היקף העיקולים זינק ב-79% בשנה: כמיליון דירות נמצאות בתהליכי עיקול בארה"ב
גל עיקולי הדירות בארה"ב עדיין ממשיך במלוא עוצמתו, יותר משנה אחרי קריסת בנק לימן ברדרס והמשבר הכלכלי החריף שבא בעקבותיו.
משרד האוצר האמריקני פרסם אמש (יום ד') את נתוני העיקולים וחדלות הפרעון של 64% מכלל המשכנתאות בארה"ב לרבעון השני. נכון ל-30 ביוני 2009, 992,554 דירות ובתים בארה"ב היו בעיצומם של הליכי עיקול, עלייה של 15.3% מהרבעון הראשון של 2009. מדובר בזינוק של 79.4% מהרבעון המקביל אשתקד.
אבל מה שמתרחש עכשיו הוא רק קצה הקרחון, אומרים באוצר האמריקני. בזמן שמכירות של דירות מעוקלות במחירי ריצפה גוררות את כל שוק הנדל"ן למטה, יש עוד הרבה דירות שיגיעו לשוק בזמן הקרוב. 106 אלף עיקולים הושלמו נכון ל-30 ביוני, אך על כל נכס שעוקל, יש עוד 9 נכסים שהיו עדיין בתהליך עיקול שלא הושלם.
עוד עולה מהמחקר של האוצר האמריקני, כי 5.3% מכלל משלמי המשכנתאות היו בפיגור של 60 ימים לפחות בתשלום, בהשוואה ל-4.8% ברבעון הראשון. שיעור חדלות הפרעון הגבוה ביותר הוא בסקטור משכנתאות הסאב-פריים - 17.8%.
נציין כי, על מנת להמנע מעיקול - הליך משפטי ארוך יחסית ויקר - בנקים רבים ביצעו "שורט סיילס" (short sales), הליך זריז יחסית בו הקונה מתחייב להחזיר את המשכנתא לבנק, ולרוב מדובר בסכום נמוך מהקף ההלוואה הכולל. ברבעון השני נרשמו 23 אלף "שורט סיילס", גידול של 35% מהרבעון הראשון.
עוד נתון שעולה מהמחקר הוא שכ-142 אלף משכנתאות מוחזרו (בהליך של loan modification) ברבעון השני, על מנת לאפשר ללווים לעמוד ביתר קלות בתשלומים, אך לא ברור אם המהלך הזה סייע. יותר מ-50% מלווים אלה מפגרים בתשלומי המשכנתא.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה