ויטה זינקה 450%: "מחיר המניה מוגזם, תהיה פה התרסקות לאחר העסקה"
מניית ויטה פרי הגליל זינקה ביומיים האחרונים בכ-450% במחזורי ענק, לפני שהבורסה החליטה לעצור את ההתנפלות והטיסה של המניה ולבקש הבהרות מהחברה. זאת בעקבות פרסומים בעיתונות ובאתרי האינטרנט על התקדמות המו"מ למכירת החברה לבעלי "חצי חינם".
פגישה שהתקיימה הבוקר עדכנו נציגי הבנקים, שהמנהלים המיוחדים מטעם ביהמ"ש הודיעו להם הבוקר, כי לאור ההצעה של רשת "חצי חינם" הסירו המציעים האחרים את הצעותיהם לרכישת החברה, ולפיכך לא תתקיימנה היום אסיפות נושים לדיון בהצעות הרכש והצעת רשת "חצי חינם", של משפחת קופרלי וזכי שלום, היא היחידה שנותרה על הפרק. במהלך הפגישה התחייבו הבנקים לכסות את ההתחייבויות הכספיות הנובעות מהסכמי השכר ומהסכמי הפרישה לעובדי החברה, וציינו כי הרוכש הודיע שימשיך להעסיק את העובדים עפ"י ההסכמים הנהוגים במפעל כיום.
"מחיר המניה הוא פשוט מוגזם - תהיה פה התרסקות לאחר העסקה"
מנהל השקעות בכיר בשוק התייחס לבקשת Bizportal למחיר מניית ויטה פרי ואמר כי "קודם כל צריך לראות איך נראית העסקה הזו אבל מהנסיון שלי עם עסקאות מהסוג הזה, מחיר המניה ערב העסקה תמיד גבוה מאוד ולאחר העסקה אנחנו רואים התרסקות. העסקה הזו משקפת לויטה שווי חברה של כ-250 מיליון שקל, שווי שאין לו שום אחיזה במציאות בעבור חברה כמו ויטה. אנחנו נראה ירידה של עשרות אחוזים. כרגע המניה נסחרת במחיר של כ-17 שקלים, היא צריכה להיסחר במחיר של שקלים בודדים".
לדבריו של אותו מנהל השקעות, "ההנחה היא שחצי חינם לא יילכו על מכירת הפעילות או מחיקת החברה אלא ישאירו אותה כמו שהיא, כחברה בורסאית. הם לא ירצו לוותר על ההפסדים הצבורים ובנוסף מדובר בפלטפורמה ציבורית ודרך אפשרית לגיוס כספים".
מחיר המניה: "תוצאה של אפס או אחד"
בכיר הגיב בשיחה עם Bizportal על המהלך ואמר כי "אם כעת השוק נותן לחברה שווי של כ-50 מיליון שקל, הרי ששווי הפעילות שלה, כולל החובות, הוא משהו כמו 250-300 מיליון שקל. קשה מאוד לדעת לאן יתגלגלו הדברים, זה למעשה מצב בינארי, תוצאה של אפס או אחד".
"אם בסופו של דבר זה ילכו לכינוס נכסים, מה שיכול לקרות - כלומר חצי חינם תקנה רק את הנכסים ולא את החברה עצמה - אז המניה תייצג לאחר התהליך שלד בורסאי ללא פעילות. ואז היא כמובן יכולה לצלול בחזרה למטה. זה יכול לקרות, אם כי אני רוצה להדגיש שזו ".
"צריך גם לזכור שמדובר בגוף פרטי, אמנם מאוד מצליח בתחום הקמעונאות, אבל עדיין גוף פרטי ויכול להיות שהם לא יצליחו להבריא את המפעל ואז הוא עלול להסגר בתוך שנה-שנתיים. קשה מאוד לדעת כעת מה התוכניות של הרוכשים, המצב מאוד מאוד נזיל".
עם זאת, מציין אותו אנליסט כי "העבודה שהם עושים ברשת חצי חינם היא לא פחות ממדהימה, ואם הם יצליחו לשכפל את ההצלחה שלהם בתחום הקמעונאות לתחום התעשייה, אז השמיים הם הגבול. יש להם שיטת תמחור מאוד מיוחדת ברשת, שיש אנשים ברשתות הגדולות שיושבים ומנסים לפצח אותה".
"הרשת היא למעשה לא רשת "הראד דיסקאונט" אך נתפסת בעיני הציבור ככזאת. הם עובדים על מחזורים ומאסות מאוד גדולות ומצליחים לשמור על מאוד נמוך ומצליחים למתג את הרשת כמאוד זולה, למרות שהיא לא כזו. כנראה ששולי הרווח הם סבירים ואפילו טובים (חצי חינם היא ולא מפרסמת נתונים). גם הסכום שהם הביאו הוא מרשים בכל קנה מידה, במיוחד בתקופה קשה כמו היום", הוא סיכם.
"הבעלים של חצי חינם לא אוהב פרסום"
אנליסט בכיר נוסף המסקר את סקטור הקמעונאיות אומר ל-Bizportal: "מדובר במפעל שמרוויח תפעולית, ומה שמקשה על השורה התחתונה זה ההוצאות על החוב והמימון. כך שמה שיכול לקרות כרגע זה הזרמת הון או וויתור של הנושים על חלק מהחוב, או שילוב של שניהם. אם שני הדברים האלה באמת יקרו אנחנו יכולים לקבל חברה שהיא בריאה עם שוק שהוא די יציב גם בתקופה הקשה שלפנינו. מדובר פה בשוק השימורים בו ויטה היא עדיין מותג חזק".
על הפעילות של רשת חצי חינם אומר האנליסט, כי "לרשת יש מחזור שהוא השלישי בגודלו בכל הרשתות הקמעונאיות ? לזקי שלום יש לו היסטוריה תפעולית מדהימה. גם עסקאות הנדל"ן שהם עושים הן גדולות ומרשימות, לדוגמת 'מתחם שלם' בצומת ירקונים. לכן, ברור שמדובר פה באחד שיודע את העבודה".
"קח קמעונאי בחסד שמקבל שליטה על פס ייצור ? מדובר בדבר שיכול לייצור מפעל חזק. ליצרן מזון אמנם יש תורות שלמות של שיווק אך הוא לא יודע מה עובר על הצרכן שעומד בסופר מול המדף ומסתכל על המוצרים. כאן אנחנו מקבלים חברה שכמו פז - מזקקת לעצמה ומשווקת. לכן יש פה יכולות שלאף יצרן אחר שמתמקד רק ביצור יש".
לגבי המנייה אומר האנליסט כי "ברור שבטווח הקצר מדובר בספקולציה. ההון הצף הוא רק 14% ועוד יש לנו את הנטייה לדיסקרטיות. מדובר פה במצב של חדלות פרעון. הנושים ובעלי החוב הם הראשונים בסדר ובאים לפני בעלי המניות. לכן בעלי המניות לא יראו שקל עד שיכוסה החוב". מה יהיה הלאה? "סביר להניח ששלום ימחק את החברה, מכיוון שהוא סולד מפרסום. אם הוא היה רוצה להנפיק את חצי חינם ולגייס כסף, היו עומדים אצלו בתור".
אז כעת, אומר האנליסט, במידה והעסקה תצא לפועל וזקי יקבל 86% מהחברה, "סביר להניח שהוא יפרסם בפרמיה של 10%-15% על המחיר בשוק ואם היא לא תתקבל הוא ישפר אותה קצת".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה