יותר גרוע משנדמה לנו? "כמות המובטלים גדולה פי 3 מפרסומי לשכת התעסוקה"

כך אומר שי חן מבעלי Jobmaster. אורנה לנדאו מ-ORS: "בחודש האחרון קבלנו 15,000 קורות חיים, פי 2 מהכמות שהתקבלה לפני חצי שנה"
 | 
telegram

עומקו של המשבר הכלכלי שבו נמצא המשק הישראלי, קיבל בימים האחרונים הוכחה נוספה כאשר פורסם נתון התביעות החדשות לדמי אבטלה. לפי הנתון, בחודש פברואר הוגשו כ-19,800 תביעות חדשות לדמי אבטלה, כמות המשקפת עלייה של 59% בהשוואה לחודש פברואר אשתקד. מדובר במספר שיא של תביעות לדמי אבטלה לחודש אחד מזה מספר שנים.

חברות ההשמה הן אלו שאמורות להרגיש את הנתונים הללו בצורה הטובה ביותר ולכן פנה Bizportal למספר בכירים בענף בכדי לקבל התרשמות לגבי המצב בתחום ההשמה.

מבעלי Jobmaster: "כמות המובטלים גדולה פי 3 מפרסומי לשכת התעסוקה"

"בשלושת החודשים האחרונים, אנו רואים עלייה של 30-40% בביקוש לעבודה ומצד שני, ישנה ירידה של 20%-30% בכמות המשרות המוצעות. בפועל. אפשר לראות ששולחים הרבה יותר קורות חיים מבעבר", כך לדבריו של שי חן, מ-Jobmaster שמציין גם כי "רבים ממחפשי העבודה הם עובדים הנמצאים במשרות חלקיות ורוצים לעבור למשרה מלאה או אנשים שמרגישים שהם על סף פיטורים או כאלה המעוניינים בשינוי".

לטענתו של חן, "כמות המובטלים שקיימת במשק הישראלי גדולה פי 3 מפרסומי לשכת התעסוקה. זאת מכיוון שבפועל, יש רבים שאינם זכאים לחתום בלישכה ולכן אינם נכללים בנתונים הללו".

חן מציין כי, בעקבות הירידה בכמות המשרות המפורסמות, זמן חיפוש העבודה מתארך בצורה משמעותית,"אם בעבר אנשים חיפשו עבודה במשך חודש עד שלושה חודשים, כיום החיפוש מתארך לחצי שנה ואף הרבה יותר".

המועמדים של היום גמישים יותר ופחות בררנים

אורנה לנדאו, סמנכ"לית פיתוח עסקי וארגוני בחברת ההשמה ORS, אומרת בשיחה עם Bizportal כי "השינוי שחל בחודשים האחרונים בא לידי ביטוי במספר קו"ח המתקבלים בחודש. רק בחודש האחרון התקבלו כ-15,000 קו"ח שזו קפיצה של יותר מפי 2 ביחס לכמות שהתקבלה, רק לפני חצי שנה שעמדה על כ-7,000 קו"ח".

על פי לנדאו, "אנחנו לא מרגישים דיכאון בקרב המועמדים אבל מה שכן מרגישים זה שהמועמדים הרבה פחות בררנים ופתוחים וגמישים לסוג המשרות והשכר" עוד מוסיפה לנדאו, כי "עדין לא רואים את ההיסטריה, זהו משהו שאולי נראה עוד חצי שנה. כיום לרוב המפוטרים הטריים, יש הבטחת הכנסה לחודשים הקרובים".

חן מסכים עם ההנחה שכרגע המועמדים פחות בררנים ומוסיף כי, "היום המועמדים אינם שולחים קורות חיים רק למה שהם מתמחים בו. אם בעבר אדם היה שולח רק למשרות שעסק בהן, היום אותו אדם ישלח קו"ח למשרות דומות ולמשרות שאין לו ניסיון בהן".

המעסיקים על העליונה

על פי חן, "מסוף 2008 היוצרות התהפכו. המעסיקים שעד אז נאלצו לחזר אחרי מועמדים, הפכו לצד החזק ומבינים כי היום אפשר למצוא מועמדים טובים ללא כל הטבות ושכר גבוה. למשל, משרת מהנדס תוכנה, אם בעבר היו רודפים אחרי מועמדים ואף מתחרים על ליבם עם הטבות ושכר גבוה, גם אם מדובר באנשים אשר רק סיימו ללמוד ואין להם כל ניסיון תעסוקתי אז היום, המעסקים הבינו שהם יכולים לא ל'השתגע', להשיג עובדים טובים בשכר נמוך ומבלי להתפשר על איכות המועמד."

חן מתייחס גם למצבם של העובדים שאינם צריכים לחפש עבודה ואומר כי קיימים לא מעט עובדים ש'יושבים על הגדר' ולא דורשים כרגע שום הטבה ואף מאפשרים לפגוע בתנאים שלהם העיקר להשאר במעגל העבודה"

למרות הכל אופטימיות

עם זאת, נראה כי חשוב לבכירים איתם שוחחנו לציין כי ישנם גיוסים בשוק, החברות הגדולות ממשיכות לגייס ומציעות תנאים טובים. כפי שאמר חן, "אמנם נהיה יותר קשה ומועמדים צריכים להשקיע יותר, אך למועדמים איכותיים אין קושי למצוא עבודה"

הצורך הקיים בשוק מוביל לכניסת חברות חדשות

עם המשבר, מושק בימים אלה אתר wanted המיועד למעסיקים ומחפשי עבודה בהשקעה של יותר מ-2 מיליון ש"ח. מאחורי האתר עומדים חברת משאבי האנוש "לין ביכלר" .

שתי החברות הסבירו, כי הקמת האתר נובעת "מהתובנה כי למרות שקיימים ברשת אתרים רבים לחיפוש עבודה, הם אינם מספקים למעסיק את הכלים הנדרשים בעת חיפוש עובדים". לטענתם, האתר החדש "הינו הראשון מבין האתרים השונים לחיפוש עבודה, המציג למעסיק תמונת אמת ומידת התאמה למשרה כפי שהוגדרה ומציע מספר אבחונים הזהים למבחנים הקיימים במכונים, בעלות נמוכה למעסיק וללא תשלום לעובד".

יתרון האתר על מכוני האבחון הוא, חסכון בזמן בנוסף לכך, תימחור של המבחנים, הנמוכים משמעותית בהשוואה לבחינות במכוני האיבחון השונים.

רון בנטון, מנכ"ל אתר wanted: "האתר נולד מצורך קיים בשוק ורצון שלנו להעניק למעסיקים בארץ את האפשרויות למצוא את העובד המתאים ביותר בשבילם. לאחר בחינה מקיפה של האתרים הקיימים כיום בישראל ובהתייחסות למצב הכלכלי, הבנו כי יש צורך במערכת מקיפה, חכמה וזולה יותר למציאת עובדים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות