רועי ורמוס: "יש בלבול גדול בין האבחנה של השליטה בחברות לעומת מצב החברות עצמן"

מנכ"ל בית ההשקעות פסגות המשתתף בכנס במרכז הבינתחומי בהרצליה התייחס להתעוררות ההנפקות בישראל ולדיון הנרחב בנוגע למצבם של הטייקונים

רועי ורמוס, מנכ"ל בית ההשקעות פסגות, המשתתף בפאנל "פיתוח השווקים הפיננסים והרגולציה עקב המשבר" במרכז הבינתחומי בהרצלייה אמר, כי "בחודש האחרון היו כמה הנפקות יפות, גם של גופים בישראל בארץ וגם של ממשלת ישראל בחו"ל. היו ביקושים גבוהים מאוד, שהשתתפו בהם גם גופים מוסדיים".

ורמוס התייחס לדיון הנרחב בנוגע למצבם של הטייקונים ואמר, כי "אני לא בטוח שהדיון על מבנה הבעלות כל כך חשוב. אנחנו מסתכלים על החברות, על המאזנים, על מצב העסקים ועל העובדים ופחות על מבנה השליטה בחברה. יש לצערי בלבול גדול בין האבחנה אצל מי נמצאות המניות או מי הוא בעל השליטה, לעומת מצב החברות עצמן".

"לשמחתנו עוצמת המשבר ואופיו בישראל הם מתונים יותר מסיבות רבות", אמר ורמוס והוסיף, "לכן צריך להיזהר עם נסיון להקטין את התמריצים לחסכון לטווח ארוך בארץ. בסופו של דבר אם אתה בונה תיק מספיק מפוזר אתה תצליח לייצר מספיק טובה ללקוחות שלך. היו מקומות שהיה בהם כשל אבל לא היה כשל קולוסאלי ולכן צריך להיזהר בחקיקה מופרזת".

ורמוס הדגיש גם, כי "צריך גם להפריד בין המלחמות של העבר למלחמות בעתיד. הנקודה החשובה ביותר לדעתי היא הגברת השקיפות, פורמט דיווח הרבה יותר פשטני, שקוף וברור ללקוחות, שיוכלו להבין את הסיכונים במהירות ובקלות לתמחר אותם".

מרוצים מקרנות המנוף

עמי לנדאו, המשנה לחשב הכללי במשרד האוצר, המשתתף באותו הפאנל אמר כי "אנחנו באוצר חושבים שתוכנית הערבויות כפי שהוצגה היא לא נכונה. אנחנו רואים שיש הרבה יותר הסדרים ושהשוק משתפר ולכן נמשיך עם תוכנית קרנות המנוף. כמובן שנהיה הראשונים שנשמח להפסיק עם זה ברגע שנראה שאין צורך בכך, אם השוק ימשיך להשתפר ופרמיות הסיכון ירדו. הבעיה העיקרית היא באשראי חדש. אין היום תחרות ממשית לאשראי הבנקאי, לכן אני חושב שאנחנו כן נתמוך באשראי בצורה כזו או אחרת. התוכנית של הרשות לניירות ערך היא לא טובה כי יכול להיות מצב שה-20% ערבות לא תספיק ואז נצטרך להמשיך ולהעלות אותה שוב ושוב".

לנדאו הוסיף ואמר, כי "יש הרבה מאוד פרסומים לא נכונים בעיתונות על התוכניות של האוצר. בשנה האחרונה בניתי אינספור תוכניות מגירה, וזה בסדר שהרוב הגדול לא יצאו לפועל. צריך להיזהר עם הרגולציה. הפתרון העתידי צריך להיות משולב עם כוחות השוק, ממשלה ורגולציה. לפעמים, כדי להניע תהליכים בשוק משלמים ברגולציה. לפעמים צריך לשחרר את הרגולציה ולא להוסיף עוד כללים, ידין ענתבי הבין את זה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות