בהלמן אלדובי חוששים מהמשך הירידות: "זה לא הזמן להגדיל את הסיכון בתיק ההשקעות האישי"
שבוע המסחר בתל-אביב נפתח במגמת ירידות לאור הירידות בסוף השבוע מעבר לים. בסיכומו של שבוע המסחר הקודם, עלה המעוף ב- 1.0%, מדד ת"א 75 עלה בכ- 0.1%, מדד ת"א נדל"ן 15 ירד בכ-0.4% ומדד היתר 50 ירד בסיכום שבועי בכ-0.4% גם כן. מדד הבנקים בתל-אביב סגר את השבוע החולף בירידה של כ-0.3%.
ביומיים האחרונים, ירדו המניות בשווקי ארה"ב על רקע נתוני מאקרו לא מחמיאים. ברם, מדד ה?VIX הידוע בכינויו כ"מדד הפחד" נשאר ברמות נמוכות של כ?22, דבר המעיד כי רמת הביטחון בשווקים לא התערערה. בנוסף, התשואה לפדיון על ארה"ב לעשר שנים נשארה ברמות נמוכות של כ-3.3% כך שחרף פתיחת השבוע במגמה שלילית בת"א, בהלמן-אלדובי מעריכים הבוקר כי השוק ימשיך לעלות בטווח הקצר.
הריבית האפסית בארה"ב ובשאר העולם בתוספת הדפסות כסף המוניות ברחבי העולם תומכים בהמשך מגמת עליית מחירים בנכסים פיננסים וביניהם גם הזהב אשר ממשיך לשבור שיאים חדשים מידי חודש.
בליל שבת, עברה הצעתו של הנשיא האמריקני לביטוח בריאות ממלכתי. למרות שהתוכנית מטיבה עם רבים מאזרחי ארה"ב, הנזק של התוכנית מבחינת עלותה הכלכלית, המוערכת בכטריליון דולר, עלולה להיות לרועץ לכלכלה האמריקאית במיוחד בתקופה זו.
בארה"ב עלה בחודש שעבר בשיעור של 0.3% לעומת צפי של 0.1%. נתון זה נראה מפתיע במבט ראשון שכן האזרח האמריקאי החל לראשונה מזה שנים, לחסוך והצמיחה הפרטית נמצאת במגמת ירידה. הסיבה לכך נעוצה בצריכה הציבורית המוגדלת בארה"ב בשנה החולפת. תוכניות הזרמת ההון האדירות של הממשל, בין אם ישירות למוסדות (בנקים, AIG, סוכנויות למשכנתאות, GM וכו') ובין אם לאזרח (תוכניות עידוד לרכישת רכבים, לרכישת דירות ועוד) מתחילות להשפיע (גם אם במשורה) על המחירים. אחד הנתונים המעניינים ביותר הינו שהצמיחה אשר חווה ארה"ב ברבעון השלישי מקורה כולה בצריכה הממשלתית (ע"י תוכניות הסיוע השונות). בנטרול השפעותיהן של תוכניות אלו, גם ברבעון השלישי של שנת 2009 הצטמצמה הכלכלה של ארה"ב.
כלכלת יפן ממשיכה להסתבך כאשר בסוף שבוע הכריז משרד האוצר היפני על דיפלציה. יפן, חרף ירידה במעמדה העולמי, עדיין הכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
לדברי דן הלמן, מנכ"ל הלמן-אלדובי קרנות נאמנות, בישראל, מצב המשק עדיף על פני הכלכלות הגדולות בעולם אך, להזרמת הכסף בישראל יהיה מחיר בסופו של דבר. "יחד עם זאת" אומר הלמן, "בטווח הקצר ניתן ליהנות מהמשך ה"שגשוג" בשווקים הפיננסים אם כי להערכתנו, אין זה הזמן להגדיל את רמות הסיכון בתיק האישי מעבר לרמה המתאימה למשקיע".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה