עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,400 טון בשר, בהיקף כספי של כ-30 מ' שקל
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים עולה, כי החודש של יום העצמאות ול"ג בעומר הוא חודש שיא במכירות המוצרים הללו ונמכרת בו כמות כפולה בהשוואה לחודש ממוצע.
התפתחות "תרבות המנגלים", טוענים יצרני הבשר בהתאחדות התעשיינים, מביאה את המפעלים לפתח מוצרים נוספים שיתאימו לדרך שימוש זו.
לפי נתוני הבדיקה, עם ישראל יאכל ביום העצמאות כ-1,400 טון מוצרי בשר ועופות, מדובר בכ-14 מליון מנות המבורגרים, קבב, סטייק, נקניקיות, עוף ועוד, כל זאת בהיקף כספי של כ-30 מיליון ש"ח - גידול של כ-5% ביחס ליום העצמאות אשתקד.
בהתאחדות התעשיינים מדגישים, כי "בתחום מוצרי הבשר המעובד והבשר הגולמי ניכרת מודעות הולכת וגוברת", עוד מציינים כי "מפעלי הבשר המעובד, אשר, בין השאר, משווקים גם ליצוא, מקיימים מערכות בקרת איכות ברמה בינלאומיות".
מהבדיקה של התאחדות התעשיינים מתברר, כי מפעלים אלו הפחיתו בשנה האחרונה בכ-15% את ההשקעות בהרחבות מבנים ובציוד חדשני משוכלל. מדובר בכ-45 מליון שקל. השקעות אלו מסייעות להציב את מפעלי הבשר בחזית הטכנולוגיה והאיכות הקיימים בעולם.
בין יצרני הבשר המובילים : חברת זוגלובק, חברת טיב טירת צבי, מעדני יחיעם,ועוף טוב.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה