הדולר ממשיך להתחזק: הוסיף השבוע 4.3%; "צפוי להיסחר במגמה מעורבת"
הדולר המשיך במגמת ההתחזקות מול השקל גם ביום האחרון של השבוע, עם תוספת של 1.3% לערכו. התחזקותו של השטר הירוק בארץ נמשכת לרוב בניגוד למגמה בעולם, בה נחלש המטבע האמריקני מול האירו והין.
הדולר היציג התחזק היום ב-1.157% ונקבע ברמה של 4.196 שקלים. האירו היציג הוסיף לערכו 0.920% ונקבע על 5.6921 שקלים. הליש"ט הוסיף 0.348 והיציג נקבע על 6.0611 שקלים.
לאחר שבועיים שבו נחלש במטבע האמריקני, בשבוע האחרון דווקא עמד בסימן התחזקותו של השטר הירוק. בסיכום שבועי התחזק הדולר ב-4.27% מול השקל. האירו התחזק מול השקל ב-3.43%.
"השקל צפוי להיסחר בתקופה הקרובה במגמה מעורבת, כשבראש ובראשונה הוא יושפע מהתפתחויות במסחר בדולר ובשוקי המניות ברחבי העולם", מעריכים כלכלני בנק הפועלים. "בין הגורמים התומכים בהיחלשות השקל ניתן למנות את הקיטון בעודף בחשבון השוטף", כמו גם הפער הקטן בין שיעורי הריבית של השקל והדולר, ורכישות המט"ח מיומיות של .
המשך רכישות המט"ח של בנק ישראל
ביום רביעי הודיע סטנלי פישר כי
"להודעה על המשך רכישות המט"ח הייתה השפעת ניכרת יותר על המסחר מאשר
"לפי הודעת הבנק מנובמבר אשתקד, היקף היתרות הרצוי הינו 44-40 מיליארד דולר, ועתה עם ההתקרבות לרמה זו ציפה השוק לאיתות מצידו של הבנק לגבי כוונותיו להמשך התוכנית". בלאומי מעריכים כי פעלותיו של פישר בשוק המט"ח נמשכות מכיוון שכלי הריבית כמעט ומיצה עצמו.
השפעת תוכניות הממשל על שוק המט"ח
בעוד שפרסום תוכנית הפרדל ריזרב לרכישת ני"ע ממשלתיים בשבוע שעבר הביא לצניחה מיידית בערכו של הדולר בעולם,
ישפיעו על הדולר: נתוני התעסוקה ומדד מנהלי הרכש
בבנק הפועלים מונים מספר גורמים שצפויים להשפיע על המסחר במט"ח, ביניהם נתוני התעסוקה בארה"ב, שצפוי להציג ירידה של כ-640 אלף מועסקים לא חקלאיים בשבוע הבא, ומדד מנהלי הרכש שצפוי להישאר יציב יחסית.
בעולם עבר הדולר להתחזקות של 0.15% מול האירו ונסחר תמורת 1.35 דולר לאירו. מול הין מאבד הדולר 0.67% מערכו ונסחר תמורת 98.175 ין לדולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה