אוריאל לין: " הפחתת הריבית היא צעד שמיצה את עצמו ומהווה פגיעה בבעלי החסכונות"
אתמול הוריד נגיד בנק ישראל, פרופסור סטנלי פישר, את הריבית במשק בשיעור של 0.25% לרמה של 0.75%, אך נראה כי במגזר העסקי כבר לא רואים בהורדת הריבית במשק כלי שיסייע להתמודד עם מחנק האשראי.
"הפחתות הריבית של בנק ישראל מבורכות אבל אינן נותנות מענה להתנתקות הגוברת של המערכת הבנקאית מתפקידה המסורתי כספק חמצן למגזר העסקי, על כל המשתמע מכך במונחי קריסת עסקים, עלייה בשיעור האבטלה, ירידה בהכנסות ממיסים וחשש לפגיעה ביציבות הכלכלית", כך ציין נשיא התאחדות המלאכה והתעשייהיהודה אלחדיף בתגובה להחלטת נגיד בנק ישראל על גובה הרבית במשק
חדיף הוסיף: " לפיכך על הממשלה להכניס את ידה עמוק לכיס ולדאוג להלוואות לעסקים קטנים על ידי המערכת הבנקאית בערבות מדינה של 100 אחוז".
גם אוריאל לין נשיא איגוד לשכות המסחר, הביע עמדה דומה: "הפחתת הריבית היא צעד שמיצה את עצמו. הוא גם מהווה פגיעה באלה שיש להם חסכונות ומחזיקים את כספיהם בפיקדונות בבנקים".
"הפחתת הריבית נועדה להוזיל את עלות הכסף, אך היא בוודאי אינה הקרב האמיתי. המאבק האמיתי הוא הרחבת היצע האשראי במשק, על ידי העמדת מקורות מימון מבנק ישראל גם לגופי מימון חוץ בנקאיים, כפי שמקבלת המערכת הבנקאית", אמר לין. כדוגמא ציין לין את חברות הפקטורינג, שהן מכשיר נפוץ בעולם למימון חוץ בנקאי. לדבריו, הפוטנציאל של חברות הפקטורינג בישראל טרם מומש והן עדיין לא הגיעו לאותם נתחי שוק בדומה למדינות מערביות בעולם.