גק בלנגה
צילום: רשתות

מס של 50% למנכ"לים ובעלי שליטה בחברות ציבוריות

ג'ק בלנגה: סגן נשיא לשכת רואי החשבון ומומחה מס: "כל חברות השירותים לרבות חברות נושאי משרה, כגון חברות ניהול של חברות הציבוריות וכן חברות שמוציאות חשבוניות לשותפויות של משרדי עורכי דין, רואי חשבון וכו׳ המקבלות דמי ניהול מחברות קשורות צפויות להתמסות במס שולי של יחיד - עד 50%"
הרצי אהרון | (2)

אתמול אושר החוק על מיסוי רווחים כלואים ויש בו כמה שאלות פתוחות, כשהעקרונית שבהן היא על מי החוק חל? אם בתחילת הדרך הובן שמדובר רק בגופים שנבנו באופן מלאכותי כדי להתחמק ממס, באופן לגיטימי, וליצור השוואה בין מיסוי של שכיר למיסוי של בכיר שמקבל את שכרו דרך חשבונית, הרי שכעת מתברר שהתחולה הרבה יותר רחבה. 

מעבר לכך, יש שאלות לגבי גובה המיסוי ויש בלבול בין המיסוי השוטף שיעלה לבין המיסוי על רווחים כלואים שהוא בעצם קנס על החזקת רווחים נצברים ותמרוץ לחלוקתם. מסתבר שיש הרבה מאוד מצבים שאנשים לא מודעים אליהם לתשלומי מס מאוד גבוהים.

"בעקבות החוק אלפי חברות שירותים יצטרכו לבדוק במיידית את עצמם ולהיערך מחדש לאופן מתן השירותים", אומר ג'ק בלנגה, סגן נשיא לשכת רואי החשבון ומומחה למיסוי, "כל בעלי השליטה והמנהלים בחברות הציבוריות חייבים לבדוק מיידית את הסכמי הניהול והשירותים מול החברות הציבוריות. כמו כן כל החברות שבסיס משיכת הרווחים שלהם מבוסס על הסכמי ניהול צריכים לבחון את השפעת התיקון עליהם. זה כולל גם מנהלי קרנות גידור הנותנים שירותים. כל אלו יצטרכו לבחון את אופן קבלת שכר הטרחה שלהם. כל הגופים האלו עלולים להיות חייבים במס שולי מלא"


בלנגה  מסביר כי בתיקון סעיף 62א(א)(2) שמתייחס ל"חזקת עבודה" נקבע כי  הכנסה ממתן שירותי ניהול לחברות ושותפויות קשורות תמוסה במס שולי ללא קשר לשיעור הבעלות בהם  - "בהתאם לחקיקה שאושרה כל חברות שנותנות שירותים מכל הסוגים (הסכמי ניהול תפעול וכו׳ באמצעות חשבונית) לחברות ושותפויות קשורות במישרין ובעקיפין, גם אם מחזיקים בהם 100% (כמו גם במתן שירותים לחברות ציבוריות ניהול קרנות וכו׳) ימוסו במס שולי של 50%", אומר בלנגה, "הסעיף הקודם קבע כי בהחזקה של נותן השירותים במשלמת של 10% ויותר - ההכנסה בחברת השירותים לא תמוסה במס שולי. במסגרת החוק שאושר - סעיף זה נמחק ללא קביעת כל מגבלה בה לא יחול מס שולי. 


"יודגש כי מיסוי של הכנסות חברת השירותים מעבודה (סעיף 2(2) - באמצעות חשבונית) חל רק כאשר 70% מהכנסות החברה או יותר נתקבלו מאותה קבוצה או כאשר החברה המקבלת לא מעסיקה 4 עובדים (לא קרובים) וכן רק בחלוף 22 חודשים תוך 3 שנים החל מתחילת מתן השירותים. לאור האמור בכפוף לחזקות (70% מההכנסה ופחות מ-4 עובדים) החל מ-1 בינואר 2025 כל חברות השירותים לרבות חברות נושאי משרה, וכגון חברות ניהול של חברות הציבוריות וכן חברות שמוציאות חשבוניות לשותפויות של משרדי עורכי דין, רואי חשבון וכו׳ המקבלות דמי ניהול מחברות קשורות צפויות להתמסות במס שולי של יחיד והכל כאשר 70% מהכנסתה של חברת השירותים מאותה קבוצה ואינה מעסיקה 4 עובדים.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    זה בסדר כסף ציבורי הציבור ישלם את זה בסוף. (ל"ת)
    עודד 01/01/2025 11:50
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אבי 01/01/2025 10:25
    הגב לתגובה זו
    אדון בלנגה היה אמור למנוע את החקיקה ההזויה הזו וכעת הוא לא מתבייש לפרשן אותה. ככה קרה גם לפני כמה שנים שהוביפו את סעיף 3ט1 במשמרת שלו