעות בסיכון גבוה יותר.

בתוך כך, היום המטבע האמריקני מאבד גובה גם ברקע לכשלון תוכנית החילוץ עבור תעשיית הרכב בארה"ב אשר לא עברה אמש את אישור הסנאט.

הדולר נסחר בשעה זו ברמות שפל של 13 חודשים אל מול היין היפני, ומאבד כעת 1.85% לרמה של 89.71 יין לדולר בעוד אל מול האירו, המטבע האמריקני מתחזק בכ-0.43% לרמה של 1.3302 דולר לאירו.

למרות המגמה שנרשמת היום בזירת המט"ח הבינ"ל, כלכלני בנק הפועלים מעריכים כי פעילותו הנמרצת של הממשל בארה"ב מחזקת את ההערכות, כי במהלך 2009 הנתונים הכלכליים יהיו פחות גרועים, אך לתקופה הקרובה נראה, כי המיתון ברבות מהמדינות המפותחות תומך במגמת ההתחזקות של הדולר.

גם כלכלני בנק לאומי מעריכים כי הדולר ימשיך להיות מושפע בעיקר ממידת אי הוודאות הכלכלית בעולם וממידת התיאבון לסיכון הנגזרת מכך. ומציינים כי המשך חוסר הוודאות הכלכלית יתמוך בדולר בטווח הקצר.

נזכיר כי השבוע פרסם בנק ישראל כי סטיית התקן של השינוי בשע"ח ירדה בחודש נובמבר לרמה של 16.1% בהשוואה ל-20.5% בחודש אוקטובר, כשמנגד גם בשווקים המתעוררים וגם בשווקים המפותחים המשיכה הרמה של סטיית התקן לעלות בתקופה זו.

ירידה בסטיית התקן של השינוי בשער החליפין, בניגוד למגמה העולמית, משקפת להערכת כלכלני בנק לאומי כי המשק המקומי והמטבע המקומי נתפסים כפחות מסוכנים ממשקים אחרים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה