בנק הפועלים: החזרה לבורסה - "רק למשקיעים סבלניים עם אורך נשימה"
כלכלני בנק הפועלים מונים בסקירתם את הסיכונים בשוק המניות המקומי וממליצים רק למשקיעים בעלי "אורך נשימה" להיכנס למשחק. בבנק מחכים לשיפור בתמונת המאקרו בטרם ימליצו להגדיל הרכיב המנייתי בתיק.
"רמת הסיכון בשוק המניות המקומי עודנה גבוהה... אנו נמנעים מלהמליץ בשלב זה על הגדלת המרכיב המנייתי כל עוד לא נראה מפנה במצב המאקרו כלכלי של המשק המקומי", כך לפי כלכלני הבנק בעקבות ריבוי האינדיקטורים השליליים.
"רכיב מנייתי נמוך"
עם זאת, בבנק לא ממליצים לכולם להתרחק מהשוק. "אנו סבורים כי ירידות השערים של החודשים האחרונים הביאו את מחיריהן של מניות רבות לרמות אטרקטיביות להשקעה בטווח הארוך, אך זאת רק למשקיעים סבלניים בעלי אורך נשימה, אשר יהיו מוכנים לסבול את תנודתיות השערים החריפה בטווח הקצר והבינוני."
בבנק ממשיכים להמליץ על רכיב מנייתי נמוך של מניות הנחשבות "דיפנסיביות", כמו מניות תקשורת, פרמצבטקה ואנרגיה, ענפים שהחברות בהם "ממשיכות להציג תוצאות עדיפות ביחס לממוצע הרב ענפי".
שוק האג"ח
בבנק הפועלים עריכים כי ימשיך להוריד הריבית לרמה של בין 0.5% ל-0.75% ועל כן ממליצים על המשך השקעה במק"מ. לאור זאת, בבנק לא ממליצים להשקיע בגילונים, כמו גם בגלל רמת התשואה הנמוכה יחסית.
בבנק מעדיפים את האפיק השקלי על צמוד המדד, מאחר ותחזית האינפלציה לשנה הקרובה של הבנק ירדה ל-0.5%. "ציפיות האינפלציה אשר היו שליליות בטווחים הקצרים הפכו לחיוביות נמוכות ואילו בטווחים הבינוניים עלו הציפיות בכ- 0.2% לעומת רמתן הקודמת ועומדות כיום על 1.4%-1.9%."
המסחר במטבעות
"השקל נסחר השבוע בטווח שערים צר מול הדולר, במקביל למגמת המסחר של האחרון מול האירו בשוק המט"ח הבינלאומי", סוקרים בבנק את שבוע המסחר האחרון. "במהלך השבוע נותר השער היציג של הדולר מעל רמת 4 שקלים ונסחר סביב רמתו הגבוהה ביותר מזה כ- 17 חודשים."
בעניין הורדות הריבית בארץ ובעולם והשפעתו על המסחר במט"ח, מציינים בבנק כי "השקל סובל בתקופה האחרונה גם מהציפיות להמשך הורדת הריבית השקלית, העומדת כיום על רמת שפל של 1% בלבד." בבנק מציינים כי המשך קיצוץ הריבית הצפוייה בארץ תצמצם את פער הריבית בין ישראל לארה"ב, שם נמצאת הריבית ברמה אפסית.
"השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת", מעריכים כלכלני הפועלים, "כשבראש ובראשונה הוא צפוי להיות מושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם. בבנק מציינים כי המיתון הכלכלי בארץ, צמצום פער הריבית עם ארה"ב, כמו גם רכישות הדולרים של בנק ישראל יתמכו בהיחלשות השקל.
לפיכך, בבנק שומרים על המלצתים להחזיק מט"ח בשיעור של כ-10% מהתיק, תוך פיזור בין מטבעות שונים, כגון דולר וין יפני, שמהווה משקל נגד לחששות מפני העמקת משבר האשראי הגלובלי.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה