מניית כלל פיננסים: שווה השקעה גם לטווח הקצר
בחסות דנקנר ואחרי שהיה מעמודי התווך של הנפקת סלקום, מונה השבוע טל רז למנכ"ל כלל פיננסים, האיש שיוטל עליו להכין רה ארגון בחברה. בעקבות זאת יצאנו לבדוק את כדאיות החברה.
כאשר השווקים עולים, הביקוש להנפקות וחיתום עולה, בדקנו האם כדאי לרכוש את מניית החברה למרות ההפסדים שחוותה ב-2008. אז לדעתנו החברה מעניינת ונסחרת בחסר.
כלל פיננסים: חברה בת של כלל אחזקות, עסקי ביטוח מקבוצת אי.די.בי. החברה עוסקת בניהול תיקי השקעות וקרנות נאמנות, חיתום, בנקאות להשקעות והנפקת תעודות סל ע"י "מבט" ואג"ח מובנות.
כלל פיננסים פועלת באמצעות אשכול חברות, שהגדולה ביניהן היא בטוחה, כאשר בטוחה מנהלת קרנות נאמנות באמצעות המותגים אילנות בטוחה, וכלל פיננסים קרנות נאמנות וכן שירותי ברוקראז' וניהול תיקים.
כלל פיננסים כוללת גם את כלל פיננסים חיתום, ואת כלל פיננסים נגזרים, המנהלת גם את מבט תעודות סל וכלל פיננסים בית השקעות. בנוסף, כלל פיננסים שולטת בחברות הבינלאומיות טיטניום - חברה אמריקאית העוסקת בניהול נכסים וכן AVA forex - חברה הפועלת בקפריסין בתחום מסחר במט"ח באינטרנט.
נתונים פיננסים: שווי שוק 333 מיליון שקלים, הון עצמי 594 מיליון שקלים
חוזקות: החברה "נהנתה" מרפורמת בכר בכך שביצעה בשנים האחרונות מספר מהלכים משמעותיים בשוק הפיננסי שהגדילו את נתח השוק שלה בסקטור הפיננסי בארץ.
בנוסף, הקמת חברה משותפת של AVA, החברה רשומה בספרים בכ- 10 מיליון שקל, חברה זו הרוויחה כ-21 מיליון שקל ברבעון הראשון, נזכיר כי כלל מחזיקה בחברה כ-33%. לפי מכפיל 4 שווי החברה הינו כ 336 מליון ש"ח כאשר חלקה של כלל כ-110 מליון ש"ח.
שווי נכסי קרנות הנאמנות המנוהלים בקבוצה מסתכם בכ- 9.5 מיליארד ש"ח כולל קרנות כספיות. בנוסף, יש לקחת בחשבון מעבר של העמיתים מקרנות כספיות בדמי ניהול אפסיים לקרנות שאינן כספיות, כאשר בסוף שנת 2008 היחסיות עמדה על 51 אחוזים בקרנות הכספיות לעומת 49 אחוזים בקרנות שאינן כספיות, ביחס לחודש מרץ השנה היחס השתנה ועמד על 41 אחוזים כספיות לעומת 59, ניתן לראות שתהליך זה הולך ומתגבר, בחודש אפריל היחס עמד על 35 אחוזים כספיות לעומת 65 אחוזים. נתונים אלה מראים את הגידול ברווחיות דמי ניהול בקרנות.
שווי תעודות הסל המנוהלות של החברה כיום כ- 5.5 מיליארד ש"ח לעומת 4.5 אשתקד.
טיטניום - זרוע ניהול הנכסים של כלל פיננסים בחו"ל אשר נרכשה לפני כשנתיים ב-60.6 מיליון דולר והחזקתה עומדת על 51%. לפני כחודשיים פורסם שהחברה בוחנת מכירה של זרוע זו.
סיכום זרוע הפיננסי: אילנות/ קרנות/ ניהול תיקים/ תעודות סל יכול להגיע לרמת רווח תפעולית של 180-200 מיליון ש"ח לשנה.
נקודה נוספת לטובה, נתח הרווח שיכנס לקופה בעבור גל החיתום שפקד את השנה. אנו מעריכים שרמת הרווחית השנה לחברה בתחום החיתום מגיעה לרמת הכנסות של 85 מליון ש"ח לשנה ואף יותר.
חולשות:
כמובן שמניה זו רגישה לשוק באופן משמעותי ומשברים נוספים בשוק יפגעו בשווי ניהול ההשקעות/ דמי ניהול בניהול התיקים ובהיקף חברת המט"ח, הקרנות ותעודות הסל. שנית, לחברה חסרה הכנסה קבועה בתחום הפנסיוני הנובעת מהיעדר ניהול קופות גמל. נזכיר רק שיש באשכול כלל ניהול בנפרד של קופות גמל ע"י כלל גמל.
החברה מנהלת לעצמה מניות בתיק הנוסטרו שלה ומחזיקה ברכיב מנייתי גבוה יחסית, כמיליארד שקל, וחשופה לתנודתיות. חולשות אלו יכולות להפוך לחוזקות משמעותיות בשוק עולה.
לסיכום: כאשר כלל פיננסים הונפקה במרץ 2007 בשווי של 1.2 מיליארד שקל היא הייתה אחת החברות היותר מבטיחות במשק, הציפיות היו בשמים, אז הגיע משבר שנת 2008 בו הפסידה החברה כ- 310 מיליון שקל. לדעתנו, תוצאותיה של החברה מושפעות משינויים בשווי קרנות הנאמנות, תיקי ההשקעות, תעודות הסל ותעודות התחייבות אותם מנהלת הקבוצה וכן שווי תיק הנוסטרו, לפיכך החברה חשופה לתנודתיות בשוק. למרות זאת, החברה מתומחרת בחסר ולא מן הנמנע שהחברה תעבור לרווחיות כבר השנה, המניה צפויה ליהנות מרוח גבית בתקופת גאות ואנו מעריכים כי בטווח הקצר החברה כדאית לרכישה. מאת: נתי לייזר ושי פיימן - אנליסטים בפורמולה שוקי הון.
* אין לראות באמור הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ני"ע והוא אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. לפורמולה שוקי הון עשוי להיות עניין בנכסים הפיננסים המוזכרים בכתבה.