הנדל"ן בישראל מול העולם? חברת Global Property מדרגת את המדינות הגדולות

בראש הרשימה - הנדל"ן למגורים ב'איחוד האמירויות' עם זינוק של 40% ב-2008, לטביה נמצאת בתחתית הרשימה עם צניחה של 37%. היכן ממוקמות ישראל, ארה"ב, ספרד ואחרות? - לרשימה המלאה
 | 
telegram

מדינת ישראל נמצאת בתהליך האטה ברור, הצמיחה הולכת ומתכווצת, המדדים בבורסה בת"א רושמים ירידות חדות כבר למעלה משנה אבל לגבי מחירי הנדל"ן למגורים, עדיין לא ברור מה מידת הפגיעה. מנגד, בחו"ל אנחנו מתבשרים על ירידות מחירים של ממש במחירי המגורים. חברת Global Property Guide העולמית פרסמה בתחילת השבוע הנוכחי מחקר שמראה את ירידות מחירי הנדל"ן מסביב לעולם.

לפי המחקר, ביחס למדינות העולם, הנדל"ן בישראל רשם ירידות מחירים מתונות ביותר בשנת 2008, כאשר רק קנדה והולנד חוו ירידות מחירים מתונות יותר. עם זאת, קצת קשה להאמין אבל 8 מדינות רשמו עליות מחירים. לפיכך, ישראל ממוקמת במקום ה-11 מבחינת חוסן מחירי הנדל"ן.

מהמחקר עולה, כי ישראל חוותה ירידת מחירים של 2.3% בשנת 2008, בהשוואה ל-2% ב-2007. המדינות שרשמו את הירידות החדות ביותר ב-2008 הן לטביה (37%), ליטא (27%), ארה"ב (20%), בריטניה (18%), איסלנד (16%), אירלנד (12%) ואוקראינה (12%).

המחקר מתייחס גם לרבעון האחרון של 2008 ומציין כי ברבעון זה מחירי הדירות בישראל צנחו ב-4.7%, שיעור גבוה יותר ממדינות רבות בעולם, כולל סין, יפן, הולנד, ספרד וצרפת, ואף גבוה יותר מאיזורים מסויימים בארה"ב, שכלכלתה קרסה בעקבות משבר הנדל"ן.

בפועל, מתווכים אומרים כי שיעור ירידת מחירי הדירות בארץ מגיע אף ל-15%. "השינוי מתבטא בתל אביב בירידת מחירים של 5% ובערים הסובבות לה גם ב-10%", אומרת עדינה חכם, מנכ"ל אנגלו סכסון. "בדירות היוקרה ניכר שינוי גדול יותר עם ירידת מחירים של כ-15%. תושבי החוץ שהיו בעבר הקטר של עלית מחירי דירות היוקרה נמצאים בו פחות, דבר שמשפיע על מחיר דירות היוקרה".

עוד ברבעון האחרון, שיעור ירידת המחירים מחוץ לערים הגדולות בארה"ב מוערך בכ-3% על ידי Freddie Mac. המדינות המעטות שרשמו עליות במחירי הדירות במהלך הרבעון הרביעי הן: שווייץ, גרמניה, קפריסין, דרום אפריקה, ומלטה.

התחזיות לגבי השנה הקרובה קודרות - התאוששות אינה צפוייה בקרוב בשווקי הנדל"ן, לפי הערכות של קרן המטבע העולמית. Global Property Guideגם הוא פסימי לגבי הסיכויים להתאוששות, בשל צמיחה איטית או שלילית ברוב כלכלות העולם, ובשל כך שהבנקים עדיין לא מוכנים לתת אשראי לרוכשים. בנוסף, מימדיה העצומים של קריסת המוסדות הפיננסיים, וחוסר היציבות במטבעותיהן של הרבה ממדינות העולם מוסיפות לתחזית הפסימית.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות