מחפשים אג"ח קונצרניות שיהנו מהמנוף? להלן רשימה

מיכה צ'רניאק, מנכ"ל בית ההשקעות להבה, ואלי בנבנישתי, מנהל ההשקעות של בית ההשקעות, בסקירה על קרנות המנוף
 | 
telegram

במהלך השנתיים הקרובות יגיעו לפירעון קונצרניות בהיקפים של עשרות מיליארדי שקל. עקב המשבר העולמי בשוק האשראי ישנה עליה בסבירות כי חברות במשק, חלקן גם מהגדולות ביותר, לא יצליחו לעמוד בהתחייבויותיהן ולמחזר את חובותיהן ובכך להגיע למצב של חדלות פירעון. מימוש בכוח של נכסים אינו הדבר האידיאלי למשק כיום, מצב כזה עלול לדרדר את המשק עוד יותר.

בכדי לא להגיע לתסריט בלהות מעין זה, האוצר וראשי מערכת שוק ההון הציעו מספר תוכניות שעולות מדי פעם בעיתונות בשביל להקטין את הלחץ בשוק האשראי. אחת מהתוכניות שכבר יצאה לדרך (לפחות תיאורטית) ואמורה להורות את הכיוון שאליו ילכו תוכניות הסיוע האחרות המתוכננות, הינה קרנות המנוף.

תפקידן של קרנות המנוף הינו חילוץ שוק האג"ח הקונצרני מהמצב אליו נקלע, כאשר יחד עם הגופים המוסדיים בישראל יקצה משרד האוצר הון לצורך העמדת מקורות לקרנות השקעה משותפות תוך חלוקת הסיכון ביניהם. הקרנות יוקמו בהיקף של 5 מיליארד שקל, כאשר על כל שקל שהממשלה מקצה יכניסו הגופים המוסדיים השונים שניים או שלושה שקלים וכך יוזרמו לשוק האג"ח כ 15 מיליארד שקל.

החברות להן יוקצו הכספים צריכות לעמוד בתנאים הבאים:
* לפחות 50% מהכנסות החברה (ללא הכנסות מימון) במאזן המאוחד הינן בישראל, ולפחות 50% מנכסי החברה ממוקמים בישראל.
* תאגיד אשר הנפיק אג"ח (סחיר או לא סחיר).
* התאגיד אינו תאגיד בנקאי, חברה ממשלתית או מנפיק מכשירים פיננסים.
* הערך הכולל של אחזקותיו הפיננסיות בני"ע של תאגידים אחרים אינו עולה על 50% מערך של נכסיו.

תקופת הפעילות הינה לשבע שנים מיום ההקמה, כאשר תהיה אפשרות להאריך את תקופת הפעילות לשלוש תקופות נוספות של שנה אחת. הקרן תשקיע לפחות 20% מסך ההתחייבויות במהלך השנה הראשונה מיום ההקמה, ו80% מסך ההתחייבויות במהלך 3 השנים הראשונות.

האוצר יעניק רשת בטחון ותמריץ למנהלי קרנות המנוף כדלהלן :
* במהלך תקופת פעילות הקרן ההחזרים ממנה יהיו בהתאם לחלקו היחסי של כל שותף בקרן.
* אם לאחר פירוק הקרן התשואה הריאלית הממוצעת של הקרן נמוכה מ 4%, אזי הממשלה תשלם לשותפים המוסדיים את הנמוך מבין: 90% מהסכום שיעלה את התשואה הריאלית הממוצעת של השותפים המוסדיים לשיעור של 4%, או סך כל החזרי הקרן לממשלה בתוספת הצמדה למדד.
* אם לאחר פירוק הקרן התשואה הריאלית של הקרן גבוהה מ 4% אזי: תשלם הממשלה סכום אשר יקטין את התשואה הריאלית של הממשלה לתשואה הממוצעת שבין התשואה בפועל לבין 4%.

משקיע המבין את הסיכוי/סיכון בשוק האג"ח בהחלט יכול למצוא בקרנות המנוף סיבה טובה להשקיע באג"ח קונצרני בישראל (גם לאחר ריצה של כ 20% מתחילת השנה שעשה שוק זה).

ממצגות שערכו מנהלי קרנות המנוף השונים, אנו בלהבה מאמינים שמה שינחה את סוג החברות שבהן הקרנות ישקיעו, יהיו חברות אשר יש סיכוי גדול להצילן ע"י מחזור האשראי, ואילו חברות חלשות, לצערן, לא יזכו לסיוע קרנות המנוף. כך שרוב החברות שבהן יבחרו קרנות המנוף יהיו חברות שהתשואה לפדיון באג"ח שלהן נעה בין 7%-20%.

דוגמאות לחברות שעונות על הקריטריונים של קרנות המנוף הן:



אנו בלהבה מאמינים שפעילות קרנות המנוף צפויה לחזק את שוק האג"ח הקונצרני, לחלץ את הגופים המוסדיים מהפאניקה בה הם שרויים ואף להיטיב עם העמיתים בטווח הארוך בכך שחלק מכספם יושקע בתשואות סבירות ולא כולו באג"ח מדינה אשר התשואות בינן לטווח זמן זה הינן כ 1%-1.5% ריאלי.


מאת: מאת: מיכה צ'רניאק, מנכ"ל בית ההשקעות להבה ואלי בנבנישתי, מנהל ההשקעות

* אין לראות באמור לעיל משום המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. כל העושה במידע הנ"ל שימוש כלשהו - עושה זאת על דעתו בלבד ועל אחריותו הבלעדית. החברה ו/או הכותבים מחזיקים ו/או עלולים להחזיק חלק מן הניירות המוזכרים לעיל.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות