
לקראת פסח: עליות במחירי המזון ברשתות השיווק
כך עולה מנתוני גיאוקרטוגרפיה, לעומת המחירים שהיו בתקופה המקבילה בשנה שעברה - המחיר של קילו מצות עלה ב-10%. מנגד, רשתות השיווק ממשיכות להציג להציג תוצאות טובות ורווחיות גבוהה, ולא בטוח שיש להן סיבה להיטיב מאוד עם הצרכנים, שנאבקים עם יוקר המחיה
לקראת חג הפסח המתקרב, הצרכנים בישראל נערכים לרכישות מוגברות של מוצרי מזון ומצרכים לחג. עם זאת, ניכר כי המחירים ברשתות השיווק נמצאים במגמת עלייה, על נתונים שפרסמה גיאוקרטוגרפיה - מה שמעורר דאגה בקרב הצרכנים. מנגד, ייתכן כי מדובר בעליית מחירים שמקדימה את המבצעים שעליהם יכריזו הרשתות לקראת החג - כשלמעשה תהיה זו הורדת מחירים, כפי שקורה לעתים קרובות
בשבועות האחרונים דווח על עליות מחירים במגוון מוצרים בסיסיים ברשתות השיווק. כך לדוגמה, מחיר קילוגרם מצות עלה בכ-10% לעומת השנה שעברה, ואילו מחיר יין קידוש עלה בכ-8%. גם מוצרי יסוד כמו שמן, סוכר וקמח רשמו עליות מחירים של בין 5% ל-12% לעומת התקופה המקבילה.

מנגד, רשתות השיווק עצמן מציגות רווחיות גבוהה במיוחד. אלקטרה צריכה, המחזיקה ברשת קרפור בישראל, דיווחהעל רווח נקי של כ-30.3 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2024 - פי שלושה לעומת הרווח בתקופה המקבילה ב-2023. הכנסות החברה צמחו בכ-9% והסתכמו בכ-2 מיליארד שקל. פעילות קרפור עצמה הציגה צמיחה של 7% בהכנסות ומעבר לרווחיות עם רווח נקי של 817 אלף שקל. בנוסף, מנכ"ל אלקטרה צריכה, צביקה שווימר, העריך לאחר פרסום הדו"חות כי קרפור צפויה להגיע לקצב מכירות רבעוני של מיליארד שקל בתחילת 2025, ואף לא שלל אפשרות של הנפקת החברה בבורסה בשנה הקרובה.
- מדדי הצריכה והתעשייה - מה הם מלמדים על המשק והצרכן הישראלי?
- העלייה בפדיון של רשתות השיווק התמתנה בפברואר-אפריל השנה
גם רשת ויקטורי, שבבעלות משפחת רביד, נהנתה מעלייה של 8% בהכנסות ברבעון השלישי של 2024, שהגיעו לכ-500 מיליון שקל. הרווח התפעולי של החברה צמח בתקופה הזו ב-5% לכ-25 מיליון שקל, והרווח הנקי הגיע ל-18 מיליון שקל – עלייה של 4% לעומת הרבעון המקביל.
הרשת הקמעונית הגדולה ביותר בישראל, שופרסל, המשיכה להציג צמיחה בהכנסות וברווחיות. הכנסותיה צמחו ברבעון השלישי של השנה שעברה ב-7% והסתכמו בכ-3.5 מיליארד שקל, בעוד שהרווח הגולמי טיפס לכ-950 מיליון שקל. הרווח התפעולי הגיע ל-150 מיליון שקל – עלייה של 4%, והרווח הנקי הסתכם ב-100 מיליון שקל, עלייה של 3%.
רשת רמי לוי שיווק השקמה, שנחשבת אחת השחקניות המרכזיות בתחום רשתות השיווק המוזלות, רשמה גם היא צמיחה נאה ברבעון השלישי של 2024. הכנסותיה גדלו ב-6% והסתכמו בכ-1.8 מיליארד שקל, ואילו הרווח הנקי עלה ב-2% ל-60 מיליון שקל.
- הנחה בארנונה: כל מה שצריך לדעת
- ההטבות של הבינלאומי בהמשך למתווה של בנק ישראל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
רשתות השיווק בישראל סיכמו את 2024 עם עלייה של 7.2% בפדיון הכולל (במחירים קבועים), המשקפת צמיחה חזקה לעומת 2.1% בלבד שנרשמה ב-2023. עם זאת, ברבעון האחרון של השנה נרשמה ירידה בקצב הצמיחה, כשהפדיון עלה ב-2.1% בלבד לעומת 4.8% ברבעון השלישי של השנה. העלייה הכללית במכירות הובלה בעיקר על ידי גידול משמעותי במכירות מוצרי הלבשה (17.3%) והמוצרים בני הקיימה (19.6%), המצביעים על שינויים בהרגלי הצריכה של הציבור הישראלי. מנגד, מגזרי הדלק והאנרגיה דווקא רשמו ירידה של 3.1%.
הנתונים הכלכליים מצביעים על כך שרשתות השיווק בישראל נהנות מרווחיות גבוהה, בזמן שהצרכנים עצמם ממשיכים להתמודד עם עליית מחירים משמעותית. על אף תלונות הציבור והמחאות נגד יוקר המחיה, הדו"חות הכספיים מציגים תמונה ברורה – הענף ממשיך לצמוח, ולמרות ניסיונות להוזיל מחירים, הרווחיות של הרשתות נמצאת במגמת עלייה מתמדת. הרגולטורים והממשלה צריכים לעבוד קשה יותר כדי שהצרכנים יתחילו שינוי בעלות של סל הקניות שלהם, ולא נראה שמשהו כזה יקרה בעתיד הנראה לעין. מנגד, למשקיעים בחברות האלה מדובר במגמה מבורכת.
- 1.אנונימי 24/03/2025 11:52הגב לתגובה זואיך זה יכול להיות הרי הנגיד הודיע ברבים שאין התיקרות בכלל בכל הענפים