בורסות ערב והלחימה בעזה: המדד בדובאי טיפס 7.8%, באבו דאבי עלה 5.6%
פעולת צה"ל ברצועת עזה נמשכת כבר למעלה משבוע. החל מיום שבת הלחימה בדרום כוללת גם כניסת חיל רגלים אל תוך שטחה של עזה, דבר המגביר את המתיחות באזור ותורם לעליות שערים במחירו של הנפט.
כמעט וכל הבורסות באיחוד האמרויות מקבלות דחיפה בשבועות האחרונים בעקבות המתיחות הגואה באזורנו וברקע לעליית מחירי הנפט, ענף הייצוא עליו נשענות מרבית מדינות המפרץ.
"מגמת עליות השערים בשווקים המובילים בעולם בשילוב עליית מחירי הנפט נותנים למשקיעים בבורסות ערב מעט ביטחון. מרבית החברות בבורסות ערב נסחרות בשווי נמוך מאוד משוויין האמיתי", כך אמר היום בראיון לסוכנות בלומברג שאריף עבדל חאלק, מנהל בכיר בבית השקעות בדובאי.
להערכת כלכלני סוכנות הידיעות בלומברג, נסחרות החברות בבורסת דובאי במכפלי רווח של 4.2 בלבד זאת לעומת מכפילי רווח של 13 בחברות הנסחרות במדד ה-S&P500.
המדד המרכזי בדובאי, אשר השיל בשנה שעברה כ-72%, טיפס היום 7.8%, העלייה הגדולה ביותר מאז חודש נובמבר לשנת 2008 ובכך השלים ארבעה ימים רצופים של עליות שערים. המדד המרכזי באבו דאבי התקדם היום ב 5.6% והשלים בכך עלייה של 11% בארבעת ימי המסחר האחרונים.
המדד אשר מייצג את כל החברות הנסחרות בבורסות ערב הסעודית, יצואנית הנפט הגדולה בקרטל אופ"ק, הוסיף היום כ-2.6% ומשלים בכך ראלי של כ-14% בשבעת ימי המסחר האחרונים. בדוחא, בירת קטאר, המדד המרכזי חזר לרשום היום ירידות שערים זאת לאחר שישה ימי מסחר במגמה חיובית.
בתוך כך, מבצע "עופרת יצוקה" והפעולה הקרקעית של צה"ל בעזה לא ממשיכה לדחוף היום את הנפט קדימה כפי שקרה בימי המסחר בשבוע שעבר אשר תרמו לאווירה החיובית בבורסות ערב. החוזה לפברואר יורד כעת 0.69% לרמה של 46.02 דולר לחבית. מוקדם יותר, עם זאת, זינק מחיר הנפט ב-5% לרמה של 48.68 דולר לחבית.
"הפעולה בעזה הגבירה את מפלס העצבנות בשווקים. תמיד יש אפשרות שהאלימות תתפשט ותתרחב ומכיוון שהמזרח התיכון הוא האזור העיקרי בעולם ממנו יש יצוא הרי שההתרחשויות תומכות במגמה חיובית בנפט", אמר לבלומברג אנטוני נונאן, מנהל השקעות בטוקיו.