דו"ח השכר בשירות הציבורי: נתב בנמל חיפה - 69 א' ש', סדרן עבודה בנמל - 59 אלף שקל
הממונה על השכר והסכמי עבודה במשרד האוצר, אילן לוין, הגיש היום (ב') לשר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ, ליו"ר הכנסת, ראובן ריבלין ולחברי הכנסת את דו"ח הוצאות השכר של הגופים המתוקצבים והנתמכים לשנת 2008 ופעולות יחידת האכיפה בשנת 2009, בהתאם לתיקון מס' 16 לחוק יסודות התקציב, התשמ"ה-1985.
הדו"ח מתייחס לכ-700 גופים ציבוריים, כ- 293,000 עובדים, המחולקים ל-7 קבוצות: רשויות מקומיות, חברות עירוניות, איגודי ערים, חברות ממשלתיות, מועצות דתיות, תאגידים סטטוטוריים וגופים הנתמכים תקציבית על ידי המדינה.
ההיקף הכולל של עלויות ההעסקה בקרב הגופים המדווחים הסתכם בשנת 2008 בכ- 45.6 מיליארד שקל (מהם כ- 34.45 מיליארד שקל תשלומי שכר והוצאות ישירות ללא עלויות מעביד, תשלומים רטרואקטיביים ותשלומי פרישה).
בשנת 2008, שכר העובדים בגופים הציבוריים עלה נומינלית ב- 3.11%, כאשר כמו בשנה שעברה, הקבוצה בעלת השכר הממוצע הגבוה ביותר הינה עובדי החברות הממשלתיות אשר שכרם הממוצע הינו 17,056 שקל. יצוין, כי בחלק מהגופים, ישנן קבוצות עובדים בהן השכר הממוצע גבוה משכרם הממוצע של חברי ההנהלה באותו הגוף.
נציין כי הנתונים בדו"ח מתייחסים לשכר העובדים בתפקידם במקום עבודתם בלבד, ללא מקורות הכנסה מעבודות נוספות במידה ואלה אושרו על ידי הגורמים המוסמכים (לדוגמא: שכר רופא המובא בדו"ח זה לא כולל את שכרו בגין עבודתו בקרן המחקרים או עבודה פרטית אחרת).
11 המקומות הראשונים תפוסים על ידי רופאים ומנהלים בקופות החולים שירותי בריאות כללית, מאוחדת ומכבי עם שכר של 70-95 אלף שקל לחודש. במקום ה-12 נמצא נתב בנמל חיפה עם זכר של כ-69.77 אלף שקל לחודש ואחריו עוד 3 בעלי תפקידים בכירים בקופות החולים. במקום ה-16 נמצא מנכ"ל התעשיה האווירית עם שכר חודשי של כ-68.5 אלף שקל לחודש.
עוד 3 נתבים בנמלי אשדוד וחיפה מאיישים את טבלת שיאני השכר, שמביאים כל חודש הביתה תלוש בהיקף של כ-64.5 אלף שקל.
באוצר מציינים כי הנתונים מעידים כי בין השנים 2007 -2008, עלתה כמות המשרות במגזר הציבורי בשיעור של 2.92%, מ- 229,449 משרות בשנת 2007 ל- 236,190 משרות בשנת 2008. כפי שהיה בשנה שעברה, שיעור העלייה המשמעותי ביותר הינו בקבוצת החברות העירוניות : 14.19% (615 משרות).
למעלה מ-99% מהגופים הציבוריים החייבים בדיווח נתוני שכר, העבירו דיווח לשנת 2008. שישה גופים לא דיווחו על נתוני השכר כמתחייב בחוק, החברה לאוטומציה, החברה הכלכלית לאור עקיבא, בוסתן אלמרג', מיתב מים תיעול וביוב, ועדה מקומית לתכנון ובנייה הראל, המרכז הארצי לפיתוח מקומות קדושים בארץ ישראל.
עוד מציינים באוצר כי בעקבות פעולות יחידת האכיפה בשנת 2009 כנגד חריגות השכר, נחסכו לקופת הציבור כ-181 מיליון שקל. מאז הקמת יחידת האכיפה באגף השכר והסכמי עבודה לפני כ-11 שנים, נחסכו לקופה הציבורית למעלה מ-4 מיליארד שקל במצטבר.
הממונה על השכר באוצר, אילן לוין, ציין כי "מטרת הדו"ח שהוגש היום הינה לשמש את הממשלה ביישום מדיניות השכר שלה ולהבטיח שקיפות מלאה של תנאי השכר במגזר הציבורי. פעולות האכיפה בשנים האחרונות הוכיחו עצמן והביאו לצמצום חריגות השכר במגזר הציבורי ותרמו בין היתר, ליכולת הרשויות המקומיות להתנהל תוך איזון תקציבי. עם זאת, מהדו"ח עולה כי במשך 4 השנים האחרונות, אותם גופים ציבוריים המשיכו "לשמור" על חריגות שכר לכאורה, באופן קבוע ורצוף. בכוונתי להעמיק את פעולות האכיפה בכלל ובקרב גופים אלה בפרט על מנת שכספי ציבור ישמשו למטרות ראויות ולא לשכר שניתן שלא כדין".
סגן בכיר לממונה על השכר ומנהל יחידת האכיפה, שמואל נחמני, הוסיף כי "בכוונת אגף השכר להגביר בשנה הקרובה את פעולות הביקורת באמצעות משרדי רואי-חשבון חיצוניים שיערכו ביקורות שכר נרחבות בגופים הציבוריים. כמו כן, יפעיל האגף יחידת חקירות שתאתר מנהלים שאישרו חריגות השכר ותעמידם לדין משמעתי". עוד ציין נחמני כי חלק מבעלי השכר הגבוה נבדקו על-ידי יחידת האכיפה במהלך שנת 2008 ושכרם הופחת בהתאם להחלטת הממונה על השכר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה