"השווי של התרופה של ביוליין לטיפול בסכיזופרניה הוא כ-180-240 מ' ד'"
מניית חברת ביוליין, שזינקה לאחרונה לשיא חדש של השנה האחרונה בעקבות תוצאות חיוביות עליהן הכריזה ביוליין ומצגת שערכה החברה למשקיעים, שינו כיוון ובימים האחרונים רשמו ירידה חדה. גם היום ממשיכה החברה לתקן דרומה.
בעקבות הירידות החדות התכווץ שווי השוק של החברה לכ-455 מיליון שקל. אגב, לפני כשבוע ניצלו הקרנות פיטנגו וגיזה, בעלי עניין בחברה, את הזינוק המניה ומימשו ביחד 2.1 מיליון מניות במחיר של 4.70 שקל למניה. לכתבה על המימושים של פיטנגו וגיזה
את חברות הביומד, כידוע, קשה מאוד ואפילו בלתי אפשרי לתמחר שכן הן פועלות בסביבה מאוד תחרותית וקשה לדעת אם חברה תצליח בניסוי או תכשל. הצלחה בניסוי שלב 3 פירושה עשוי להיות הכנסות של מאות מיליוני דולרים ואף יותר מכך ואילו כשלון פירושו אפס הכנסות ואולי סגירת החברה (אם יש מוצר בודד או עיקרי בפיתוח).
בנוסף, בארץ, מכיוון שתחום הביומד נמצא בשלבים התחלתיים של התפתחות, אין אנליסטים שמסקרים את החברות הפעילות בו. היום, בכל אופן, הגיע לידי Bizportal נסיון מעניין לבצע הערכת שווי לאחת התרופות של חברה ישראלית בעלת פוטנציאל גדול למכירות בהיקפים משמעותיים בשנים הקרובות.
דוד סלומון, המכהן כמנכ"ל חברת מיקרומדיק ומבצע מדי פעם הערכות שווי לחברות שונות בתחום הביומד, העריך את שווי המולקולה של חברת ביוליין לטיפול בחולי סכיזופרניה. כזכור, ביוליין דיווחה לאחרונה על פריצת דרך בניסוי שביצעה לאחרונה שכלל טיפול בחולי סכיזופרניה. סכיזופרניה היא מחלת נפש קשה המשפיעה על כ-1% מאוכלוסיית העולם. זוהי מחלה המאופיינת על ידי מחשבות שווא והזיות, ניתוק רגשי ואפאתיה, וקשב ורמת ארגון לקויים. בשנת 2002, העלות הכוללת לטיפול בסכיזופרניה בארה"ב בלבד הוערכה כ-62.7 מיליארד דולר, והשוק האמריקני לתרופות לסכיזופרניה צפוי להגיע ל-10 מיליארד דולר בשנת 2012.
בעקבות הודעת החברה אמר מנכ"ל החברה, מוריס לסטר, באחד מכלי התקשורת כי להערכתו החברה שווה מיליארד דולר. לאחר מכן קיימה ההנהלה מצגת לשוק ההון. לכתבה על הזינוק של ביוליין
שוק יעד בהיקף של כ-17 מיליארד דולר
סלומון, בכל אופן, מתבסס בהערכתו על דיווחי החברה ועל נתוני השוק המתפרסמים במקומות שונים, וכמובן על הידע הנרחב שלו בתחום (אין לו כל קשר לחברה והוא לא מחזיק בניירות ערך שלה). שוק היעד הרלוונטי לתרופה על ידי סלומון מוערך בכ-17 מיליארד דולר לשנת 2017. השוק הומה במתחרים: על פי דיווחי החברה אותרו כ-57 מולקולות בשלבי פיתוח שונים (מתוכם 6 מולקולות בשלב 3 ואישור שיווק). עם זאת, למולקולה של ביוליין יתרון מובהק בתחום הקוגניטיבי.
עוד הנחת בסיס היא שתוקף הפטנט של ביוליין עד שנת 2022 ושנת החדירה החזויה היא 2013. חדירה מלאה צפויה להתבצע ב-2016-2017 ונתח שוק צפוי בשנה זו כ-18%-20% . המכירות אז צפויות להגיע ל-3.2-3.5 מיליארד דולר.
לגבי ההסתברות לסיום מוצלח של הפיתוח מעריך סלומון כי היא דומה לתוחלת ההצלחה בשוק, כלומר 55%-60%. מודל ההכנסות שנבחר לצורך הערכת השווי הוא "מודל התמלוגים", כלומר חברת פארמה גדולה תמכור את המוצר וביוליין תזכה לתמלוגים של כ-10% מהמכירות.
בשורה התחתונה מעריך סלומון את השווי של המולקולה BL-1020 של ביוליין כיום בכ-180-240 מיליון דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה