הנפילה מניו-יורק לת"א: הישראלים חוזרים לארץ ומרוויחים עד 80% פחות
הם שונאים שקוראים להם "נפולת של נמושות" או "חוזרים עם הזנב מקופל בין הרגליים", אך רבים מהישראלים השבים עתה לישראל מארה"ב נמלטים מן המשבר הכלכלי החריף שם. בהגיעם לארץ, מציעים להם משכורות קטנות באופן משמעותי מאלו שהרוויחו בארה"ב, אך לרבים מהם כבר לא נותרה סיבה להישאר באמריקה ולחלקם פשוט אין ברירה.
בראש המפסידים נמצאים בכירים בצמרת הניהולית של בנקי השקעות וגופים פיננסיים בארה"ב, שעם חזרתם לארץ משתכרים כרבע ואף חמישית ממשכורתם בארה"ב בתפקידים מקבילים. בנקאי בכיר שחזר לאחרונה מוול סטריט לארץ משתכר כאן כ-11 אלף דולר לחודש, ירידה חדה מ-45 אלף דולר לחודש בתפקיד מקביל בניו יורק.
גם בחטיבות המחקר של הגופים הפיננסיים פערי השכר הם גדולים. מחקר בבנק השקעות בעיר ניו יורק מרוויח בממוצע כ- 7000 דולר בחודש, לעומת מקבילו בישראל, המשתכר כ- 3000 דולר בחודש, כך עולה מנתוני salary.com האמריקאי ו- maskorot.co.il הישראלי.
חגית ריינדל, אנליסטית בחברת ההשקעות ג'פריס בניו יורק, תחזור ארצה בשבועות הקרובים עם משפחתה. היא ובעלה, שניהם בוגרי תארים מתקדמים מאוניברסיטת קולומביה היוקרתית, חוזרים בשל נסיבות אישיות. ריינדל מעריכה ששכרה בארץ יהיה כרבע ממה שהיא מרוויחה כיום. "המניע העיקרי לעבור לארה"ב היה ללמוד ולצבור ניסיון מקצועי", היא מסבירה. "השיקול הכלכלי נכנס לתמונה אחר כך, כשהתחלנו לעבוד והתברר לנו כמה קשה לוותר על רמת ההכנסה שיש פה". היא מוסיפה כי "רבים הם השיקולים בעד מחייה בארה"ב, ביניהם רמת החיים, העושר התרבותי, המגוון החברתי, רמת החינוך ושירותי הבריאות. הסיבה לחזור היא אחת לדעתי - המרחק מהמשפחה".
למרבה הצער, לרבים מן הישראלים החוזרים לא צפויות הזדמנויות עסקיות ומקצועיות רבות בישראל, שגם בה עולה שיעור האבטלה. גיא שיינר, מנהל בחברה למשכנתאות בטורונטו שבקנדה - שאף בה הורגש משבר האשראי והנדל"ן - שוקל לחזור לישראל לאחר שש שנים בארה"ב וארבע נוספות בקנדה. למרות שמשפחתו החלה לתכנן את החזרה לארץ כבר בקיץ, הוא אינו מצליח למצוא כאן עבודה בשל המשבר העולמי, מה שדוחה את חזרתו. "המשבר הכלכלי הוא שהורג את חזרתנו לארץ", הוא אומר. "אנשים איתם קשרתי קשרים לשם העסקתי בארץ עסוקים עתה בדברים קיומיים גדולים יותר שגם בישראל נאלצים להתמודד עמם".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה