אוריאל לין: "תחזית עליית שיעור האבטלה של בנק ישראל בשנת 2009 - אופטימית"
תחזית לעלייה של 7.6% בשיעור האבטלה בשנת 2009 כונתה ע"י אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, כ"אופטימית" אמש בדיון מיוחד בנוגע להשלכות המשבר הכלכלי.
נשיאות איגוד לשכות המסחר קיימה אמש דיון מיוחד בנוגע להשלכות המשבר הכלכלי על המשק הישראלי ועל רמת התעסוקה, לאחר שאתמול פירסם בנק ישראל את התחזיות לשנת 2009, לפיה שיעור האבטלה צפוי לעלות עד לרמה של 7.6%, יחד עם צמיחה שלילית של 0.2%.
בישיבה, הדגיש לין כי התופעה המדאיגה ביותר הינה העלייה בשיעורי האבטלה בתקופה האחרונה, ולראייה נתוני שירות התעסוקה, לפיהם בחודש דצמבר האחרון פוטרו 17,500 עובדים.
לדבריו, התחזית של בנק ישראל לעלייה של 7.6% בלבד בשיעור האבטלה בשנת 2009 הינה אופטימית ואינה חושפת את מימדיו האמיתיים של שיעור האבטלה הצפוי נוכח הנתונים הכלכלים המצטברים כיום מהעולם ומישראל.
בתוך כך, לין האשים את ההסתדרות הכללית, יחד אם משרד התמ"ת בתרומה להאצת האבטלה בישראל ובהתעלמות ברורה מהאינטרסים המובהקים של העובדים.
"כתוצאה מכניעה לדמגוגיה חברתית מסולפת, ההסתדרות והתמ"ת ביצעו מהלך מכוון שהיה אמור לפגוע בחברות כוח אדם, אך לאמיתו של דבר מהלך זה פגע בעובדים עצמם ובמגזר העסקי והגדיל את שיעור האבטלה במשק", אמר לין. "הם יצרו מצב בו מעסיקים רבים נאלצים לפטר עובדי חברות כוח אדם, כבר לאחר 7 חודשי העסקה".
עוד הדגיש לין כי כיום חברות כוח אדם, למרות שאינן מתוקצבות, הינן המערכת המשוכללת והיעילה ביותר לתיווך בשוק העבודה. לפי לין, בעיות של ניצול עובדים כלל אינן קיימות. "220 חברות כוח האדם המאיישות לא פחות מ- 18,000 משרות מדי חודש חייבות להיות מרכיב מרכזי בכל תוכנית לצמצום האבטלה, שכן הן מהוות את המערכת המשוכללת ביותר לתיווך בתחום העבודה."
לין הסכים כי יש לקבל את העיקרון לפיו עובד חברת כוח אדם יועסק לתקופה מוגבלת, אך לדבריו קביעת תקופה של שנתיים הייתה יוצרת את האיזונים הנחוצים בשוק העבודה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה