יש לכם עד יום חמישי 'לתפוס את המדד'
לרוב, בחודש אפריל הינו גבוה ממרבית החודשים האחרים בשנה. יש לכך הסבר כלכלי הגיוני - עונתיות - הקניות המוגברות וההצגות בחג הפסח, תחילת עונת האביב בענף הביגוד, וראשית עונת התיירות בחלק ניכר מהיעדים המבוקשים בקרב ישראלים מאיצים את קצב הפעילות הכלכלית לשיעור גבוה מיתר השנה. נתון נוסף שידחוף את המדד הקרוב כלפי מעלה הינו העלייה במחירי האנרגיה בחודש שעבר בשיעור של 8.3% - תוספת ישירה של כרבע אחוז למדד אפריל.
המדד הקרוב, שיפורסם ביום שישי השבוע, צפוי לעמוד להערכתנו בפסגות סביב שיעור של 1%, כאשר ההערכות המוקדמות בשוק נעות בין 0.9% ל-1.2%. כמו כן, אנו בפסגות צופים שגם המדדים הבאים: מאי ויוני יהיו חיוביים, ובמצטבר התחזית שלנו לשלושת החודשים אפריל-יוני מורה על שיעור של כ-1.5%. עד כאן לגבי תחזית המדד, השאלה המעניינת יותר היא כיצד ציבור המשקיעים יכול לנצל את המידע האמור לצרכי השקעה?
כידוע, קרנות נאמנות פטורות ותעודות סל מאפשרות ליהנות ממקלט מס. בקרן נאמנות פטורה ממס ובתעודת סל ישלם המשקיע בעת פדיון יחידות הקרן או מימוש התעודה מס בשיעור של 20% על הרווח הריאלי, בשונה מפיקדונות, , וגילון בהם המס הוא נומינלי ושיעורו עומד על 15%.
לפיכך, במידה ואנו צופים סביבת אינפלציה חיובית בעתיד הקרוב, קיימת עדיפות להשקעה במכשירי השקעה כדוגמת ותעודת סל המשקיעים בנכסים שקליים כאמור על פני רכישתם באופן ישיר או השקעה מקבילה בפיקדונות. האפשרות ליהנות ממגן מס קיימת בעת פדיון היחידות או מימוש התעודה לאחר פרסום המדד. לפיכך, משקיע שירצה לנצל את הצפי למדדים גבוהים בחודשים הקרובים יצטרך להשקיע במכשירים כאמור טרם פרסום המדד, קרי, עד ליום חמישי הקרוב כולל.
מאת: יניב קוניס, בבית ההשקעות פסגות
* האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ/שיווק השקעות ו/או מס ו/או תחליף לייעוץ/שיווק כאמור המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם ו/או תחליף לשיקול דעתו של הקורא וכן אינו מהווה הצעה לרכישת ניירות ערך. רכישת תעודות סל ו/או יחידות בקרנות נאמנות תיעשה עפ"י בלבד. במידע עלולות ליפול טעויות ועשויים לחול בו שינויי שוק ושינויים אחרים. כמו כן עלולות להתגלות סטיות משמעותיות בין התחזיות לעיל לתוצאות בפועל. פסגות אינה מתחייבת כי שימוש במידע עשוי ליצור רווחים בידי המשתמש. פסגות בית השקעות עוסקת בשיווק השקעות ולא בייעוץ.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה