איזו התאוששות? בחודש מארס רשמה ארה"ב זינוק שיא של 46% בעיקולי הדירות
למרות שבחודש האחרון נרשמה התאוששות במספר אינדיקטורים כלכליים בארה"ב, משבר משכנתאות הסאב-פריים עדיין בעיצומו, כך עולה מנתוני עיקולי הדירות (foreclosures) בארה"ב, ששברו שיא חדש הן במארס והן ברבעון הראשון של 2009.
על פי נתוני RealtyTrac, המתעדת צווי עיקול ברחבי ארה"ב, במארס 2009 עלה מספר העיקולים בשיעור של 46% בארה"ב, בהשוואה למארס 2008. צווי עיקול דווחו על כ-341 אלף דירות ובתים במהלך חודש מארס, 17% יותר מבחודש פברואר השנה.
העיקולים שברו שיא גם ברבעון הראשון של 2009 - כשרשמו עלייה של 24% בהשוואה לרבעון הראשון של 2008. גם חודש מארס וגם הרבעון הראשון של 2009 רשמו שיאים חדשים מאז החלה realtytrac לתעד את העיקולים בינואר 2005.
נכון להיום, אחד מתוך 159 בתים בארה"ב נמצא בשלב כלשהו של עיקול. ברבעון הראשון של 2009 נרשמו צווי עיקול על למעלה מ-800 אלף דירות. קליפורניה, נבדה, אריזונה, אילינוי ופלורידה היוו 60% מפעילות העיקול ברבעון. יש להדגיש כי, המספרים כוללים גם הודעות על איחור בתשלום, מכירות פומביות של נכסים, וכל פעולה הקשורה לעיקולים.
נבדה, מקום משכנה של בירת ההימורים לאס וגאס, רשמה את שיעור העיקולים הגבוה ביותר בארה"ב. 1 מתוך 27 יחידות דיור בנבדה נמצאת בשלב כלשהו של עיקול.
נזכיר כי נשיא ארה"ב, ברק אובמה, הקפיא את העיקולים לתקופה קצרה על מנת להשתלט על המשבר, אך כעת נפרצו הסכרים. "היינו עדים לכמות אדירה של בנקים המודיעים לבעלי דירות על איחור בתשלום המשכנתא - השלב הראשון בעיקול", אומר ריק שרגה מ-realtytrac בראיון לרויטרס. הוא מוסיף כי "נוצר צוואר בקבוק של צווי עיקול בשל הקפאת העיקולים של אובמה. הצלחת ההקפאה תורגש רק בסתיו".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה