מתעלמים מההסלמה בדרום: הדולר נחלש ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 3.78 שקלים

המטבע המקומי התחזק גם אל מול האירו בשיעור 0.6% ברקע למגמת ההחלשות של האחרון בזירת המט"ח העולמית לאחר פרסום נתון מאקרו מאכזב של המגזר התעשייתי במדינות האיחוד האירופאי
נועם הוד |

השבוע נחלש הדולר מול השקל למרות הפחתת הריבית המקומית לרמתה הנמוכה מעולם והלחימה בדרום. במסחר בשקל-דולר נרשמו השבוע מחזורי מסחר ערים יחסית בליווי תנודתיות חדה.

למחזורי מסחר נמוכים תרמה פקיעת האופציות לחודש דצמבר שחלה השבוע. בניגוד למגמה זו במשק המקומי, נרשמו בעולם השבוע מחזורי מסחר נמוכים יותר בליווי תנודתיות מינורית, זאת עקב חופשות סוף השנה.

כלכלני בנק לאומי העריכו כי על עוצמתו של השטר הירוק השפיעו גורמים מנוגדים שבסיכומו של דבר קיזזו זה את זה: "מחד, ההתחזקות החדה שחלה השבוע במחיר הנפט, יחד עם נתוני אמון הצרכנים שירדו לשפל כל הזמנים, החלישו את הדולר ; מאידך, נתוני תביעות מחוסרי העבודה השבועיים שהיו הרבה מתחת לציפיות המוקדמות חיזקו אותו".

עם נעילת שבוע המסחר רשם הדולר ירידות שערים של כ-0.5% אל מול השקל ושערו היציג הראשון לשנת 2009 נקבע על 3.783 שקלים לדולר. האירו איבד גם כן גובה למול המטבע המקומי ונחלש 0.617% ושערו היציג נקבע על 5.264 שקלים לאירו.

בסיכום שבועי (לא כולל את יום שישי) נחלש הדולר בכ- 1.8% מול המטבע המקומי ונותר כמעט ללא כל שינוי מול האירו.

כלכלני בנק הפועלים גורסים כי השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. יחד עם זאת, בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף, ההאטה הכלכלית בישראל, צמצום פער הריבית ורכישות המט"ח היומיות של בנק ישראל.

בתוך כך, בבנק לאומי סוברים כי סיום פוטנציאל הפחתת הריבית במשק האמריקאי יחזק את הדולר. כמו כן, המשך חוסר הוודאות הכלכלית בעולם וחוסר התיאבון לסיכון הנגזר מכך, ימשיכו לתמוך בדולר.

נזכיר כי בסיכום שנתי, השקל התחזק מול רוב המטבעות העיקריים, כאשר הדולר רושם ירידה מזערית בשיעור של 1.1% והליש"ט צונחת בשיעור של 28%. מנגד, ובהתאם למגמה בעולם, היין התחזק מול השקל בכ- 22.2%, והפרנק השוויצרי עלה בכ- 4.2%.

בזירת המט"ח העולמית , האירו רושם ירידות שערים הן אל מול הדולר והן אל מול היין היפני זאת בלקראת פרסום נתוני מאקרו של המגזר היצרני באירופה. האנליסטים באירופה מעריכים כי תוצאות הנתון יצביעו על העמקת המיתון באיחוד האירופאי.

האירו מאבד גובה גם ברקע לציפיית המשך מגמת הורדות שיעורי ריבית על ידי הבנקים המרכזיים ביבשת אירופה. האירו יורד בשעה זו 1.17% לרמתו הנמוכה בשבועיים האחרונים אל מול המטבע האמריקני ונסחר תמורת 1.387 דולר לאירו.

"אנו לקראת גל החלשות נוסף עבור הכלכלות המובילות באירופה. אני מעריך כי בחודש מרץ יקצצו הנגידים את שיעורי הריבית באחוז שלם", כך העריך היום את החלשות המטבע של האיחוד האירופאי בראיון לסוכנות בלומברג שין קאלו, אסטרטג מט"ח בכיר מ-Westpac Banking שבסידני.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה