המחירים בירושלים יורדים: קוטג' 6 חדרים בבקעה נמכר ב-1.26 מיליון דולר

שלמה גרופמן, יו"ר קרן פייר, ששימש בעבר מנכ"ל אפריקה ישראל: "התקופה הנוכחית מאופיינת בהזדמנויות - המציאות בשוק הנדל"ן ילכו ויתרבו"
 | 
telegram

אתמול זכתה חברת האחים חסיד במכרז משכנות התיאטרון של מינהל מקרקעי ישראל, לבניית 42 יחידות דיור על שטח של כ-5 דונם ברחוב שופן בשכונת טלבייה בירושלים. מדובר באחת השכונות היוקרתיות ביותר בירושלים.
Bizportal בדק מה קורה כיום בשוק דירות היוקרה בירושלים.

"דירות יוקרה נמכרות גם כיום בירושלים, אך לא כמו בתקופת השיא של אמצע 2008. דירות היוקרה המבוקשות ביותר הן דווקא הדירות של 4 חדרים בשטח של 120 מ"ר, שמחירן ירד בכ-25% מ-8000 דולר למ"ר ל-6000 דולר למ"ר", מציין אלי בוטון, זכיין רימקס טריפל A בי"ם.

לדברי עליזה פרידלנד, זכיינית רימקס חזון בירושלים, בשכונות היוקרתיות של העיר, כלומר רחביה, טלביה, המושבה הגרמנית וקטמון, מחירי הדירות לפני שנת 2004 היו 3800-4500 דולר למ"ר, כאשר בתקופת השיא של 2007 מחירי הדירות נסקו עד 6500-7500 דולר למ"ר.

"כך למשל, כיום דירת 4 חדרים, 100 מ"ר, קומה 4 עם מעלית וחנייה, ברחוב קרן היסוד פינת רחוב עגרון בשכונת רחביה, מוצעת למכירה ב-750 אלף דולר, ואילו ברחוב עזה דירה דומה מוצעת דירה ב-670 אלף דולר, אך להערכתה בשני המקרים הדירות תימכרנה במעט פחות מהמחיר המבוקש", מציינת פרידלנד.

דוגמאות נוספת: דירת גן, 4 חדרים ברחוב האר"י, 100 מ"ר, נמכרה בשנת 2003 ב-420 אלף דולר, בתקופת השיא נסק מחירה ל-650 אלף דולר, ואילו כיום היא תוצע למכירה ב-580 אלף דולר.

בשכונת בקעה נמכר לאחרונה קוטג',6 חדרים, 260 מ"ר, עם חנייה ב-1.26 מיליון דולר, בעוד שבתקופת השיא היה נמכר ב-1.45 מיליון דולר, ולפני שנת 2004 היה נמכר ב-900 אלף דולר. בשכונת רמות אשכול ברחוב שדרות אשכול, דירת 4 חדרים, 100 מ"ר, משופצת, קומה 2, שנמכרה בתקופת השיא ב-500 אלף דולר, תימכר כיום בכ-450 אלף דולר. (לפני 2004 מחירה נע בין 350 ל-380 אלף דולר).

"אין ספק כי המשבר העולמי שינה חלק ניכר מהתוכניות והצפי לרווחים ולפריחה בתחום הנדל"ן בארץ . אין ספק שהשפעת המשבר העולמי התרככה בדרך לארץ, אך יחד עם זאת זוהי בהחלט תקופה המאופיינת בהזדמנויות למשקיעים הנהנים מנזילות או לכאלה שיצליחו לגייס כספים ממקורות פרטיים, משום שיהיו מציאות בשוק הנדל"ן שילכו ויתרבו", כך מעריך שלמה גרופמן, יו"ר קרן פייר, ששימש בעבר מנכ"ל אפריקה ישראל.

"גם אם אנו רואים בימים אלה תנועה מעטה בשוק דירות היוקרה בירושלים, פרויקטים שמציעים שילוב של כמה גורמים כמו ייחוד, מיקום ונוף תמיד ימצאו את הקונה הנכון", מציין גרופמן. לפני מספר שנים רכשה קרן פייר בית העתיק בן 150 שנה, המיועד לשימור ברחוב רבי עקיבא בירושלים, ליד מלון שרתון וכיום היא מציעה אותו למכירה מוצע ב-12 מיליון דולר. בצמוד לבית עתיק מקימה קרן פייר מגדל מגורים בן 8 קומות, המכיל 20 דירות ענקיות עם שטח של כ-200 מ"ר בממוצע, כולל פנטהאוסים ודירות גן.

לוי יצחק, עורך מחירון הדירות, מציין שמשקיעי חוץ היוו את הגלגל המניע של שוק הנדל"ן , כשהם רוכשים מצד אחד נכסי יוקרה במיליוני דולרים, ומצד שני מוכנים לשלם סכומים גבוהים מאוד בעבור דירות שרק שנה קודם לכן לא נמצא להם קונה. בירושלים רכשו בעיקר יהודים חרדים מארצות הברית ובריטניה אך גם מקנדה, דרום אפריקה, ומעטים גם מבלגיה ומצרפת.

"כיום, מתוך כ-4,000 דירות יד שנייה שמוצעות למכירה בירושלים, כ-5% מוצעות למכירה על ידי תושבי חוץ. נכון שמדובר בכ-200 נכסים לכל היותר, אך אלה הם ברובם נכסי יוקרה. בדרך כלל מדובר בנכסים חדישים, שנרכשו בפרויקטים יוקרתיים בתור דירות גיבוי לחגים או לזמנים גרועים אם יגיעו, ולא למטרות עלייה", מציין לוי.

לדברי לוי, דווקא בתים שנרכשו במושבה הגרמנית, בנחלאות, טלביה ורחביה כמעט ולא עומדים בשלב זה על המדף, למרות שלעתים פנייה לבעל הנכס ברמה האישית עשויה להיענות בחיוב.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות