עסקאות ענק: דיסקונט מכר את מניותיו בהראל לגופים בארץ ובחו"ל
מניית הראל השקעות מרכזת ברגע זה את מחזור המסחר הגדול בבורסה. ל-Bizportal נודע כי לאחר תשע שנים מכר בנק דיסקונט את מלוא החזקתו בהראל השקעות. העסקאות נעשו בדקות האחרונות וזאת באמצעות הבורסה.
הבנק, בניהולו של גיורא עופר, מכר את חלקו (5.97%) בהראל, כ-1,228,527 מניות לפי מחיר הנע סביב 155.5 שקלים למנייה. סה"כ שווי המכירה נאמד בכ-191 מיליון שקל. ל-Bizportal נודע כי המכירה בוצע באמצעות הברוקראז' של כלל פיננסים כאשר בצד הרוכשים עמדו גופיים מוסדיים בארץ ובחו"ל.
בבנק דיסקונט פועלים בימים אלו להגדלת הלימות ההון. מקורבים לעניין, טוענים כי הבנק לא ראה בהראל השקעות כנכס אסטרטגי אלא כנכס סיכון, ולכן בחר לנצל עלייה של כ-65% אותה רשמה מניית הראל השקעות מתחילת השנה, ולמכור. עם זאת, החברה עדיין נסחרת בשווי הנמוך ב-35% משוויה ערב המשבר.
הראל, שבבעלות ובניהול משפחת המבורגר המחזיקה ב-41% מהמניות (באמצעות חברת גין ייעוץ), נסחרת לפי שווי של 3.2 מיליארד שקל, והיא חברת הביטוח השלישית בגודלה בישראל. יו"ר הראל הוא יאיר המבורגר.
המכירה תשפר את הלימות ההון של דיסקונט מאחר שהקצאת ההון הנדרשת בגין מניות גבוהה מזו הנדרשת ממזומן או פיקדונות. נציין כי דיסקונט רכש במקור את מניותיו בהראל בשנת 2000 לפי שווי של 367 מיליון דולר.
בשנת 2006 החל הבנק להיפטר מהחזקותיו בהראל ומכר למשפחת סמפוארנה 10.1% מהראל לפי שווי של 4.1 מיליארד שקל. סמפוארנה מחזיקה כיום 20.82% מחברת הביטוח והינה בעלת העניין השנייה בגודלה.
מגדילים את הלימות ההון
בבנק דיסקונט פועלים נמרצות בתקופה האחרונה להגדיל את הלימות ההון, זאת בעקבות דרישת המפקח על הבנקים, רוני חזקיהו, לעמידה ביחס הלימות הון של 12% בסוף 2009.
חזקיהו ביקש מדיסקונט להציג מתווה חדש לעמידה בדרישות הפיקוח ולאשר עד לסוף החודש הנוכחי, 31 ביולי, מתווה הלימות הון להשגת יעד הלימות ההון של 12%.
עד כה נתן חזקיהו לדיסקונט ארכה להשגת היעד במהלכה המשיך המפקח להכיר בשטרי ההון הנדחים (סדרה ב') כחלק מההון הראשוני המורכב של הבנק, וזאת על מנת שהבנק יפעל להעלאת יחס ההון הראשוני המקורי ל-6.5% לפחות. במכתב מיום 11 ביוני 2009, הודיע המפקח על הבנקים לבנק כי הארכה האמורה תעמוד עד ליום 1 באוקטובר 2009.
יחס הלימות ההון מוגדר לפי היקף הנכסים של הבנקים, שאותם הם נתנו בתור אשראי, ביחס להון העצמי שברשותם. ככל שהיחס גבוה יותר - יציבותו של הבנק גבוהה יותר. בנק דיסקונט סיים את הרבעון הראשון של 2009 עם יחס הלימות הון של כ-10.45% - היחס הנמוך ביותר במערכת ויחס שהפר את העמידה ביעדים שקבע לעצמו דיסקונט בתוכנית העבודה שלו.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה