עו"ד יהודה רווה: "השקעה בפרויקט להקמת תשתיות היא כמו השקעה באג"ח עם סיכוני בנייה"
בכנס הבינלאומי לאנרגיות מתחדשות באילת, ציין עו"ד יהודה רוה כי "מימון פרויקט אנרגיה מתחדשת דומה לרכישת ממשלתיות עם סיכוני בנייה. הסיכון הוא שבניית הפרויקט לא תושלם אך כנגד זה, מדובר בריבית גבוהה בהרבה מאג"ח שאין בה סיכוני בנייה", כך אמר היום עו"ד יהודה רווה, בכנס הבינלאומי לאמרגיות מתחדשות באילת, פאנל שעסק במימון על ידי הממשלה והשוק הפרטי לאור המשבר העולמי.
לטענת רווה, קופות הגמל והקרנות מנהלות כ-600 מיליארד שקלים ובכל חודש נתון מופקדים מאות מיליוני שקלים בכל הקופות והקרנות. חלק נכבד מההפסדים המדווחים של הקופות והקרנות הם הפסדים חשבונאיים ולעומת זאת מבחינה תזרימית לקופות ולקרנות נוצרים עודפי מזומנים בהיקפים עצומים, והשקעת חלקם בפרויקטים ארוכי טווח של תשתית הם ההשקעה הטובה והבטוחה ביותר שמניבה גם ומעולה, וגם מסייעת להוציא לפועל פרויקטים שיכולים להיות מנוע צמיחה למשק.
לדברי רווה, שיטת המימון של project finance, יכולה להוות דוגמא למימון פרויקטים של תשתיות. על פי השיטה, המימון נעשה בשיתוף בין הבנקים, הגופים המוסדיים ובליווי המדינה. רווה ציין כי אם בעבר המשקיעים המוסדיים הצטרפו למימון תשתיות בשלבים מאוחרים של הפרויקט, הרי הנטייה כיום היא שהבנקים והמוסדיים יחתמו על הסכמי המימון ביחד, ויחלקו את הנטל כך שהבנקים יממנו את הבנייה והמוסדיים יממנו את יתרת תקופת הזיכיון של הפרויקטים.
אל הכנס הגיעו ראשי חברות מכל העולם מתוך עניין להקים מרכזי אנרגיה סולארית בישראל, המהווה אתר מבוקש בזכות כמות השמש. בין החברות שהגיעו לכנס החברה האמריקנית סאן פאוור, החברות הגרמניות סולאר מילנום ושוט סולאר, החברה האנגלית סאן ריי ועוד.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה