סחורה חמה: "אנו עומדים לראות הרבה מאד החלפות ידיים של קניונים"

כך מעריך עופר שחטר, מנכ"ל אריאל פרומול, החברה הגדולה בארץ לניהול קניונים. "הרוכשים מנצלים את ההזדמנות לקנות כשהמחיר נמוך", הוא אומר בראיון ל-Bizportal
 | 
telegram

בימים האחרונים עולים לכותרות מגעים - ואף עסקאות - לרכישת קניונים על ידי חברות גדולות שאחיזתן בקניונים כבר מבוססת למדי. האם מדובר בתופעה חולפת או שמא אנו עדים לתחילתה של מגמה משמעותית? נראה כי, מצד אחד, יש מי שמעוניין, ואף צריך למכור, ומצד שני, יש מי שמזהה את ההזדמנות בשוק הקניונים וקופץ על המציאה.

האם מסעי הקניות של אשטרום ושל מליסרון, שבשליטת יולי עופר, מסמנים את תחילתו של מהלך נרחב בו קניונים רבים ברחבי הארץ יימכרו? עופר שחטר, מנכ"ל חברת אריאל פרומול, החברה הגדולה בארץ לניהול קניונים, התייחס לעניין בשיחה עם Bizportal.

במהלך השנה-שנתיים הקרובות מעריך שחטר כי חברות שבבעלותן קניון אחד או שניים ימכרו את הנכסים לקבוצות להן ניסיון רב בתחום הקניונים. "זהו מפגש בין מוכרים שצריכים כסף לקונים שמעוניינים להרחיב את תחום הליבה שלהם בעבור סכומים נמוכים יחסית", אומר שחטר.

"בשנה-שנתיים הקרובות תהיינה הרבה מאד החלפות ידיים של קניונים", מסביר שחטר. "מחד, חברות שזהו אינו תחום העסקים העיקרי שלהן יכולות עכשיו למכור בעשרות מיליוני דולרים, מה שיעזור להם במימון. מאידך, חברות שיש להן כסף מנצלות את ההזדמנות עכשיו שהמחיר נמוך - חברות כמו קבוצת קניוני ישראל, עזריאלי, ריט 1 וחברות הביטוח, להן מספר נכסים בתחום". עם זאת, הוא מדגיש כי "רוב רובם של הקניונים בארץ כבר בידיים של החברות הגדולות. כבר לא נשארו הרבה קניונים טובים לרכוש, אבל עדיין יש".

עסקאות שעומדות על הפרק כוללות את מכירת קניון רמת אביב של אפריקה ישראל, המוערך ב-1.5 מיליארד שקלים, בחבילה אחת עם קניון סביונים למליסרון של עופר. מליסרון ואשטרום גם מנהלות מו"מ לרכישת חלקה של כור נכסים בקניון "חוצות המפרץ" בחיפה, בעסקה של 133 מיליון שקל. עסקאות שנסגרו לאחרונה כוללות את המהלך של הראל, שרכשה את השלב האחרון בקניון הגבעה בגבעת שמואל, מה שהביא את ההשקעה הכוללת שלה בו ל- 190 מיליון שקלים. במקביל, ממשיך המו"מ של הראל עם בריטיש ישראל, שמעוניינת לקנות את השלבים הראשונים של הקניון ().

להבדיל משוק רכישת הקניונים המתעורר, החנויות בקניונים עצמן עוברות תקופה לא קלה. שחטר אומר שבארבעת החודשים האחרונים ירדו הפדיונות המצטברים בקניונים ב-10% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד. למרות שעל פניו הקניונים עמוסים, בפועל, "בקניון אפשר גם להוציא מעט כסף", מסביר שחטר. "בוודאות, יש בפידיונות סיטואציה בה מחזורי המכירות יורדים".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות