גודל ה'לוויתן' נחשף? מסמך של 'ברקליס' קובע - גדול משדה 'תמר' ב-65%

עד כה התבססה האופטימיות סביב 'לוויתן' על דברים שאמרו ראשי נובל אנרג'י אך לא דובר על מספרים. Bizportal חושף היום לראשונה את המספרים המוערכים, השווי שנגזר למאגר כולו ולשותפויות
 | 
telegram

מניות הגז התעוררו בשבוע האחרון, זאת לאור הצעת הרכש להחלפת מניות בין אבנר יהש לדלק אנרגיה והתקצרות הזמן לפרסום תוצאות הסקרים שמבוצעים כיום סביב מבנה 'לוויתן'. מניית דלק אנרגיה שהינה המרוויחה המיידית מהצעת החלפת המניות זינקה מתחילת השבוע בשיעור של 28% ומניית אבנר טיפסה ב-7.1%.

לא מעט מילים נשפכו בחודשים האחרונים על הפוטנציאל הגלום במבנה 'לוויתן', זה הסמוך למאגר 'תמר' ואשר מתבצעים בו מאז סוף ספטמבר סקרים סיסמיים תלת מימדיים (3D) ע"י נובל אנרג'י הצפויים להימשך כ-3 חודשים. תוצאות לפיהן יחליטו אם ללכת לקידוח אקספלורציה צפויות להתקבל מספר חודשים לאחר מכן.

עם זאת, מספרים לגבי גודל המאגר לא פורסמו בכלי התקשורת ואת האופטימיות לגבי גודלו של המבנה שאבו המשקיעים בעיקר מהדיווח לבורסה של השותפות ברשיונות המדוברים, לפיו "מנהלי חברת נובל אנרג'י ציינו בשיחות עם משקיעים, כי בהתבסס על הסקרים הסייסמים 2D הקיימים זוהו ברשיונות הנ"ל מספר פרוספקטים פוטנציאליים (Leads) בגדלים שונים, כאשר חלקם עשויים פוטנציאלית להיות גדולים יותר ממבנה תמר". חשוב לציין: כי מאגר 'תמר' הינו המאגר הגז הטבעי הגדול ביותר בעולם שהתגלה ע"י נובל.

גדול בכ-65% מ'תמר'

הדברים הללו בצירוף ההודעה על התחלת הסקרים החדשים ובהמשך לגילוי מאגרי הגז 'תמר' ו'דלית' הצליחו לשלוח את מניות רציו יהש המחזיקה בנתח מהרשיונות המדוברים ממחיר של 4 אג' ל-7.2 אג' תוך חודשים וחצי.

בתוך כך, אתר Bizportal חושף היום כי במחלקת המחקר של ברקליס קפיטל כתבו לפני מספר שבועות במסמך כי "נתונים שנתקבלו מצביעים" על כך שגודל המאגר הינו 12 TCF (טריליון רגל מרובע), שווה ערך לכ-340 BCM (מיליארד מטר מרובע). בברקליס אומנם לא מפרטים ממי הם קיבלו את הנתונים אך ניתן להניח כי מדובר בנתונים אשר הגיעו מנובל, נתונים אשר עליהם התבסס מנכ"ל נובל כאשר הוא התבטא בעבר באופטימיות רבה לגבי מבנה לויתן, דבר שלא כל כך נהוג בהתחשב בשלב המוקדם של הבדיקות.

לצורך ההשוואה, מאגר תמר הינו בגודל של 7.3 TCF שזה 207 BCM. כך שגודלו הפוטנציאלי של 'לוויתן', בהתבסס על הסקרים סיסמיים 2D, גדול מ'תמר' בכ-65%.

הפוטנציאל הגלום ב'לוויתן' עבור השותפות הישראליות

ועכשיו קצת סדר: שדה 'לוויתן', הינו בעצם כינוי לשטחים "רות", "חנה", "אלון", "עמית", "ערן", "דוד" "ורחל", הסמוכים לקידוח "תמר" הנמצא כ-90 ק"מ מול חופי חיפה.

לגבי אחוזי הבעלות: דלק קידוחים יהש מחזיקה בכ-27.8% מברשיונות "רות" ובכ-26.4% מרשיונות אלון. אבנר יהש מחזיקה בכ-25.1% מרשיונות רות ובכ-26.4% באלון (השאר של נובל אנרגי'). ביתר הרשיונות - רחל, עמית, חנה, דוד וערן (המכונים רשיונות רציו-ים) יש לאבנר ודלק קידוחים כ-22.67% כ"א, נובל אנרג'י 39.66% והשאר, בשיעור של 15%, שייכים לרציו יהש.

באותו מסמך שהגיע לידי Bizportal, מעריכים כלכלני 'ברקליס' כי הערך הנכסי הנקי (בסיכון) של נובל אנרג'י מהמבנה הסמוך ל'תמר' (בהתאם לשלב בו נמצאות השותפות - לפני תוצאות הסקר 3D) נע בין 750 מיליון דולר ל-1 מיליארד דולר, נתונים אשר גוזרים למאגר לוויתן כולו שווי שבין 1.875 מיליארד דולר ל-2.5 מליארד דולר. כמובן שנתונים אלה מתבססים על נתוני סקר 2D ובמידה ויוכחו כנכונים בהמשך הם צפויים לגזור לפרויקט שווי שעולה משמעותית על זה של תמר.

בהתאם לשווי המוערך של ברקליס ניתן גם לגזור נתונים לחברות המקומיות. כך לדוגמא, שותפות רציו, המחזיקה בכ-15% מהזכיונות, מקבלת שווי מותאם לסיכון של 277 מיליון דולר (1.08 מיליארד שקלים) עד 375 מיליון דולר (1.425 מיליארד שקלים) עבור הרשיונות הללו בלבד, זה בעוד השותפות נסחרת כיום בבורסה לפי שווי של 347 מיליון שקל (כולל האופציות).

בסופו של דבר, בשנה הקרובה אנו הולכים לגלות האם ישראל הינה אכן מעצמת גז טבעי ברמה בינלאומית. מה שבטוח, הסיכוי הקטן להיות שותף להצלחה שולח משקיעים רבים לשים בחודשים האחרונים את כספם על מה שיכול להתברר כ"דבר הגדול הבא".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות