היועץ המשפטי של הרשות: "נשקלת האפשרות לחסום הנפקות של אג"ח זבל לציבור"

היועץ המשפטי של רשות ניירות ערך אמר את הדברים בכנס קיסריה. "יש כיום בשוק אלמנט מסוים של פאניקה וזה עלול להביא לכך שחברות טובות יקרסו"

בפאנל שנערך ביום עיון במרכז הבינתחומי בהרצלייה בנושא "פיתוח השווקים הפיננסים והרגולציה עקב המשבר" אמר עורך הדין שוני אלבק, היועץ המשפטי של הרשות לניירות ערך, כי "אנחנו מוטרדים מאפשרויות מחזור החוב של החברות הבינוניות בעיקר. יש בשוק חברות טובות וגם חברות גרועות ולא חשבנו מעולם שצריך להחיות חברות גרועות. הבעיה היא שיש היום בשוק אלמנט מסוים של פאניקה וזה עלול להביא לכך שחברות טובות יקרסו".

"לא מדובר במצב שאין ענישה על הרפתקאות שהן לקחו. אנחנו מדברים על חברות טובות שלקחו הלוואות והיום השוק מת. יש הצעה והיא אומרת שתינתן ערבות מדינה לתיק מסוים של משקיעים מוסדיים, רק החל מ-80%. כלומר, אם התיק ייפול ב-10% אין שוב ערבות והיא קיימת רק ביחס לחברות מסוימות. אין כאן סיכון מוסרי למוסדיים וגם לחברות הטובות כי המוסדיים ירצו לקנות רק את החברות הטובות, כאלה שתינתן להן ערבות. המוסדיים שירצו את אותו יצטרכו לשלם עבורו. אנחנו יוצרים מצב שיש סיכון אבל הוא קטן יחסית".

"רצינו ששוק האג"ח יהיה דומה יותר למצב בבנקים, שם יש קצין אשראי שאחראי על כל מיני סוגיות הקשורות לחוב. בהסדרים שנעשים היום כל אחד צריך לתרום את חלקו, כולל בעלי השליטה. אנחנו פועלים בכמה מוקדים: חברות פרטיות שהנפיקו , הסדרת חברות הדירוג ובעיקר ניגודי העניינים שלהן, טכניקת הדירוג והגדלת השקיפות. והנושא השלישי זה הנאמנים לאג"ח, על מנת שיוכלו לייצג ביתר עוצמה את בעלי האג"ח".

עוד אמר שוני אלבק כי "אין לנו התנגדות עקרונית להנפקת . אלא שמי שמתמחר אותו צריך לתמחר אותו כמו שצריך. אם הריבית עליו צריכה להיות 10% אז שתהיה 10% ואם מישהו רוצה לקנות ב-5% זו בעיה שלו. סוג כזה של מוצרים אנחנו שוקלים שלא לאפשר להנפיק אותם לציבור בגלל חוסר היכולת לתמחר אותם. ינפיקו אותם בשווקים אחרים".

אג"ח זבל הינו מונח לתיאור אג"ח הנותן גבוהה יחסית (ב"כ מגדירים אג"ח זבל כאג"ח הנושא של יותר מ15% לשנה). ככל שהתשואה גדולה יותר היא אמורה לשקף סיכון גדול יותר. הסיכון הטמון באג"ח זבל הינו הסיכון של אי יכולת הפירעון של האיגרת על ידי המנפיק שמגייס כסף אם בגלל קשיים זמניים או במקרה גרוע יותר כתוצאה מפשיטת רגל.

"אחד הלקחים מהמשבר העולמי הוא שבחלק גדול מהמכשירים המובנים, גם המשקיעים המוסדיים וגם הפרטיים לא יכלו להעריך את הסיכון שטמון במכשירים האלה. לכן, אנחנו פועלים גם להסדרת השוק הזה", אמר אלבק.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות