יישוב חדש בישראל: מצפה אילן ע"ש אילן רמון דרומית לוואדי ערה
בית-המשפט העליון, בשבתו כבית-המשפט הגבוה לצדק, דחה את הבקשה שהגישה החברה להגנת הטבע נגד אזרוח היאחזות נח"ל עירון על-ידי גרעין של תנועת אור משימות ונגד החלטת היועץ המשפטי לממשלה שלא לנקוט הליכים פליליים נגד מי מהגורמים המעורבים. תנועת אור משימות שארגנה את גרעין המתיישבים, יוצגה בדיון על-ידי עורכי-הדין יחזקאל ריינהרץ ואשר אילוביץ, ממשרד עורכי-הדין פריש, שפרבר, ריינהרץ ושות'.
מדובר בהיאחזות שראשיתה ביוני 2002, כאשר החליטה ממשלת ישראל על הקמת היאחזות נח"ל ממזרח ליישוב חריש, דרומית לוואדי ערה. טקס חנוכת ההיאחזות נערך כשנה לאחר מכן, בנוכחות שר הביטחון דאז, מר שאול מופז. בינואר 2005 הוחלט במשרד הביטחון לאזרח את ההיאחזות ובהתאם לכך, באפריל 2005, אישר ראש המועצה המקומית קציר-חריש לחברי הגרעין שגיבשה תנועת אור משימות, לעבור ולהתגורר בתחומי היאחזות הנח"ל. החברה להגנת הטבע התנגדה לאזרוח ההיאחזות וטענה כי אישור העלייה לקרקע ניתן שלא כדין.
יצויין כי אור משימות היא תנועה ששמה לה למטרה לקדם משימות בנגב ובגליל בתחומי החברה, הקהילה והתעסוקה בדגש על נושא ההתיישבות. גרעין המתיישבים שגיבשה התנועה הורכב מ-38 משפחות (95 ילדים), שביקשו להעביר את מוקד חייהם לצפון ולזכות בחיי קהילה בהיאחזות הנח"ל בעירון.
המתיישבים זכו לכל אורך הדרך לעידוד, תמיכה וסיוע מצידם של כל גורמי השלטון במדינה, החל ממוסדות המדינה, דרך הצבא וכלה ברשות המקומית.
מאז יציאת חיילי הנח"ל מההיאחזות, ולאור הנחיית היועץ המשפטי לממשלה לתת למתיישבים ולכל הגורמים הסטטוטוריים הרלוונטיים תקופת התארגנות במהלכה לא יינקטו הליכים פליליים נגד מי שביצע לכאורה פעולות בנייה ושימוש ללא היתר, החלו הצדדים המעורבים בניסיונות להסדיר את מעמדו התכנוני של היישוב.
"אנו שמחים שההיגיון והצדק ניצחו. בית המשפט קיבל את הטענות, שהדברים נעשו בתום לב ובהתאם להנחיות מפורשת שניתנו על ידי הגורמים המוסמכים. בסופו של יום, אישר בית-המשפט את החלטת הממשלה להקים את היישוב החדש מצפה אילן, על שם האסטרונאוט אילן רמון ז"ל", ציין עו"ד יחזקאל ריינהרץ ממשרד עורכי-דין פריש, שפרבר, ריינהרץ ושות.'
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה