
רשות המיסים נגד רווחי הבלוקצ'יין: נעצר הייטקיסט שלא דיווח על הכנסות
בתום חקירה סמויה הרשות עיכבה אתמול לחקירה תושב תל-אביב העובד כשכיר בחברת היי טק שעל פי החשד הפיק הכנסות של כ-2 מיליון שקל ממסחר ב-NFT אך לא דיווח עליהן לרשויות
רשות המסים עיכבה אתמול לחקירה תושב תל-אביב העובד כשכיר בחברת היי טק בחשד להעלמת מס הנוגעת להכנסות שלו ממסחר בבלוקצ'יין.
על פי החשד של הרשות, החשוד הפיק בין השנים 2021 – 2023 הכנסות בסך של כ-2 מיליון שקל ממסחר ב-NFT (Non-Fungible Token - אסימון חסר תחליף), אך לא דיווח עליהן לרשויות המס כמתבקש בחוק. החשד עלה במסגרת פעילות של מטה המודיעין והחקירות ברשות המסים לאיתור הון שחור המופק ומוסתר באמצעות נכסים דיגיטליים. לאחר חקירה סמויה שבוצעה בפקיד שומה חקירות תל-אביב הפכה אתמול החקירה לגלויה. החל משעות הבוקר הגיעו חוקרי רשות המסים למקום מגוריו של החשוד וערכו חיפוש, תפסו מסמכים רבים וחומרי מחשב. בהמשך היום נחקר החשוד באזהרה ונחקרו מעורבים נוספים בתיק, ולבסוף שוחרר בתאים מגבילים.
כמה מס צריך לשלם על בלוקצ'יין?
החקירה של רשות המסים והמעצר של החשוד הם אירוע חריג באופן יחסי, שכן רשויות החוק מתקשות להתמודד עם המטבעות הדיגיטליים השונים והטכנולוגיה החדשה. למעשה, הרווחים על קריפטו כמעט ואינם מדווחים בארץ. המס החל עליהם הוא 25% בדומה למס על רווחי הון בבורסה, אבל הגבייה אפסית ביחס לרווחים העצומים. הביטקוין ויתר המטבעות במחירי שיא, כשהזינוק בהן הואץ עם בחירתו של דונלד טראמפ לנשיא ארה"ב.
ברשות המסים שוקלים כבר תקופה ממושכת פעילות מול מעלימי המס בקריפטו, כשבמקביל הם גם מודעים לבעיה הטכנית שקיימת בהעברת הכספים בחזרה לבנקים בארץ. מומחי מס מסבירים כי גם אם הנישום רוצה לדווח על רווחים ולהחזיר את הכסף לארץ זה לא פשוט כי הבנקים א מוכנים לקבל את התמורה מחשבונות זרים על רקע חשש של הלבנת כספים. על רקע הרווחים העצומים שעליהם לא שולמו מסים ובמטרה להקל גם על העברת הכספים לארץ, רשות המסים תשיק ככל הנראה נוהל גילוי מרצון. נוהל כזה היה גם בעבר ונועד להעלות את הגבייה מרווחים שהיו בחו"ל ולא דווחו. זה היה סיפור הצלחה כשבמקביל לגבייה הגדולה, זרמו כספים לארץ. כעת הכוונה לפעול באופן דומה עם דגש על הכנסות ורווחים מתחום הקריפטו.
"בטווח של השנה הקרובה, במספרים שמרניים, בין 5 ל-10 מיליארד שקל יכולים להיגבות", אמר לאחרונה רו"ח גידי בר זכאי, לשעבר סגן מנהל רשות המיסים. בשיחה עם ביזפורטל הוא הסביר כי מצב פרדוקסלי נוצר עבור משקיעי הקריפטו הישראלים: למרות הרצון לשלם מיסים על רווחיהם, הם נתקלים בקשיים בהעברת הכספים לישראל. לאנשים רבים נוצרו חובות מול רשות המיסים וכאשר הם הגיעו לשלם אותם, הם גילו להפתעתם שהם לא יכולים לשלם ברווחים שצברו על מנת לשלם את אותם החובות.
- ייבא יצירה של סלבדור דאלי וטען שהיא שווה רק אלף דולר כדי להתחמק ממס
- רשות המסים גבתה כופר של 9 מיליון שקל ב-2023
רשות המסים בישראל מתייחסת למטבעות קריפטו כאל נכס ולא כאל מטבע. משמעות הדבר היא שמכירת ביטקוין וכל מטבע אחר או המרה של ביטקוין לאיתריום נחשבת כמכירת נכס, בדומה למכירת מניות, דירה או נדל"ן, ולא כעסקת מט"ח. כתוצאה מכך, חלה חובת דיווח על כל עסקה והמרה של מטבעות קריפטוגרפיים. זה די דומה למיסוי על ניירות ערך.
- הנחה בארנונה: כל מה שצריך לדעת
- ההטבות של הבינלאומי בהמשך למתווה של בנק ישראל
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
שיעור המס העיקרי החל על
רווחי קריפטו עומד על 25% עבור אנשים פרטיים, בהתאם למיסוי רווחי הון. עם זאת, במקרים מסוימים, כאשר הפעילות מוגדרת כעסקית ולא כהשקעה פאסיבית, שיעור המס עשוי להגיע לכפול מכך. ההבחנה בין פעילות עסקית להשקעה הונית היא קריטית לקביעת גובה המס וכאשר המשקיע עושה פעולות
בתדירות מאוד גבוה, עם סכומים מאוד משמעותיים וכן יש סימנים לפעילות עסקית לרבות קבלת מימון ועוד, אזי זה יכול להיחשב כעסק. זה יכול להיחשב כעסק בהינתן סימנים-קריטריונים מסוימים, לא צריך שכל הקריקטריונים יתקיימו. זו סוגיה חשובה מאוד כי בשנים האחרונות יש המוני משקיעים
שבפועל הפכו את הפעילות הזאת לעסק לכך דבר. הם אמורים לדווח ולשלם לפי שיעור המס לעסק - כלומר לפי המס השולי שלהם שיכול להגיע לכ-50%.
- 2.בישראל רק לרשויות מותר לגנוב בחוק (ל"ת)אנונימי 27/03/2025 16:32הגב לתגובה זו
- 1.אריה 27/03/2025 16:00הגב לתגובה זורוב משלמי המס מודעים לכך שהכספים זורמים למימון אברכים פרזיטים שנמנעים מלשרת בצהל.