לקראת אסיפת בעלי האג"ח של נאוסיטי: בפועלים סהר ממליצים לקבל את ההסדר

"מדובר בחברה שאינה נמצאת במצב משפטי ופיננסי של הפרת אמות מידה פיננסיות, ואין כל הערת עסק חי מצד רואי החשבון שלה. בנוסף, החברה מציעה הסדר זה בעיתוי הנוכחי על אף שקיים לה מרווח זמן של כשנה וחצי עד לפרעון הראשון של אגרות החוב"
 | 
telegram

לקראת ישיבת בעלי האג"ח של חברת הנדל"ן נאוסיטי, הנמצאת בשליטת איש העסקים אהוד בן שך, ממליצים כלכלני פועלים סהר לבעלי האג"ח לקבל את מתווה ההסדר שהוצע.

נציין כי במסגרת ההסכם תעניק נאוסיטי מניות בהיקף 35% לבעלי האג"ח שלה, כך שבעלי השליטה ידוללו מ-100% ל-65% בהון, ועם השלמת ההסדר המניות יירשמו למסחר בבורסה. כמו כן יוטלו מגבלות על יצירת שעבודים, מנגנון העלאת השכר יבוטל, וכל עוד לא תיפרע מחצית מהקרן, 30% מעודפי המזומנים שייצברו בנאוסיטי מפרויקטים, ישמשו את החברה לביצוע פירעון מוקדם.

בנוסף, כולל ההסדר חלוקת מזומן בסך של 20 מיליון שקל לבעלי האג"ח החיצוניים, שאינם בעלי שליטה, וכן פריסה מחדש של יתרת איגרות החוב של החברה בסך של 60 מיליון שקל, אשר אינם מוחזקים על ידי בעלי השליטה. אג"חים אלה ייפרסו על פני השנים 2012 עד 2019, ייפרעו ב-8 תשלומים שווים ויישאו שנתית בשיעור של 6.75%.

בנוסף, תחזק נאוסיטי את הבטחונות העומדים כנגד סדרת איגרות החוב, ובמסגרת זו יובטח לבעלי האג"חים כי 50% מחלקה של נאוסיטי בתזרים של קרן הנדל"ן שבה שותפה החברה ישמשו לפרעון האג"חים.

בפועלים סהר אומרים כי מדובר בחברה שאינה נמצאת במצב משפטי ופיננסי של הפרת אמות מידה פיננסיות, ואין כל הערת עסק חי מצד רואי החשבון שלה. בנוסף, החברה מציעה הסדר זה בעיתוי הנוכחי על אף שקיים לה מרווח זמן של כשנה וחצי עד לפרעון הראשון של אגרות החוב (מרץ 2011).

ההסדר, אם יבוצע, צפוי להעביר את החברה מגרעון בהון של כ-67 מיליון שקל להון חיובי של כ-170 מיליון שקל. "בבחינתנו את ביצוע ההסדר אנו מעריכים כי ההסדר כולו משקף למחזיקי אגרות החוב שווי כלכלי של כ-95 מיליון שקל וכי שיעור המחיקה האפקטיבית בביצוע ההסדר עבור המחזיקים נאמד בכ-48%".

נציין כי נאוסיטי הוקמה בשנת 2003, ובשנת 2007 היא הנפיקה איגרות חוב בבורסה בתל-אביב. החברה פועלת הן באופן ישיר והן באמצעות קרן נדל"ן, שהוקמה בשיתוף עם קבוצת בנק הפועלים, בה שותפה נאוסיטי בשיעור של כ-19.2%. החברה והקרן מעורבות כיום ב-17 פרוייקטים במדינות: רומניה, צ'כיה, הונגריה פולין וישראל. מדובר בפרוייקטים שרובם בתחום המגורים, שלצידם מחזיקה החברה בקניון שהקימה ופועל בעיר קונסטנצה שברומניה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות