האם תשלומי ביטוח לאומי ימשיכו לעלות? הנה התוכנית החדשה של האוצר
משרד האוצר מקדם שינוי דרמטי בתחום הביטוח הלאומי, הצפוי להיכנס לתוקף בשנת 2026. כבר השנה, כזכור היתה עלייה בתשלומי ביטוח בריאות וביטוח לאומי וזה צפוי להימשך גם בשנה הבאה. השינוי נוגע להצמדת תקרת השכר המופחתת לביטוח לאומי למדד המחירים לצרכן במקום לשכר הממוצע במשק, מהלך שעשוי להשפיע על מאות אלפי עובדים ומעסיקים בישראל. השכר הממוצע במשק עולה יותר מהמדד והמשמעות שהרף צפוי לעלות בשיעור נמוך יותר. כלומר הוא יהיה נמוך יותר בשל ההצמדה למדד מאשר הצמדה לשכר הממוצע. מה זה אומר?
- ביקורת ניכויים בביטוח לאומי - ממה להיזהר; ומה קורה במצב של החלפת מערכת שכר?
- נזיפה יצרה פגיעה נפשית אצל מורה - שהוכר כנפגע עבודה
העובדים ישלמו יותר
נכון להיום, תקרת השכר המופחתת עומדת על 7,522 שקלים, וכל שכר מעל לסכום זה מחויב במדרגת תשלום גבוהה פי שלושה מאשר השכר מתחת לרף. לפי החישוב החדש, ההצמדה למדד המחירים לצרכן במקום לשכר הממוצע תגרום לכך שהתקרה תעלה בקצב איטי יותר, ובהתאמה סכום הביטוח הלאומי שישולם יהיה גבוה יותר (ככל שהתקרה נמוכה יותר כך הביטוח הלאומי גבוה יותר). מדובר בעצם על עובדים רבים יותר שישלמו לפי המדרגה הגבוהה ככל אחד מהם ישלם יותר. אם נסתמך על העבר ונגזור ממנו את מה שיהיה בעתיד על מדד המחירים והעלייה בשכר הממוצע, הרי שמדובר על תוספת של מאות שקלים בודדים בשנה לכל עובד.
השפעה מצטברת בטווח הארוך
- מס השיתוק: הגדלת מס היסף היא חרב פיפיות
- שר הבינוי והשיכון פתח את ההגרלה התשיעית של תוכנית "דירה בהנחה"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
על פי הערכות אם הפער בין המדד לשכר הממוצע ישמר בעתיד, הרי שהעלות לעובד תהיה כ-10 שקלים בחודש ולמעסיק כ-5 שקלים בחודש. אבל זו רק ההתחלה: בתוך חמש שנים, העלות עשויה להגיע ל-50 עד 100 שקל לעובד וכ-50 שקלים למעסיק. מדובר על נזק-תשלום לעובד של 600 עד 1,200 שקלים.
התשלום הזה מקומם ככל שיהיה הוא תשלום של "אין ברירה". לא משנה איך האוצר יקרא לזה ומאיפה הוא ייקח את תשלומי הביטוח הנוספים, הוא חייב לקחת אותן כי הביטוח הלאומי בגירעון ענק וחייבים לפעול בשני אופנים - לגבות יותר ולקצץ בקצבאות. אחרת הגירעון ילך ויגדל מדי שנה.
שאלות ותשובות
מה המטרה של השינוי?
משרד האוצר טוען שהשינוי נחוץ להתאמה בין גידול ההכנסות לבין גידול ההוצאות, במיוחד לאור העלייה בהוצאות הביטחון לשנים הקרובות.
כיצד השינוי ישפיע על העובדים?
עובדים בעלי הכנסה בינונית ומעלה ייאלצו לשלם סכומים גבוהים יותר מדי חודש. בטווח הארוך, מדובר בפגיעה של אלפי שקלים בשנה.
מה אפשר לעשות כדי להקל על הפגיעה?
ההסתדרות קוראת לדיאלוג
בין האוצר לבין ארגוני העובדים, כדי למצוא פתרון שיפחית את הפגיעה, כגון קביעת מדרגות מס נוספות או הגדלת תקרת ההכנסה המופחתת.
האם מדובר בשינוי בלתי נמנע?
לא בהכרח. מדובר בהחלטה פוליטית וכלכלית שניתן לשנות או לעכב, במיוחד אם תהיה התנגדות
ציבורית רחבה.
- 2.דעה 26/01/2025 21:46הגב לתגובה זוהכל קומבינה גדולה. הארנונה לא מוצמדת כל מיסוי שאי פעם המציעו בישראל לא מוצמד. ואותו כל שני וחמישי מגדילים אותו. את המדד המחירים מורידים כן מורידים בכוונת מכוון!!!!! כך שיוצא שתמיד מה שלא תעשו השכר הראלי ירד. אני כבר לא מסוגל שוקל לעבור מכאן. הסיגריות דלק.. הכי יקר בעולם.
- הארנונה צמודה למדד במלואה (ל"ת)קוקוריקו 27/01/2025 07:51הגב לתגובה זו
- דעה 27/01/2025 08:58אתן לך נקודת מפתח להבנה הטייס האוטומטי. מחיר הארנונה יעלה תמיד יותר מהמדד המסולף או מהמדד שכר העובדים ברשויות הציבוריות. עיוות שכולם משלמים יותר. לזה עוד נותנים לרשויות אישור העלאה חריגה שהפך נורמה.
- 1.העובדים משלמים על הפרזיטים החרדים בושה לממשלה (ל"ת)דפנה 26/01/2025 20:18הגב לתגובה זו
- ומה עם הערבים שמה כולם עובדיםממש לא (ל"ת)שי.ע 26/01/2025 20:43הגב לתגובה זו
- הם עובדים אבל בשחור!!! (ל"ת)אבי 26/01/2025 22:17