![לונדון לונדון](https://res.cloudinary.com/bizportal/image/upload/f_auto,q_auto/giflib/news/rsPhoto/sz_259/rsz_870_420_לונדון.jpg)
קנס של 525 א' שקל הוטל על מנכ״ל דקמא, הגבוה ביותר שהוטל על נושא משרה
ועדת האכיפה המנהלית אישרה קנס תקדימי של 525 אלף שקל ומניעת כהונה ל-15 חודשים למנכ"ל לשעבר נתנאל לורנצי, שהפר את הנחיות הדירקטוריון וסיכן את כספי המשקיעים בהשקעות מסוכנות; סמנכ"ל הכספים לשעבר, יהודה פרייס, נקנס ב-175 אלף שקל; הוועדה הבהירה: "מדובר לא
רק בענישה, אלא גם בהגנה על אמון הציבור בשוק ההון"
ועדת האכיפה המנהלית של הרשות לניירות ערך, בראשות השופטת (בדימ') ד"ר בלהה כהנא, וחברי המותב עו"ד טל אבן זהב ורו"ח קובי נבון, אישרה הסדר אכיפה מנהלי בין הרשות לניירות ערך לבין נתנאל לורנצי, בעל השליטה ומנכ"ל בחברת דקמא קפיטל לימיטד בע"מ ויהודה פרייס סמנכ"ל
הכספים לשעבר של החברה. דקמא היתה ב-2020-2021 חברה ציבורית שמניותיה נסחרו בבורסה, ועסקה בנדל"ן להשקעה באנגליה ובהונגריה ובמימון נדל"ן באנגליה. החל מיולי 2023 הפכה לחברה פרטית בבעלות מלאה של לורנצי.
לורנצי ופרייס הודו במסגרת הסדר אכיפה בשתי הפרות של אי הגשת דיווח מיידי במועד, וכן בהכללה ברשלנות של פרט מטעה (חסר) בדוח התקופתי של החברה לשנת 2020, בשל כך שלא דיווחו על חריגה של לורנצי מהרשאת הדירקטוריון בכל הנוגע לניהול ההשקעות של החברה, בדגש על מגבלות בנוגע להיקף הכספים שיושקעו ומידת החשיפה לסיכון שתתאפשר במסגרת ההשקעות.
בעוד שהדירקטוריון קבע מגבלה כוללת של 5 מיליון שקל לסך השקעות החברה ומגבלה פרטנית של 1 מיליון שקל לסך השקעה בודדת, בפועל הגיעו ההיקפים לסכומים גבוהים בהרבה, תוך העמדת כספי המשקיעים בסיכון. בשלב מסוים
גילה פרייס אודות החריגה ואף פנה ללורנצי בעניין, אך רק לאחר כחודשיים דווח הדבר ליושב ראש דירקטוריון החברה, ולאחר מכן לציבור.
- דקמא מפטרת את היו"ר - שהביא הבעלים אחרי שכולם התפטרו בגלל ההימורים שלו
- ואיפה הדוחות של דקמא? אם לא יפורסמו בעוד שבוע תושעה מהמסחר
בעקבות הדיווח ירדה המניה ב-25%. מידע זה הוחסר גם מהדוח השנתי של החברה לשנת 2020. במסגרת ההסדר הוטל על לורנצי
קנס בגובה 525 אלף שקל, וזאת לצד מניעת כהונה למשך 15 חודשים. מדובר בקנס הגבוה ביותר שהוטל על נושא משרה מאז תחילת האכיפה המנהלית. על פרייס הוטל קנס בגובה 175 אלף שקל ומניעת כהונה על תנאי למשך שנה.
"הועדה בהחלטתה התייחסה לחומרת מעשיו של לורנצי שהפר ביודעין את הוראת הדירקטוריון והשקיע את הכספים שגייס מהציבור בהשקעות מסוכנות ובכך סיכן את כספם של המשקיעים", נמסר בהחלטה. "הועדה התייחסה גם לאמצעי הענישה של מניעת כהונה וקבעה כי לא מדובר רק בענישה כלפי המפר עצמו, אלא בראש ובראשונה במנגנון הגנה על ציבור המשקיעים, על אמון הציבור בשוק ההון ועל יציבות הגופים המפוקחים. לעמדת הועדה, מתחייבת נקיטת גישה מחמירה בכל הנוגע לתפקודם של נושאי משרה בכירים ושבמקום שבו נושא משרה כשל בתפקידו באופן הפוגע בטוהר המידות, ביציבות השוק או באינטרס הציבורי הרחב, מן הראוי כי הדבר יישקל לא רק במישור האחריות האישית, אלא גם במישור מניעת כהונתו בעתיד כנושא משרה בכירה בגוף מפוקח".