162% ב-9 ימים בלבד: מה מקפיץ את מניית איתמר במחזורים של מיליונים?
162% ב-9 ימי המסחר האחרונים. זאת התשואה שרשמה מניית איתמר מדיקל בבורסה בתל אביב. החברה, העוסקת בפיתוח ושיווק מכשירים רפואיים לא-פולשניים ותוכנה לטיפול בתחומי רפואת השינה והקרדיולוגיה, לא פרסמה ולו הודעה אחת ב-11 באוקטובר כאשר ניירות הערך שלה החלו לזנק.
הזינוקים באיתמר היו מתחת לראדר המשקיעים בבורסה, שכן המנייה טיפסה בימים הראשונים במחזורים של עד 290 אלף שקלים. עם זאת, בימים האחרונים החלה המנייה לרכז עניין בקרב המשקיעים והיום למעלה מ-3.4 מיליון מניות מחליפות ידיים במחזור של למעלה מ-7 שקלים. נציין, כי המנייה נסחרת כיום במחירי שיא - פרצה את כל רמות המחירים שנסחרה בהן בעבר.
מה מקפיץ את המנייה?
אז מה קורה בחברה בימים האחרונים? ב-12 בדצמבר 2008 דיווחה איתמר כי טכנולוגיית ה- WatchPAT שלה נבחרה לרשימת עשרת החידושים הרפואיים החשובים ביותר לשנת 2010, המפורסמת מדי שנה על-ידי "קליבלנד קליניק", אחד מהמוסדות הרפואיים הנודעים בעולם. מדובר בהודעה מהותית אליה נחזור בהמשך.
באותו היום ביצעה החברה גם הנפקה פרטית לשני יועצים אמריקנים של החברה. היועצים קיבלו 200,000 אופציות (המהוות כ- 0.18% מהון המניות המונפק של איתמר) במחיר מימוש של 77 אג'. האופציות יבשילו ויהיו ניתנות למימוש על פני תקופה של 4 שנים. נציין, כי לא מדובר בהנפקות ראשונות ליועצי החברה, כך שלא מדובר בהודעה מהותית.
איתמר הגיעה לשוק ההון בגל הנפקות הביומד שפקד את אחד העם בתחילת 2007. החברה גייסה 105 מיליון שקל בהנפקת מניות, אופציות ואיגרות חוב להמרה. בעת ההנפקה, אמר ישראל שרייבר, נשיא ומנכ"ל החברה דאז: "איתמר מדיקל פונה לשווקים בהיקף המוערך ב- 8 מיליארד דולר. גיוס הכסף יבטיח את המשך הצמיחה ואת איתנותה הפיננסית של החברה". נציין, שבשונה מחברות אחרות שהונפקו באותה עת איתמר הגיעה אל הבורסה עם מכירות.
עם זאת, כשנה וחצי לאחר מכן, כאשר משבר האשראי הכה בשווקים, צנחה מניית החברה, בדומה לחברותיה לסקטור בעשרות אחוזים, כך שכבר בנובמבר 2008 היו המשקיעים בהנפקה מופסדים למעלה מ-85% על הנייר. בהתאם לכך, גם עוצמת ההתאוששות הכלכלית באה היטב לידי ביטוי בחברת הציוד הרפואי מקיסריה. מניות החברה השלימו עד לתחילת חודש אוקטובר השנה עלייה של למעלה מ-420% תוך ריכוז תמורה כספית ממוצעת נמוכה.
מוצרי ה-WatchPat מקבלים שיפוי רפואי
לחברה, (שהינה חלוצה בפיתוח טכנולוגיה בלתי-פולשנית למדידת אות מתח העורקים ההיקפים באמצעות חיישן מיוחד דמוי אצבעון, המולבש על אצבע הנבדק - ומעביר מידע למערכת עיבוד ממוחשבת) יש מוצר לאיבחון הפרעות שינה בבית ה- WatchPat, שאיתו היא מתקדמת יותר וכן מוצר לבדיקת תפקוד מערכת העורקים להתראה על סיכון קרדיווסקולרי ה- EndoPat.
כדי להבין מה בעצם מניע את מניות החברה רצוי להתבונן על דיווח שהגישה החברה לפני כחודש בשילוב עם ההודעה האחרונה על כך שמוצר החברה נבחר בין החידושים הרפואיים החשובים ביותר לשנת 2010 כפי שמפורסם ע"י "קליבלנד קליניק".
ב-22 בספטמבר איתמר דיווחה כי אחת מחברת הביטוח הגדולות בארה"ב יונייטד הלת' (United Health) תכלול את מוצר החברה בתחום השינה בסל מוצריה ברי הכיסוי הביטוחי. כלומר חברת , אשר לה למעלה משבעים מיליון מבוטחים ברחבי ארה"ב, תעניק שיפוי ביטוחי ל-WatchPat.
קבלת שיפוי ביטוחי כגון זה למוצרים הוא בדרך כלל החסם האחרון והגבוה להכנסת מוצר חדשני לשוק הרפואי. למוצר כבר קיים אישור FDA לשיווק מספר שנים אולם החברה נלחמה לא מעט זמן על קבלת הקוד לשיפוי ביטוחי (CPT) שיקבע בעצם אם חברות הביטוח ישלמו עבור הטיפול בדיקה. הודעת חברת הביטוח מצטרפת להודעת ארגון CMS האמריקני ולהחלטת איגוד הרפואה האמריקאי (AMA) להעניק ל- WatchPAT- תקן לכיסוי ביטוחי לפרוצדורה רפואית. עם זאת, בחברה ממשיכים להיאבק על שיעור הכיסוי הביטוחי עבור המוצר, אותו עדיין לא קיבלה.
מה קורה בתחום מוצרי השינה? עד לפני כשנה וחצי שלטו בתחום ניטור השינה מכוני השינה ובתקופה האחרונה, בעקבות שינוי ברגולציה, מתחיל התחום לחזור למרפאות הרגילות ולבתי המרקחת. המוצר של איתמר פונה בעצם לתחום בדיקות השינה הביתיות ומאפשר לרופאי המשפחה לבצע את הבדיקה במרפאה או בבית של הנבדק זאת מבלי להזדקק לציוד רפואי בעלות אסטרונומית.
מקבלת אישורי שיווק למוצר ה-EndoPat
כאמור, לחברה יש קו מוצרים נוסף - EndoPat. מכשיר המאפשר לבצע בדיקה של השכבה האנדותלית, שאי תפקוד שלה גורם לטרשת העורקים. היום שהולכים לקרדיולוג ממלאים שאלון של היסטוריה רפואית. הרופא מזין את הנתונים ונותן סטטיסטיקה בלבד. המוצר של איתמר בודק את המחלה עצמה ולא את הסטטיסטיקה ובכך מאפשר לרופא לדעת בדיוק מה מצב השכבה וסיכוי הפאציינט לחלות במחלה.
החברה קיבלה השנה אישורים לשיווק מוצרי ה- EndoPat בדרום קוריאה וביפן, זאת בנוסף לאישור ה-FDA. חשוב להדגיש, כי למוצר הזה יש עוד דרך ארוכה עד שיוכיח את יעילותו בשטח במניעת התקפי לב ובחיסכון בתקציבי הבריאות שמוציאים מדינות מערביות על טיפול בבעיות לב וכלי דם שהגיעו כבר לשלב מתקדם.
מצבה הפיננסי של החברה: סיימה את שנת 2008 עם מכירות של 30.6 מיליון שקלים (8.54 מיליון ד'), לעומת הכנסות של 43.4 מיליון שקלים (10.57 מיליון ד') ב-2007. עם זאת, החברה ביצעה קיצוץ חד בהוצאות שהמשיך גם השנה והביא לירידה של 33% בהוצאות ההנהלה. ברבעון השני של 2009 מכירות החברות עלו ל-2.7 מיליון דולר - צמיחה של 16% על הרבעון המקביל אשתקד - והוצאות החברה המשיכו לרדת (ירידה של 37.4% בהוצאות). נציין, כי הכנסות החברה מתחלקות בשווה בין 2 המוצרים.
בקופת איתמר היו בסוף הרבעון השני כ-8 מיליון דולר במזומן, עלייה קלה בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד. עם זאת, בדומה לחברות הביומד והציוד הרפואי גם איתמר תצטרך לחבור לחברת הפצה בינלאומית כדי להגדיל באופן משמעותי את שורת המכירות ולכן ניתן להניח, שבחברה פועלים בימים אלה להשגת מספר אבני דרך נוספים - הגדלת המכירות, איזון תפעולי וכו' - אשר יקדמו אותה לעבר מטרה זו.
בעלי העניין הבולטים באיתמר מדיקל הם מטרוניק (32.3%), ירון גיורא (22.6%) שהינו גם יו"ר הדירקטוריון, קרן ההשקעות גרסטל מרטין (11.9%) וקרמי פרטנרס (6.05%).
בשורה התחתונה, החברה ממשיכה לפעול בכיוון הנכון, אבל זה לא בהכרח קשור לזינוקים האחרונים במנייה. באותו אופן, שבשנה שעברה, נסחרו אגרות החוב של החברה בתשואה שנתית לפדיון של 70% כאשר בקופת החברה היו כ-32 מיליון שקלים, כך גם זינוק של 162% בפחות משבועיים יכול להיות דוגמא נוספת להתעוררות מנייה בשוק ההון אחרי תקופה לא קצרה של שינה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה