היעד הבא? פורר רכש עוד 6.3% מכמיפל הבורסאית במחיר הגבוה ב-40% ממחיר השוק
חברת ניאופרם השקעות, שבשליטת דוד ומיכל פורר, עשתה בימים האחרונים מהלך ונכנסה להשקעה בחברת כמיפל הישראלית העוסקת בהפצת תרופות ואביזרים רפואיים.
דוד פורר, יו"ר ובעלים של חברת ניאופרם, בין היתר בעלת הזיכיון לשיווק התרופות של חברת התרופות ווית', רכש את כל החזקות בית ההשקעות פסגות (6.26%) בחברת כמיפל לפי שווי של 50.51 מיליון שקלים - גבוה ב-40% משווי החברה בבורסה, לפי מחיר הסגירה של המנייה ביום חמישי האחרון.
ניאופרם שילמה סך של 9.5 שקלים למנייה ורכשה 333,048 ממניות כמיפל. רכישה זו הפכה את ניאופרם לבעלת עניין עם החזקה של 10.16% בחברה העוסקת בשיווק, הפצה ומכירה של תרופות, אביזרים רפואיים, מוצרי היגיינה ותכשירים קוסמטיים. נציין, כי בידי ניאופרם הוחזקו טרם הרכישה 3.9% ממניות החברה.
פסגות קיבלה את מניות כמיפל כחלק מרכישת בית ההשקעות פריזמה. פריזמה רכשו את מניות כמיפל במארס 2007 כאשר הבורסה העלתה את שיעור החזקות הציבור המינימלי מ-10% ל-15%.
כעת נשאלת השאלה, האם פורר ביצע את ההשקעה בכמיפל כחלק מניסיון להגיע להחזקה מהותית בחברה או רק כהחזקה אסטרטגית. שתי החברות מתחרות בסגמנטים מסוימים, שכן לחברת ניאופרם יש חברה בת בשם פרומדיקו (אותה רכשה ב-2005) המתמחה במתן פתרונות שרשרת ההפצה ושירותי ערך מוסף בתחום התרופות ומוצרי הצריכה.
השקעה אסטרטגית או מהלך מקדים
קבוצת ניאופרם כוללת את חברת ניאופרם ישראל העוסקת בשיווק ובסחר של תרופות ומוצרי צריכה, את חברת אלדן העוסקת בשיווק ובסחר של ציוד רפואי וציוד בתחום מדעי החיים, את חברת פרומדיקו, וכן את חברת קיור מדיקל העוסקת במתן פתרונות טיפול ביתי וייצור תמיסות רפואיות.
במידה ופורר אכן מעוניין לרכוש את החברה הוא עלול להיתקל בקשיים שכן, הפעם הוא לא יוכל לעשות זאת רק באמצעות הבורסה אלא יצטרך לפנות ישירות לבעלי השליטה בחברה - איתן גל (48.36%) ואימו מיכאלה גל (36%) המחזיקים כמעט במלוא מניות החברה.
כמו כן, במצב החדש, במידה ואחד מהצדדים לא יעשה מהלך וימכור ממניותיו, כמיפל עלולה להגיע לרשימת השימור שכן, הבורסה מחייבת כי שווי החזקות הציבור לא יפחת מ-5 מיליון שקל וששיעור החזקות הציבור לא יפחת מ-15% מהון המניות. כרגע, שיעור החזקות הציבור עומד על פחות מ-6% עם שווי הנמוך מ-2 מיליון שקלים. הבדיקה הבאה של הבורסה תערך ב-31 בדצמבר.
מקבוצת ניאופרם נמסר בתגובה: "כבר היו לנו מניות בחברה, והיות שהוצאה לנו חבילת מניות נוספת, מצאנו לנכון לרכוש אותה, שכן מדובר בתחום המשיק לתחומי הפעילות של הקבוצה". נציין, כי פורר מקפיד להישאר רחוק מעיני התקשורת, אינו מתראיין ואינו נוהג לחשוף את פעילות קבוצת ניאופרם.
איתן גל, מנכ"ל כמיפל ובעל השליטה, אמר בתגובה ל-Bizportal, כי "לא נעשתה אלינו שום פנייה בנוגע למכירת ההחזקות בכמיפל. ובכל אופן, מכירת החברה לא עומדת על הפרק".
ניאופרם הגישה הצעה לרכישת גולדשילד הבריטית
חברת ניאופרם החלה לתפוס כותרות בתקופה האחרונה בהקשר של רכישת חברת גולדשילד הבריטית. ניאופרם מעוניינת לרכוש את גולדשילד ביחד עם מנכ"ל החברה לשעבר אג'יט פטאל לפי שווי של 165.7 מיליון ליש"ט.
חברת גולדשילד מתרכזת בשוק התרופות הגנריות ובתרופות ללא מרשם. בין התרופות שמשווקת גולדשילד נמנים תכשירים למחלות כרוניות, בעיקר עבור חולי לב, בעלי בעיות במערכת העצבים וחולי ניוון שרירים. קו המוצרים שלה כולל גם תכשירים לטיפול בבעיות עור, מוצרים על בסיס עשבי מרפא, סירופים נגד שיעול וגלולות להרזיה.
מניות כמיפל נסחרות בימים אלה במחיר שפל של יותר מחמש שנים אחרי שנפלו ביותר מ-50% מהמחיר בו נסחרו בתחילת 2008. עם זאת, חשוב לציין שמחיר המנייה בבורסה לא בהכרח משקף את שווי החברה האמיתי שכן המנייה כמעט ולא סחירה.
כמיפל עוסקת כ-65 שנה בהפצה, מכירה ושיווק של תרופות מרשם, תרופות ללא מרשם ומוצרי בריאות ויופי, המיועדים בעיקר למכירה בבתי מרקחת, פארמים ומוסדות רפואיים בישראל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה