עוד הונאה פיננסית? Pocket Option מציעה אופציות בינאריות למשקיעים ישראלים - הרשות מזהירה
לאחר בדיקה של רשות ני'ע, מתברר שקיימת זירת סוחר מסוכנת של אופציות בינאריות, הפועלת בקרב משקיעים ישראלים. ממה צריך להיזהר, האם מדובר בקזינו שבו "הבית תמיד זוכה", וגם - מה למדנו מפרשיות קודמות בתחום?
הרשות לניירות ערך מפרסמת אזהרה חמורה למשקיעים: זירת המסחר הנקראת "Pocket Option" פועלת בישראל ללא רישיון, ומציעה לציבור מסחר באופציות בינאריות – בניגוד לחוק. מדובר במכשיר פיננסי שנאסר לשימוש בישראל בשל הסיכון הגבוה הכרוך בו, והעובדה שפעילות מסוג זה אינה מפוקחת חושפת את המשקיעים לסיכונים חמורים.
לפי בדיקת הרשות, Pocket Option פונה למשקיעים ישראלים באמצעות פרסומים מפתים, מבטיחה רווחים מהירים, אך למעשה, מדובר בפעילות לא חוקית שעלולה להוביל להפסדים כבדים. ללא פיקוח רגולטורי, אין למשקיעים כל הגנה במקרה של הפסד, מרמה או קריסת החברה. מעבר לכך, גופים כאלה עלולים להיות מנוהלים באופן מפוקפק וגםלשמש להלבנת הון והונאות נוספות.
מקרים דומים בעבר כבר הובילו משקיעים לאובדן כספים משמעותי. כך למשל, הונאות פיננסיות מהסוג הזה כבר פגעו בעשרות אלפי אנשים ברחבי העולם, כאשר הבטחות לרווחים גבוהים הפכו תוך זמן קצר להפסדים כבדים. גם במקרה של זירת הסוחר Pocket Option, סימני האזהרה דומים: היעדר פיקוח, הצעות לרווחים מהירים, ומודל עסקי בעייתי שמזכיר הונאות פונזי.
מה בעצם המוצר שהיא מוכרת?
בבסיס אופציה בינארית יש רעיון פשוט - משקיעים מהמרים על האם נכס פיננסי (כמו מניה, מטבע או סחורה) יעלה או ירד בתוך זמן קצר. אם צדקת – הרווחת אחוז מסוים. אם טעית – הפסדת את כל הכסף. לכאורה, זוהי דרך חוקית למסחר פיננסי, אבל בפועל רבים מהגופים שהפעילו פלטפורמות של אופציות בינאריות תיכננו אותן כך שהלקוחות יפסידו כמעט תמיד. היו מניפולציות מתוחכמות ששינו את הסיכוי להרוויח, מניעת משיכות כספים, מצגי שווא על מומחיות הברוקרים, ועוד טריקים שגרמו ללקוחות להפסיד את כל כספם.
הגברת שהייתה חלוצת הענף
- ההונאה הישראלית שהרעידה את ארה"ב: לי אלבז תשלם מאות מיליוני דולרים
- משלמים מחיר – לי אלבז שיווקה אופציות בינאריות ותשב בכלא האמריקאי
לי אלבז, ישראלית ששימשה מנכ"לית חברת יוקום תקשורת, הייתה אחת מהדמויות הבולטות בתחום. היא וחבריה, יוסי הרצוג ושלום פרץ, הפעילו רשת של אתרי מסחר באופציות בינאריות, ששכנעו אלפי לקוחות מארה"ב ואירופה להשקיע סכומי כסף גדולים. כל הרעיון של יוקום היה בעצם להציג הזדמנות רווח קלה: שיחות מכירה אגרסיביות שגרמו ללקוחות להאמין שהם יכולים להפוך לעשירים בקלות.
מנעו משיכות כספים: כשהלקוחות ניסו למשוך רווחים, הם נתקלו בתירוצים אין-סופיים. שינו את תנאי המשחק: בפועל, הפלטפורמות נבנו כך שהלקוחות יפסידו ברוב העסקאות. התחזו למומחים: ברוקרים ישראלים
דיברו עם מבטא אמריקאי והתחזו ליועצים פיננסיים אמינים. בין 2014 ל-2019, העסק של אלבז הונה לקוחות בהיקף מוערך של 140 מיליון דולר.
דבר זה הוביל לתפיסתה של אלבז ולאחר חקירה ממושכת של ה-FBI והרשויות הפדרליות בארה"ב לי אלבז נעצרה ב-2017 כאשר הגיעה לארה"ב בטיסה. חבר מושבעים פדרלי הרשיע אותה בהונאה פלילית חמורה, ובית המשפט קבע כי היא רימתה משקיעים במכוון.
- יונייטד חוזרת לישראל: האם השמיים באמת נפתחים מחדש?
- המשבר בענף השיפוצים: "לא נשתוק שלוקחים לנו את הפרנסה"
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
ביום חמישי האחרון כתבנו על אלבז ושם הדגשנו את המחיר שתשלם בעקבות מעשיה: ההונאה הישראלית שהרעידה את ארה"ב: לי אלבז תשלם מאות מיליוני דולרים. בין היתר דיווחנו על עונשים חסרי תקדים נגדה ונגד חבריה להונאת האופציות הבינאריות: פיצויים בגובה 28 מיליון דולר, וקנס כולל של 451 מיליון דולר על המעורבים בפרשה.
- 1.זו כותרת. זו השכלה פיננסית. ישראל גן עדן לנוכל (ל"ת)איתי 02/02/2025 12:24הגב לתגובה זו