"יש מתקפות סייבר משולבות AI, אבל אנחנו יודעים להתמודד איתן"
איך ההייטק הישראלי התמודד עם השנה המאתגרת ועדיין הציג צמיחה, מה התכונות החשובות שצריכות להיות לחברה כדי לעבור משברים כאלה, איך תוקפים משלבים יכולות סייבר ובינה מלאכותית ואיזה הזדמנויות עוד יש בתחום הבינה המלאכותית? יעל
אסרף שנהב, סמנכ”לית מוצר באנבידיה ישראל, יבגני דיברוב, מנכ״ל ומייסד שותף Armis Security, הגיעו לועידת ההשקעות של ישראל לדון בנושאים האלה ועוד
בשנה האחרונה נחשפו חברות ההייטק בישראל לאתגרים יוצאי דופן אבל גם להזדמנויות חסרות תקדים. מצד אחד המלחמה שזעזעה את המדינה והקשתה להמשיך בעסקים כרגיל, ומצד שני המשך עלייה בביקושים בתחומים כמו סייבר ובינה מלאכותית, תחומים בהם ישראל מובילה.
כדי להבין כיצד התעשייה המקומית התמודדה עם אתגרי התקופה, הגיעו לועידת ההשקעות של ישראל שניים מהמובילים בתחומים האלה - יעל אסרף שנהב, סמנכ”לית מוצר באנבידיה ישראל, יבגני דיברוב, מנכ״ל ומייסד שותף Armis Security.
הם דיברו על ההשפעות האישיות והעסקיות של השנה האחרונה, על ההתמודדות עם משברי כוח אדם ועל הפיתוחים פורצי הדרך ששמים את ישראל על המפה.
- אחרי שזינקה במאות אחוזים: מה הצעד הבא של נקסט ויז'ן?
- מה הסוד של הפניקס? "הניצחון בתשואות נובע מהרבה מאוד פרטים קטנים; עבודה יומיומית שוטפת"
עד כמה הושפעתם מהשנה האחרונה בכל הקשור להמשך גיוסים ובכלל?
"באמת תקופה מאתגרת לכולם ולאנבידיה בפרט", אומרת אסרף שנהב. "למרות התקופה המשכנו לגייס מאות עובדים. אנחנו ממשיכים לעבוד עם חברות ישראליות, ובהיבט אישי, השנה פגעה בנו בבשרנו. אבינתן אור, עובד אנבידיה עדיין בשבי".
כל הכותרות
"בצד האישי כמובן שנה מאוד לא פשוטה", אומר דיברוב. "ראינו את זה במגוון תחומים, מילואים וכו'. אבל בסוף כשמסתכלים על העסק והתעשייה רואים שזו הייתה אחת השנים הכי טובות. המון ביקושים, במיוחד לסייבר ו-AI. זו הייתה שנה מטורפת של גיוסים, מעל 15 חברות גייסו 100 מיליון דולר ומעלה. יש לנו את הכישרון האנושי הכי טוב בעולם וגם תרבות עבודה. יש המון חדשנות שמגיעה גם ממוסדות החינוך, האקדמיה והיחידות הטכנולוגיות בצבא. יש כאן DNA של יזמות, כל עוד נשמור על זה נמשיך לצמוח ונגיע לשיאים חדשים. מבחינת משקיעים לפעמים שומעים אמירות בחדשות, אבל אין ספק שישראל זה מקום מדהים להשקיע בו. הקרנות הגדולות בעולם מאמינות בישראל".
- החשב הכללי: עליה של 7.7% בחוב-תוצר ב-2024
- מודי'ס: הסכם הפסקת האש מקטין את הסיכונים לכלכלה הישראלית
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
יעל, גם את מרגישה ככה?
"במובן קצת עקום זה השפיע להפך. המילה גיוס הפכה לגיוס גם לצבא. באנבידיה היו הרבה עובדים שלא יכלו להמשיך ביום יום שלהם, מפונים ומגויסים, ולמרות זאת המשכנו ועבדנו קשה יותר. הרגשנו מחויבים לספק את הסחורה ולעמוד בכל אחד מהיעדים שלנו. בנובמבר 2023, חודש אחרי האסון, השקנו את מחשב העל הראשון של אנבידיה, ישראל 1, וזה סמל מאוד גדול. זה מחשב על שאנבידיה השקיעה בו מאות מיליוני דולרים. מה שמעניין הוא שלפני חודשיים-שלושה היה דירוג של 500 המחשבים הכי חזקים בעולם, וישראל 1 שלנו הגיע למקום 34. זו פלטפורמת AI שיש לה שתי מטרות: לסייע לקבוצות שלנו בישראל להמשיך לפתח פתרונות בינה מלאכותית, והשנייה היא להנגיש בעתיד את הענן והיכולות המחשוביות האלו לחברות וחוקרים ישראלים. לחזק את הפעילות של ישראל ואת הפיתוח של אנבידיה בישראל".
יבגני, היו פה גם נציגים של הרגולטור, מה לדעתך התפקיד של הרגולטור?
"ההשקעות השנה המשיכו. המון כסף זרם ב-2024 וימשיך לזרום ב-2025. זה פחות כסף נוסף או סובסידיות לחברות. מה שכן מאוד משמעותי זה להמשיך השקעה בחינוך ושילוב אוכלוסיות ופריפריה, שיהיו יותר אנשים בצד של הפיתוח והמוצר. אנחנו עושים את זה בעצמינו וזה מאוד חשוב לנו, ברגע שהמדינה תתמוך בזה זה יעזור לנו להמשיך להצמיח את הטאלנט המדהים הזה".
"אני מאוד מתחברת לזה, זה התחיל אצלנו עוד בימי מלנוקס", מוסיפה אסרף שנהב. "לאייל וולדמן היה מאוד חשוב לדאוג לגיוון. באתרים שלנו בישראל שפרוסים ב-5 מוקדים יש המון גיוון. זה אולי לא יישמע צנוע, אבל אני חושבת שמה שאנחנו רואים היום בכוח המחשוב שמאפשר את המהפכה הזו הוא במידה רבה הטכנולוגיה שפיתחנו פה בישראל. בלי טכנולוגיית התקשורת של מלנוקס קשה לדעת איפה הבינה המלאכותית הייתה היום".
"חשוב להגיד שאנחנו עושים את זה כי זה טוב לביזנס, מעבר לזה שזה נכון מוסרית, רואים את זה במספרים ובעבודה", מוסיף דיברוב. "עבדתי שנה וחצי במלנוקס, כשהגעתי ב-2010 היו 300 איש בחברה וכבר אז ראו את זה".
כמה אנחנו מתחילים לראות מתקפות סייבר באמצעות בינה מלאכותית?
"די הרבה והאמת שזה היה צפוי", אומר דיברוב. "תוקפים יכולים גם להכפיל כלי תקיפה פשוטים למאסות גדולות. החדשות הטובות: אם המגן גם יודע להשתמש ב-AI הוא ידע להגן, ואנחנו שמים על זה המון דגש במוצרים שלנו. גם בשביל יעילות וגם בשביל להתמודד עם מתקפות בקנה מידה גדול. חברות הסייבר יהיו חייבות להתאים את עצמן ולהטמיע יכולות כאלה בכל מקום בביזנס".
יעל, מה יהיו האתגרים וההזדמנויות בענף?
"יש המון הזדמנויות. כל הכלים של הבינה המלאכותית מוטמעים היום בפתרונות כמו שיבגני אמר ובעוד כלי עבודה אחרים. אני לא יוצאת מהבית בלי צ'אט ג'יפיטי למשל. אנחנו בתחילתה של מהפכה ויש המון הזדמנויות, אך יחד עם זאת צריך להיות עם יד על הדופק של איך אנחנו מפתחים את הפתרונות האלה ודואגים שיהיה חינוך לדור החדש, כי הם אלה שיהיו צריכים להתמודד עם הכלים האלה ולהשתמש בהם בעתיד".